Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Kasımda Aşk Başkadır - Sweet Nowember - Nelson'ın Hayatını Değiştiren Bir Aylık Aşk Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kasımda Aşk Başkadır, Sweet Nowember

Oyuncular; Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs
Yönetmen; Pat O'Connor
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Filmde kendisini sorunlu insanların hayatlarını yoluna sokmaya adamış bir kadın vardır, Sara. Sara, bu insanlarla geçirdiği bir ay sonunda O insanları terk eder ve bu bir ay sonunda bu insanların hayata bakış açısı değişir ve sırada Kasım ayı vardır. Kasım ayı içinde Nelson denk gelmiştir.

Özeti; Nelson, işinde başarılı, iş kolik olan reklamcı bir iş adamıdır ve işinden başka bir şey düşünmez. Sara ile bir trafik sınavında karşılaşırlar ve Nelson yüzünden sınavı iptal olan Sara, bu olayın öcünü Nelson'dan çıkaracaktır. Dışarıda arabasının üzerinde bekleyerek O'nunla zorla randevulaşacak, sonrasında evine gidecek ve aralarında bir ilişki başlamış olacaktır.










Nelson'ı tanıdıktan sonra O'na yardım edebileceğini söyleyen Sara, kendisinin yardıma ihtiyacı olmadığını düşünen Nelson'ı sonunda ikna eder ve Kasım ayını tamamen kendisi ile geçirmesini kabul ettirir.

Ancak bu sırada önceki hayatından kalan her şeyi bırakacaktır ve geride kalan hiç bir şeyle ilgilenmeyecektir.


Öncelerinde buna karşı olan Nelson, sonunda Sara'nın bu teklifini kabul eder ve O'nun evine  taşınır. Sara'nın evinde her şeyden vazgeçmiş şekilde çok duygusal bir ay geçiren Nelson, artık Sara'ya aşık olmuştur ve O'ndan ayrılmak istemeyecektir. Ancak ne var ki Sara kanser hastasıdır ve öleceği günü beklemektedir. İnsanları bir ay olarak kabul etmesinin sebebi aynı zamanda bu hastalığıdır. Nelson, her şeyden vazgeçer, hastalığını bile bile Sara ile birlikte olmaya çalışır ve sonrasında Sara'nın O'nu terk etmesi ile film son bulur. 

İnsanlar için hayatta nelerin önemli olduğunu sorgulatan ve duygu yüklü sahneleri olan, sonu mutlu bitmeyen dram ve romantik bir aşk filmidir.