Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Kayıp Balık Nemo - Finding Nemo - Bir Palyaço Balığının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kayıp Balık Nemo, Finding Nemo

Oyuncular; Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould
Yönetmen; Andrew Stanton, Lee Unkrich
Tür; Macera, Komedi, Animasyon Filmleri

Konusu; Film, Nemo ismindeki yavru bir palyaço balığının okyanusta kaybolması sonucu, O'nu bulmak için peşinden giden babasının, bu yolculuk sırasında yaşadığı macera dolu olayları konu almaktadır.

ÖzetiMarlin, yavrusu Nemo henüz yumurtada iken vahşi bir balığın saldırması sonucunda eşini ve bütün balık yumurtalarını kaybetmiştir. Geride bir tek Nemo'ya ait yumurta kalır ve Nemo'nun bir yüzgeci de diğerinden kısadır.  Bu olay sonrasında zaman geçmiş ve Nemo büyümüş, artık okul çağına gelmiştir. Babası ile okulun ilk gününe başlayacak olan Nemo, arkadaşları ile okyanusa açılan bir bölgede iken, babası tarafından küçük düşürülür ve buna sinirlenen Nemo, okyanustaki teknenin bulunduğu alana giderek bir cesaret gösterisi yapmak isteyecek ve tek başına tekneye dokunacaktır.








Bunun sonucunda teknenin çevresinde dolaşan dalgıçlar Nemo'yu yakalayacak ve tekne ile Sidney'e götüreceklerdir.

Dalgıçlar tekne ile giderken, üzerinde Sidney'in adresinin olduğu deniz gözlüklerini düşürürler ve bu gözlük sayesinde Marlin, oğlu Nemo'yu bulacaktır.

Hızlı bir şekilde tekneyi takip etmeye çalışan Marlin, yolda geçici hafıza kaybı yaşayan sevimli balık Dori ile çarpışırlar ve Dori, Marlin'e bir tekne gördüğünü söyleyerek kendisini takip etmesini ister ama az sonra Dori, ne yaptığını unutacak, Marlin'i kendisini takip etmekle suçlayacak, sonrasında bu suçlamayı da unutacak ve Marlin, Dori'nin durumunu anlayıp oğlunu aramaya devam edecektir. Bu sırada yanlarına vejetaryen olmak için uğraşan köpek balıkları gelir ve onları kendi kulüplerine zorla davet ederler. Dori ve Marlin, korku dolu anlardan sonra dalgıçların gözlüklerini bulacaklar ve üzerindeki adresi okuyup, bu sırada Dori'nin kanı ile etkilenen köpek balıklarından kaçarak, Sidney'e gitmeye çalışacaklardır. Yolda bir çok macera ve olay yaşayan Marlin ve Dori, sonunda Sidney'e ulaşırlar ve Nemo'nun bir doktorun akvaryumunda olduğunu öğrenirler.






Bir pelikanın gagasının içinde doktorun muayenehanesine gidecekler ve Nemo'yu ölü taklidi yaparken görecekler ve öldüğünü sanacaklardır.

Oysaki Nemo'da buradan kaçma planları içindedir ve akvaryumda bir sürü balık dostlu olmuştur. Onlarında yardımları ile okyanusa kaçmayı başaracak ve Dori ile Marlin'i bulacaktır. 

Sonrasında birlikte evlerine dönmek üzereler iken balık ağlarına takılacaklar ve Nemo, balık ağlarındaki balıkları tavsiyeleri ile kurtaracak, artık Marlin'de oğluna güvenmeye başlayacaktır. Böylelikle film de son bulur.

Film, en iyi animasyon filmlerinden biridir ve '' Kayıp Balık Dori '' isimli devamı niteliğinde, bu seferde Dori'nin hayatına odaklanmış bir devam filmi daha vardır. Animasyon sevenlerin kesinlikle izlemesini tavsiye edebileceğimiz, renkli, eğlenceli, komik ve macera dolu bir animasyon ve aile filmidir.