Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Harry Potter 6 - Harry Potter ve Melez Prens - The Half-Blood Prince - Harry'in Melez Prensin Kitabını Bulması ve Dumbledore'in Ölümü... / Konusu, Özeti, Afişler

Harry Potter 6, Harry Potter ve Melez Prens, The Half-Blood Prince

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; David Yates
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, Lord Voldemord'un adamlarının Muggle şehirlerini dağıtması ve bir büyücüyü tutsak alıp götürmesi ile başlıyor. 

Özeti; Bu sırada Harry, bir tren istasyonundaki cafededir ve cafedeki kızla buluşmayı ümit ederken karşısına prof. Dumbledore çıkar. Harry'i ışınlama metodu ile prof. Horace Slughorn'un yanına götürecek ve burada evinde koltuk kılığına girmiş Prof. Horace'yi bularak okulda öğretim yapması için davet edeceklerdir ve prof. Horace, bu teklifi kabul edecektir. Sonrasında Harry, Weasley ailesinin evine gider ve burada Hermione'de vardır. Yaşanan son olaylardan sonra artık herkes Hogwarts'ın güvenli olmadığını düşünmektedir. Aynı zamanda Severus Snape, bu filmde karanlık lord için çalıştığını itiraf eder ve Drago Malfoy'un annesi Narcissa Malfoy ile görüşerek Drago'ya göz kulak olacağına dair yemin eder.









Bu sırada öğrencilerin hazırladığı bir eğlence alanında olan Harry, Drago Malfoy ve annesini telaşlı bir şekilde giderken görür ve takip etmesi sonucu Drago Malfoy'un Lord Woldermort'un adamları ile görüştüğünü görecek ve sonrasında karanlık Lord'un tarafında olduğunu anlayacaktır.

Aynı trende Drago ile okula giden Harry, Drago'yu görünmezlik pelerini ile gizlice dinlemek ister ama Drago, O'nu fark edip büyü yaparak Harry'i felçli bir şekilde bırakır. Harry'i bu halinden Luna Lovegood kurtaracaktır.

Sonrasında okula gelirler ve prof. Dumbledore açılış konuşması olarak Lord Voldemort'un aslının nasıl olduğu ile ilgili gerçeği anlatır. Tom Riddle ismindeki ve zamanındaki Hogwarts öğrencisi sonralarında ismi lazım değil olarak anılan Lord Woldemort olmuştur. Ardından prof. Horace'ın iksir dersinde Harry, sınıfın dolabında tek örneği bulunan bir kitap bulur. Bu kitabı Melez Prens isimli biri yazmıştır ve içerisinde okuldaki dersler ve büyülerle ilgili bir çok özel tarifler bulunmaktadır. Sonrasında prof. Dumbledore, Harry'e Tom Riddle ile olan geçmiş anılarını gösterir ve anlaşılır ki Tom, çocukluğundan bu yana hep olumsuz şeylerle uğraşmıştır. Hırsızlık yapmış ve insanlara kötü davranan bir çocuk olmuştur. Ardından karlı bir havada dışarıda bir öğrencinin büyülü ve lanetli bir kolye sonucunda havaya uçtuğu ve yere düştüğünü görürler. Oysaki bu kolye prof. Dumbledore'a verilmesi için Drago Malfoy tarafından hazırlanmıştır.









Artık olimpiyatlar da başlamıştır ve bu sefer Ron Weasley'de oynamaktadır ve kalecidir. Aynı zamanda Harry, okulda Drago Malfoy ve prof. Snape'in aralarında konuşmalarını duyar ve olayları iyice anlamış olur. Voldemort bir olay için Drago Malfoy'u seçmiştir ve O'na bozulmaz yemin ettirmiştir, bu olay ise prof. Dumbledore'u öldürmesi görevidir.

Bu durumu Zümrüdüanka yoldaşları toplanıp konuşurlar ve bulundukları eve alevler içinde Bellatrix Lestrange gelir. Sirius'u öldürdüğü için Bellatrix'e öfke duyan Harry, peşinden tarlalara doğru koşar ve burada Zümdüranka yoldaşları ile Lord Voldemort'un adamları arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacak, sonucunda Weasley'lerin evlerini yakacaklardır. 

Artık Lord Voldemort, iyice bütün güçleri ile Zümrüdüanka yoldaşlarına ve Hogwarts'a saldırmaktadır. Bu sırada Harry, Melez Prens'in kitabından çok şey öğrenecektir. Sonrasında bu kitabı ihtiyaç odasında kimsenin bulamayacağı bir yere saklarlar ve Ginny Weasley ile aralarında yakınlaşmalar olur. Ve sonrasında Harry, Tom Riddle'ın kendi ruhunu parçalara ayırdığını, yani hortkuluk yaptığını öğrenir ve hortkulukları bulup hepsini yok ederek ancak Lord Voldemort'un yok olabileceğini anlar. Hortkuluklar her hangi bir şey olabilmektedir ve bunlara ulaşmak ve yok etmekte çok zordur. Bu yedi hortkuluk ise; Günlük, Nagini isimli yanında gezdirdiği yılan, Gaunt'ların yüzüğü, Hufflepuff kupası, Slytherin madalyonu, Ravenclaw Diademi ve son olarak Harry Potter'ın kendisidir. Tabi bütün hortkulukları serinin diğer bölümlerinde tam olarak öğrenecektir.










Ve sonrasında prof. Dumbledore, Harry ile birlikte hortkulukların biri olan Slytherin madalyonu hortkuluğunu alacaklardır ama hortkuluğu koruması için bir iksir vardır ve bu iksir etkili bir hafıza kaybı ve felç yaratan bir iksirdir.

Bu iksirin içilmesi gerekmektedir ve Harry, zorda olsa bu iksiri prof. Dumbledore'a içirecektir. Ve çok zor bir mücadele ve uğraşın sonunda hortkuluğu alacaklardır. Ardından prof. Dumbledore'i okulda bir kulede sıkıştıran Drago Malfoy ile karanlık Lord'un adamları, sonrasında yanlarına gelen prof. Snipe'in prof. Dumbledore'u öldürmesine sebep olacaklardırBu olaydan sonra Melez Prens'in prof. Snipe olduğu da anlaşılır. 

Ve prof. Dumbledore'un ölümünden sonra okulda yas tutulacak, aldıkları madalyon hortkuluğun ise sahte olduğunu anlayacaklardır. İçerisinde çalan kişi tarafından bir not bulurlar. Ve Harry'nin bütün hortkulukları bulmayı amaçlaması ile serinin bu filmi de son bulur.

Bu seride Harry ve arkadaşları artık iyice büyümüş birer genç olmuşlardır. Serinin ilk filmlerindeki gibi çocukluk halleri kalmamıştır ve bu durum filme heyecan ve gerçeklik katmaktadır. Diğer serilerde hikayenin kalan kısımları bu filmle artık daha da net ortaya çıkmıştır. Bütün bölümleri gibi oldukça sürükleyici, kitap uyarlaması ve tavsiye edilebilecek macera ve fantastik aile filmidir.