Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Zaman Döngüsü - Hurok - Bir Zaman Döngüsü Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Zaman Döngüsü, Hurok

Oyuncular; Dorina Martinovics, Zsolt Anger, Dénes Száraz
Yönetmen; Isti Madarász
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Adam isminde bir gencin bir şekilde zaman döngüsü içerisine girip, sürekli olarak yeniden aynı şeyleri yaşaması sonucu ortaya çıkan olayları anlatmaktadır.

Özeti; Adam ile Anna, iki sevgilidir ve Anna hamiledir, çocukları olacaktır ancak Adam, hastanede çalışan biriyle yasa dışı bir iş yapmaktadır. Kadavraların beynindeki hipofiz bezinin salgıladığı bir hormonu çalıp, doping yada uyuşturucu mahiyetinde başka insanlara pazarlamaktadırlar ve Adam, bu iş için aracı rolü üstlenip ticaretini yapacaktır. Ancak Anna, bu durumdan rahatsızdır ve Adam'ın bu işi bırakmasını, beraber doğacak olan çocuklarını büyüterek bir aile olmak istemektedir. Adam ise bunun son iş olduğunu söyleyip ticareti yapıp kaçmayı düşünmektedir.





Ancak bu sırada kaçması için gereken biletleri Anna almıştır ve Anna'yı aramaya giderken bir köşede Anna karşısına çıkar. Anna, O'nu daha önceden görmüştür, hatta elindeki kasette ölümünün görüntüleri vardır.

Adam'ın öldüğünü düşünmektedir ve işte bu sırada zaman döngüsü başlamıştır ve hep bu köşe de yaşanan olay merkez alınacak şekilde zaman döngüsü sürekli yeniden yeniden yaşanır.

Anna, Adam ile karşılaştıktan sonra araba çarpar ve ölür. Bunun üzerine Adam. kaçarak eve gelir, evine uyuşturucu işi yaptığı kişide gelir ve yanında Anna'da vardır. Ve sonrasında Adam'ı öldürür ancak ortada birde zamanın döngüsü içinde olan diğer Adam'lar, diğer Anna'lar vardır. 

Onlarda bu olayları yaşarlar ve görürler, hepsi aynı olayları sıra ile yaşamaya başlar ancak Adam olanların içinden biri farklılık yapar ve Anna kaza geçirdiği zaman kaçmaz, O'nun yanına gider, yardım etmeye çalışır ve işte bu Adam diğer Adam'lardan farklı olacak, bir Adam'ı öldürecek, Anna'yı kurtaracak ve sonunda zaman döngüsünden çıkmış olacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.







Zaman döngüsünün neden ve nasıl oluştuğu bilinmeden kendine ait bir tarzı olan gerilim, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.