Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Sessizlik - The Silence - Sese Duyarlı Vahşi İstilacı Yaratıklar Tarafından Ele Geçirilmiş Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Sessizlik, The Silence

Oyuncular; Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda Otto
Yönetmen; John R. Leonetti
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Film, ses duyarlı istilacı vahşi yaratıklar tarafından ele geçirilmiş Dünya'da bir ailenin yaşadığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Filmde ailenin babası olan Hugh, iki çocuğu Ally ve Jude, eşi Kelly ve eşinin annesi Lynn ile birlikte yaşamaktadırlar. Ve çocuklarından biri olan Ally, geçmişte yaşanan trafik kazası sonucu sağır olmuştur. Ally, sessiz bir şekilde yaşamaya alışmıştır ve Ally sayesinde ailesi de sessizlik içinde yaşamayı öğrenmişlerdir. Ve araştırmacı bazı insanlar, araştırmaları sırasında gezegende yerin altındaki bir mağaranın girişini açarlar, ve bu açılış sonucunda mağaranın içinden milyonlarca yıl önceden yaşamış olan uçan bazı varlıklar yeryüzüne çıkarlar. Çok eski zamanlarda yok olan ve burada olmaması gereken bu varlıklar yeniden ortaya çıkmış olur ve bu varlıklara Vesp denilmektedir. Bu olay sonrasında dünyada ölümler olmaya ve akabinde televizyonlarda bu canlıların görüntüleri yayınlanmaya başlar, hükumet insanlara uyarılarda bulunur.




Artık toplum bu saldırının farkına varmıştır ve bu varlıklar görmediği gibi çokta iyi duydukları için herkesin sessiz kalması gerektiğini öğrenmişlerdir. En ufak sesi bile çok iyi duyan varlıklardır bunlar. Bütün bu olayların üzerine Hugh ve ailesi, evlerinde panik içindedirler ve yanlarına amcaları da gelir. Hepsi birlikte arabaya binerek daha güvenli bir eve gitmeye karar verirler. İki araba şeklinde yola çıkarlar ama yollar kapanmıştır ve bunun üzerine amcalarının rehberlik etmesi sonucu bir orman yoluna girerler ve burada amcalarının arabası takla atarak kaza yapar.




Ve bu kaza sonucu amcaları arabada sıkışır, bunun üzerine yüksek ses çıkması sebebi ile yaratıklar bu alana gelmeye başlarlar. Arabalarının içerisinde birde köpek vardır ve sürekli havlamaktadır. Bunun üzerine ses çıkarmasına engel olamadıkları için köpeği dışarı çıkarırlar. Ardından amcaları, Hugh ve ailesini korumak için yaratıkların kendisine saldırması ister ve silahla ses çıkarır, yaratıkları kendi üzerine çeker.

Köpek gittikten sonra Hugh ve ailesi arabanın içinde sessizce beklerler. Bir şeyin değişmediğini anladıktan sonra dışarıda varlıkların yapısını anlamaya çalışan Hugh, ailesi ile birlikte arabadan inip yürüyerek buradan uzaklaşmaya karar verirler. Ve belirli bir süre yürüdükten sonra bir eve ulaşırlar ve bu evde yalnız yaşayan bir kadın onları göndermek için silahını ateşler ve çıkan ses sonucu yaratıklar O'na saldırarak öldürür. Sonrasın da Hugh ve ailesi bu eve girecektir fakat dış kapı açık değildir, bunun için başka bir giriş bulurlar fakat buradan giriş kolay olmayacaktır. 

Sonucunda eve girerler ve her yeri kapatarak evde beklemeye başlarlar. Bu giriş sırasında ise eşi Kelly yaralanmıştır ve ilaç bulunmaz ise ölmesi riski vardır. Bunun üzerine Hugh, kızı ile birlikte yaratıkların arasından geçerek ilaç bulmaya gidecektir. Bir çok aksiyon dolu olaydan sonra Hugh ilaçları alıp eve gelir, ancak ne var ki yolda bazı insan grupları ile karşılaşırlar, bu insan grupları yaratıkların gelişini fırsat bilmiş, bir cemiyet oluşturmuşlardır ve cemiyetin içindeki insanların dillerini kesmektedirler. Ve bu grup Ally'i istemektedirler ve Ally'i kaçırma girişiminde bulunurlar.


Bu olay sonucunda bu cemiyet Ally'i alamayacaktır, çünkü Hugh bu insanları öldürecektir. Bu sırada Lynn'de kendini feda ederek ölmüştür. Ve sonrasın da Hugh ve ailesi yola çıkarlar, kurtulanların olduğu güvenli bir alana ulaşırlar. Ve film Ally'nin şu sözleri ile biter. '' Vesp'lerin soğuğu sevmediğini biliyoruz. Peki geçmişte yaptıkları gibi yine evrim geçirip uyum sağlayacaklar mı? Ben sağladığını biliyorum. Peki ya insanlığın geri kalanı evrim geçirip, bu yeni sessizlik dünyasına uyum sağlayıp, bizi onlardan ayırt eden şeyin ne olduğunu hatırlaya bilecek mi? Kim bilir. Sanırım bunun yanıtı bunu hangi türün önce başarabileceğidir.''

Farklı ve ilginç yaratıkların olduğu, dünyayı istila eden varlıklar gibi senaryoları sevenler için tavsiye edilebilecek, sessizlik için yaşamak zorunda kalan insanların gerilim dolu anlarına tanık olacağınız, netflix yapımı olan aksiyon, gerilim ve fantastik korku filmidir.