Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Siyah Giyen Adamlar 1 - Men In Black 1 - Eğlenceli Bir Uzaylı Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Siyah Giyen Adamlar 1, Men In Black 1

Oyuncular; Will Smith, Tommy Lee Jones, Linda Fiorentino
Yönetmen; Barry Sonnenfeld
Tür; Aksiyon, Komedi, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'da gizli bir şekilde yaşayan uzaylı ırk ile ilgilenen, siyah giyen adamlar olarak ifade edilen ve MIB isminde olan bu gizli örgütün, gezegeni uzaylılardan korumasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; James, MIB'ye katılmadan önce bir polis olarak çalışmaktadır ve bir suç üstü olay sırasında iken bir uzaylı ile karşılaşır ve sonrasında olayın içine MIB ekibi de katılır ve James'i yetenekli biri olması sonucu MIB gizli örgütüne alırlar. Bu örgüt dünya dışından gelen uzaylı varlıklardan dünyayı koruma görevinde olduğu gibi, aynı zamanda dünyada yaşayan insan görünümündeki barışçıl uzaylıları da denetlemekte, kontrol etmektedir.








Tamamen uzaylılar ile ilgili bu örgüt, toplumdan soyutlanmış, özel silah ve araçları olan, hafıza silme aletleri bulunan üst sınıf yetkililerdir.

Bazı uzaylılar insanları öldürüp, onların içlerini çıkarıp bedenlerini kullanmaktadır ve bu şekilde saklanmaktadırlar. 

Ve bizim galaksimizin içinde olduğu, bir kedinin boynundaki tasmada bulunan bir taş vardır. Taşın içi farklı bir boyuttur, koca bir galaksi sığabilmektedir ve uzaylılar bu taşı aramaktadırlar. Bu yüzden dünyayı yok etmek üzere olan bir uzaylı saldırısı söz konusu olmuştur. Bunun üzerine James ve diğer MIB ajanları bu saldırıya engel olmak için çalışacaklardır. 

İlginç fantastik karakterleri ile eğlenceli ve komik olan, uzaylı temasına farklı bir bakış ile yaklaşılmış komedi, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.