Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Yarından Sonra - The Day After Tomorrow - Yok Edici Bir İklim Değişikliği... / Konusu, Özeti, Afişler

Yarından Sonra, The Day After Tomorrow

Oyuncular; Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Emmy Rossum
Yönetmen; Roland Emmerich
Tür; Gerilim, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ani iklim değişikliği sonucu dünyanın bir çok bölgesinin buzul çağı soğuklarına girmesi ile yaşanan felaket boyutundaki olayları konu almaktadır.

Özeti; Jack isimli iklim bilimci uzman bir bilim adamı Antartika'da büyük bir buzul parçasının kopması ile yaptığı araştırmalar sonucu iklimin hızla değiştiğini anlar ve bunun için önlem alınması gerektiğini söyler. Bu sırada Çin'de başlayan ve dünyanın bir çok bölgesinde de yaşanan, elma büyüklüğünde gökten buzlar yağmaktadır. Jack'e göre dünya yakın bir gelecekte buzul çağına girecektir, bunun için önlemler alınmalıdır ama Jack'in tahmini çok uzun zaman sonrası içindir, oysaki bu tahmini yanlış olacak, çok kısa bir zaman içinde, yani haftalar içinde dünyanın kuzey yarım küresinde kalan bütün ülkeler bu ani iklim değişikliğinin etkisinde kalacak ve insanlar sonunda donarak ölecektir. 10.000 yıl önce bu felaketin aynısı yaşanmıştır ve tekrar yaşanacaktır.








Öncesinde bir çok şehirde dev hortumlar olmaya başlar ve şehirleri tam bir kaos alanına dönüştürür. Binalar yok olmuş bir çok insan bu hortumlar nedeni ile ölmüştür.

Ardından değişen hava şartları neticesinde tsunamiler oluşur ve New York şehri tamamen tsunaminin etkisinde kalacak olan şehir olur. Bu sırada Jack'in oğlu Sam, arkadaşları ile birlikte New York'a gelmiştir ve tam da halk kütüphanesindeyken tsunamiye yakalanırlar. 

Tsunami sonucu halk kütüphanesinin içinde mahsur kalırlar ve babası ile telefonda görüşen Sam, babasının O'nu uyarması sonucu kütüphaneden hiç çıkmamaları gerektiğini anlar ve olaylar düzelene kadar burada kalacaklardır. Bu sırada sular altında kalan New York şehrinin caddelerinden başı boş gemiler geçmektedir ve sonrasında zaten bu caddeler içindeki deniz suyu da donacak ve her yer karla kaplı olacaktır.  Halk kütüphanesinden çıkan bir grup insan ise çıktıkları için ölürler ama Sam ve arkadaşları, kitapları yakıp içeride kendilerini ısıtarak felaketten korunurlar. Bu sırada Sam'in arkadaşı Laura ayağından yaralanmıştır ve O'na penisilin bulmak için dışarıdaki donmuş denizde duran gemiye gideceklerdir ancak bilmedikleri olay ise bu felaket sırasında hayvan barınağından kaçan kurtların acıkıp onlara saldıracağıdır.








Bu saldırıdan kurtulup ilaçları alıp kütüphaneye geri dönerler ve bu dönüş sırasında felaketin en soğuk olduğu zamana denk gelirler ve kıl payı donmaktan kurtulup içeriye girerler.

Bu sırada oğlu Sam'i bulmak için yollara çıkmış olan Jack'te aynı şekilde donma tehlikesi yaşamıştır ama kendini kurtarmayı başarmıştır. Geçen günler sonunda Jack, oğlunun bulunduğu kütüphaneye gelir ve Sam ile arkadaşlarına sağ salim ulaşır. 

Sonrasında ise felaketin dozu azalmış, iklim normale dönmeye ve kurtulanlar dışarı çıkmaya başlamıştır. Ve böylelikle film de son bulur.

Görsel efektlerin çok iyi olduğu ve tsunamiler, kasırgalar, dev buz yağmurları gibi bir çok felaket konusunun aynı film içinde işlendiği, izleyicisini bir an bile heyecandan alı koymayan, oldukça sürükleyici ve yer yer aksiyon sahneleri de bulunan, harika bir doğal felaket, gerilim, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.