Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: 5. Dalga - The 5th Wave - 5 Ayrı Saldırı Yöntemi İle Bir Uzaylı İstilası... / Konusu, Özeti, Afişler

5. Dalga, The 5th Wave

Oyuncular; Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Alex Roe
Yönetmen; J.Blakeson
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir uzaylı istilası filmidir ve önceden insanların aralarına ajanlar göndererek bilgi toplayıp, saldıracakları gün geldiğinde uzaylıların 1.2.3.4.5. dalga olarak insanlığa saldırmalarını ve bu saldırı esnasında insanların başlarına gelenleri konu almaktadır.

ÖzetiCassie, kardeşi Sammy, annesi ve babası ile yaşayan bir lise öğrencisidir ve bir okul gününde spor dersinde iken saldırı haberleri gelir ve uzaylı varlıkların gemisi şehrin üzerinde asılı bir şekilde görülmeye başlar. Bu olaydan sonra neler olduğunu anlamaya çalışan insanlar, bu varlıkların dost olmadıklarını anlarlar ve sonrasında zaten saldırılar başlar. İlk dalga, elektro manyetik bir etki ile dünyadaki bütün elektrik ile çalışan makineleri çalışmaz hale getirir ve insanlık, yaşam çok büyük bir darbe alır.







İkinci dalga olarak uzaylılar depremler yaşatır ve bunun sonucun da dev tsunamiler oluşur ve bir çok insan yaşamını kaybeder. 3. Dalga ise kuşları kullanarak insanlara bulaştırması için bir virüs oluşturmuşlardır ve bu virüs yüzünden yine bir çok insan hayatını kaybeder ve Cassie'nin annesi de bu dalgada hayatını kaybedenler arasındadır.

4. Dalga ise uzaylıların insanların arasına karışıp onların bedenlerini kullanarak insanları öldürmesi ve çocukları da 5. Dalga için hazırlamasıdır.
Uzaylılar bu sırada askeri bir kuruluşu da ele geçirmişlerdir ve bütün askerler artık diğerleri olarak adlandırılan uzaylı varlıklardır. 4. Dalga sırasında kamp yapan insanların arasına asker kılığında giren uzaylı ekibi, çocukları toplayarak ailelerini öldürür ve Cassie'nin babası da bu dalga sırasında ölür. 

Cassie ise Sammy'i oyuncak ayısını istemesi üzerine otobüsten indiği için kaybetmiştir ve kardeşi Sammy'i götüren uzaylı ekip Cassie'i geri de bırakmışlardır. Bunun üzerine Sammy'i bulmak üzere yola çıkan Cassie, yolda aslında uzaylı olan ama Cassie'i tanıdıktan sonra O'na aşık olup kendi ırkına ihanet edecek ve insanlığa yardım edecek olan Evan ile tanışır. İlk başta Cassie, O'nun diğerlerinden olduğunu anlamasa da sonrasında öğrenecektir ve Evan'ın yardımları ile Cassie, kardeşini diğerlerinin, yani uzaylıların elinden kurtaracaktır.







Bu sırada çocuklar ile gelen Ben isimli Cassie'nin okuldan bir arkadaşı vardır ve Sammy, askeriye de O'nunla birlikte bir takımdadır.

Bu takımın lideri olan Sam ve takımına uzaylılar bazı görevler verirler, ki bu görev kendilerine uzaylılar olarak tanıtılan insanları öldürmesi görevidir. 

Uzaylılar, askeri alana getirilen çocukları belirli bir süre eğitirler, onlara takip cihazı yerleştirirler ve bu takip cihazını takmayan diğer insanları, kullandıkları askeri maskeleri sayesinde uzaylı olarak göreceklerdir ve bu insanları öldürmeleri konusunda da eğitimler alacaklardır. Bu sebeple içlerindeki uzaylıları öldürecekleri yalanı ile onları kandırırlar ve bu yalanla çocukların kendileri gibi başka insanlara saldırmasına sebep olurlar, işte bu yok etme planı da 5. Dalga olmaktadır.

Ancak ne var ki bu plan yarıda kalacak, 
Cassie ve arkadaşları uzaylıların planlarını bozarak onların elinden kaçmayı başaracaktırlar ve sonrasında film Cassie'nin şu sözleri ile biter. '' Ötekiler umudumuzu bir zaaf olarak görüyor, bir ilüzyonmuş gibi ama yanılıyorlar. Hayatta kalmamızı sağlayan tek şey umudumuz, eğilsekte yıkılmamamızı sağlayan şey, bir gün kazanmamızı sağlayacak olan şey umudumuz, bizi insan yapan şey umudumuz...''

Bir uzaylı istilasının konu edildiği, dalgalar olarak adlandırılan saldırma yöntemleri ile insanlığa darbe vuran uzaylılar karşısında azınlık bir sayıdaki gençlerin verdiği mücadelelere tanık olacağınız, yer yer romantik dram sahneleri de bulunan aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.