Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Hancock - Serseri Bir Süper Kahramanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Hancock

Oyuncular;  Thomas Lennon, Will Smith, Charlize Theron
Yönetmen; Peter Berg
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Hancock isminde serseri olarak yaşayan ve davranan bir süper kahramanın hikayesidir.

Özeti; Hancock, süper kahraman özellikleri göstermesinin yanında, toplum içinde faydadan çok zararı olduğu düşünülen, serseri gibi bir hayatı ve yaşam şekli olan biridir. Uçmak, kurşun geçirmezlik, çok güçlü olmak vb. kısaca ölümsüzlük gibi özellikleri vardır ama insanlara yardım ederken çok daha fazla zarar vermektedir. Çevreyi, toplumu hiç önemsememektedir ve bir dağın tepesinde yalnız yaşamaktadır. Toplum git gide Hancock'tan nefret etmeye başlayacakken Hancock, Ray ile tanışır ve Ray'i bir tren kazası sonucunda ölümden kurtarır. Bunun sonucunda Ray'in evine gider ve Ray'in evinde karısı Mary ile karşılaşır.







Ray, bu sırada Hancock'un toplum için örnek bir süper kahraman modeli olmasını sağlayacak, bunun için Hancock isteyerek hapishaneye girecek ve sonrasında daha düzgün davranmaya çalışacaktır.

Ayrıca Ray'ın eşi Mary'de, Hancock gibi bir süper özellikleri olan insandır ama toplumdan kendini gizlemiştir. Hancock, henüz bunu bilmemektedir ama zamanla anlayacak, aralarında bir geçmiş olduğunu öğrenecektir.

Hancock, kendisini ilk olarak 80'li yıllarda bir hastanede gözünü açmış olarak hatırlamaktadır ve öncesini bilmemektedir. Oysaki Hancock, milattan önceden bu zamana kadar Mary ile bir çift şeklinde yaşamış iki süper kahramandırlar ancak öyle ki bu çift yaratılan süper insanlar bir araya gelince süper özelliklerini kaybetmekte, çok daha insan olmaktadırlar. Yani ayrı yerlerde iken yaralamayan kurşun, yan yana oldukları zaman onları insanlara olduğu gibi öldürmektedir. Bunun sebebi ise birlikte olarak insan hayatını anlamaları, bağlanmayı öğrenmeleri içindir. Ama bin yıllar boyunca yaşayan bu süper güçleri olan iki insana hep birileri saldırmış ve yok etmek istemişlerdir. Bu yüzden 80'li yıllarda yan yana iken saldırıya uğramaları sonucu, Hancock kafasından ciddi bir şekilde yaralanmış ve hafıza kaybı yaşamış, bu durumu fırsat bilen Mary'de daha iyi olmaları için yanından ayrılmıştır.









Ama hayat onları yeniden bir araya getirmiştir ve bu geliş sonrasında da Hancock'un süper özellikleri gitmeye başlamış, bir olay sonucunda yediği kurşundan dolayı yaralanmıştır.

Bunu fırsat bilen Hancock'un düşmanları ise hastaneyi basıp Hancock'u öldürmek isterler ve bu sırada hastanede olan Mary'e ateş ederler. Yan yana oldukları için ikisininde güçleri tükenmiştir ama sonrasında Hancock, hastaneden hızlıca uzaklaşacak, yeniden ikisininde güçleri yerine gelecektir.

Bu gerçekler anlaşıldıktan sonra artık Hancock ve Mary birbirlerini uzaktan sevecekler, Hancock süper kahraman olmaya devam edecek, Mary'de ailesine geri dönecektir. Artık belirli bir alandan sonra birbirlerine yaklaşmadan yaşayacaklardır. Ve film böylelikle son bulur.

Çok eğlenceli, yer yer komedi ve dramında olduğu, aksiyon dolu sahneleri ile, farklı bir süper kahraman modelinin sergilendiği, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.