Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Koloni - The Colony - Dünya Buz Çağına Girdikten Sonra... / Konusu, Özeti, Afişler

Koloni, The Colony

Oyuncular; Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton
Yönetmen; Jeff Renfroe
Tür; Post Apokaliptik, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'nın artık buz çağına girmiş olması sonucu sürekli karın yağdığı bir atmosferde koloniler olarak yerin altında yaşamaya çalışan insanların yaşam mücadelesini ve bu insanlara saldıran yamyam insanlarla aralarında geçen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yeryüzünde sürekli kar yağmaktadır ve hava çok soğuktur, sağ kalan insanlar kolonilere ayrılmıştır ve yerin altındaki sığınaklarda yaşamaktadırlar. Aynı zamanda bu kolonilerin başlarına bela olan bir grip hastalığı vardır ve bu salgının önüne geçememektedirler. bBu yüzden hastalığa yakalananları da karantinaya alıp, eğer iyileşmez ise öldürmektedirler. Sam, koloni 7'dedir ve bir gün koloni 5'den yardım çağrısı alırlar. Bunun üzerine koloni lideri olan Briggs, Sam ve Rowan ile 5. koloniye yardım için yolculuğa çıkarlar.





Yollar tamamen karla kaplıdır ve dışarısı çok soğuktur. Zorlu kış şartları içinde duraklayarak 5. koloninin olduğu bölgeye ulaşırlar ve burada girişte kanları görürler.

İçeride bir sorun olduğunu anlarlar ve içeri girdiklerinde kapalı bir kapının ardında Leland isminde 5. Koloniden birini bulurlar. Leland, sonrasında onlara yaşanan olayları anlatır. 5. kolonidekiler kısa bir zaman önce bir sinyal almışlardır ve bu sinyaldeki video görüntüsünde hava düzenleyici makineyi çalıştırmış bazı gruplar, atmosferde düzenlemeler yapmış ve bulundukları bölgeye güneş getirmişlerdir. Bunun sonucunda toprak ortaya çıkmıştır ve bu video görüntüsünü de izleyenlerden tohum getirmelerini istemişlerdir. 

5. Koloniden bu bölgeye gidenler orada kendilerini başkalarının beklediğini görürler ve bu kişiler sonrasında 5. Koloninin yerini de bularak baskın düzenlerler. Bu baskını yapan kişiler ise yamyamlaşmış insanlardır. 5. kolonideki herkesi öldürüp yemişlerdir. İnsanları kesip biçtikleri ve yedikleri sırada 7. Koloniden gelen ekip içeride onları bu durumdayken görürler ve aksiyon dolu bir kovalamaca başlamış olur.







Bu kovalamaca sırasında Rowan'ı öldürürler ve ancak Briggs ile Sam kaçabilecektir. Kaçarken 5. koloninin girişini dinamit ile patlatırlar ama içerideki yamyamlar yine çıkacak ve kardaki ayak izlerinden onları takip edecektir.

Ardından yol üzerindeki bir köprüye gelirler ve Briggs, elinde dinamit ile köprü üzerinde yamyamları kendisi ile birlikte patlatır ve köprü yıkılır. Geride kalan Sam'da kendi kolonisine gitmek üzere kaçar. Ancak Sam'in de ayak izlerini geride kalan yamyamlar takip edecektir ve 7. koloniye geleceklerdir.

7. koloniye gelen Sam, burada Mason isminde dengesiz bir kişi tarafından tutsak alınır ve Mason, yüzünden insanlar Sam'in anlattıklarına inanmaz. Ama sonrasında yamyamlar 7. koloniyi de basacak, içeride bir çok kişi ölecek, Sam ve bir kaç kişi bu yamyamlardan kurtulup ve geride kalan yamyamları öldürüp, aldıkları tohumlarla güneşin açtığı yere doğru yola çıkacaklardır. Ve film böylelikle son bulur.

Gerilim sevenlerin heyecanla izleyebileceği, buzul çağına girmiş bir dünyadan sonra verilen yaşam mücadelelerinin işlendiği post apokaliptik, gerilim ve bilim kurgu filmidir.