Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Deney - Splice - İnsan ve Hayvan DNA'sı Karışınca... / Konusu, Özeti, Afişler

Deney, Splice

Oyuncular; Sarah Polley, Adrien Brody, Delphine Chanéac
Yönetmen; Vincenzo Natali
Tür; Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, iki bilim insanının DNA'lar üzerinde oynayarak yeni bir canlı türü ortaya çıkardıktan sonra bu canlı türü ile aralarında geçen olayları konu almaktadır.

ÖzetiElsa ve Clive, kendi konularında uzman ve başarılı bilim insanlarıdır ve ikisi aynı zamanda sevgilidirler. Hayvan DNA'larını karıştırarak farklı yeni bir tür elde etmişlerdir ve bu türün insanlığa yararları olacağını düşünmekteydiler. Ancak araştırmayı daha da ileri seviyeye götürüp bu yarattıkları yeni canlı türüne insan DNA'sını eklemek isterler ve ortaya çıkacak sonucu merak ederler. Amaçları sonucu görmek, bilgileri edinmek ve sonrasında yok etmektir ancak böyle olmayacaktır. Ortaya çıkan yeni canlı türü, kuyruğu olan ve ucunda zehirli iğnesi bulunan, uzun ayakları olan, hayvanımsı, insana benzeyen bir yaratıktır.






Aynı zamanda bu yaratık çok hızlı büyümektedir ve çabuk yaşlanıp öleceğini düşündükleri için yaratığın yaşamasına karar verirler. Ve yaşadığı bu zamanlarda incelemeyi doğru bulup, bu yaratığa Dren ismini verirler.

Dren, zamanla büyür ve ilk başta elleri yoktur sonrasında elleri de ortaya çıkmaya başlar. Git gide insana daha çok benzeyecek ve zekası da gelişecektir. Aynı zamanda Dren bir kızdır. Ve zamanla büyüdüğü ve tehlike arz ettiği için O'nu laboratuvardan ayırmaları gerekecektir.

O'na daha güvenli bir yer olarak bir çiftlik evini bulurlar ve gelişimine burada devam etmesini sağlarlar. Ancak Dren iyice büyümüş ve kendi varlıksal istekleri olmaya başlamıştır, çevreyi tanımak istemektedir, ancak buna izin vermeyeceklerdir. Bütün bu olan olaylar ve Dren üzerindeki baskılar, Dren'i saldırgan bir hale getirir ve Dren, çevresine zarar vermeye başlar. Bunun gibi olaylar sonucunda Elsa, Dren'nin kuyruğundaki iğneyi kesecek ve sonrasında bir gün Elsa çiftlikte yokken Dren ile Clive cinsel birliktelik yaşayacaklardır. Bu olaydan sonra ise Dren'nin öldüğünü sanacaklar ve O'nu toprağa gömeceklerdir. Ancak Dren ölmemiştir, cinsiyet değiştirmiş bir şekilde ve daha da gelişmiş olarak topraktan çıkacak, bu sırada orada bulunan iki kişiyi de öldürecektir.








Dren, sonrasında Clive'i de öldürecek, Elsa'ya tecavüz edip O'nu hamile bırakacak ve kendisi de ölecektir. Aylar sonra Elsa'nın hamile olduğunun görülmesi ile filmde sona erecektir.

Senaryosu bakımında çok dikkat çekici, heyecanla izleyebileceğiniz, Dren'nin bebeklikten başlayan bütün gelişim evrelerini izlemekten zevk alacağınız, yer yer dram, gerilim ve aksiyon sahnelerinin olduğu fantastik bilim kurgu filmidir.