Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: How It Ends - Bir Doğal Felaket İle İkiye Ayrılan Ülkedeki Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

How It Ends

Oyuncular; Theo James, Forest Whitaker, Kat Graham
Yönetmen; David M. Rosenthal
Tür; Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, nasıl olduğu tam olarak belli olmayan bir felaket sonucu iki kısma ayrılan ülkenin bir kısmında bulunan Will'in, felaketin yaşandığı diğer kısımda bulunan eşi Samantha'yı kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Will ve Samantha evlidir ve bir çocukları olacaktır. Başka bir şehre giden Samantha, gittiği yerde bir felaketle karşılaşır ve bu sırada Will ile telefonla görüşmektedir. Görüşme sırasında telefon kesilir ve ciddi bir sorun olduğunu anlayan Will, Samantha'niın babası Tom ile birlikte günlerce sürecek olan araba yolculuğu ile Samantha'yı kurtarmaya giderler.





Araba ile bu yol çok uzun sürecektir çünkü uçaklar çalışmamaktadır, telefonlar kullanılmamaktadır. Ve Tom ile Will çok uzun sürecek olan bu araba yolculuğuna çıkarlar, ama yola devam ettikçe insanlar arasındaki kaosu, felaketin etkilerini görürler.

Yoldayken onlara saldıran bir çok insan olur, arabalarını almak, benzinlerini almak için tuzak kuran bir çok insanla mücadele etmek zorunda kalacaklardır. Yol üzerinde kendilerine yardım etmesi için arabalarına aldıkları Meg, bir süre sonra yaşanan bir çatışma sonucu insanları öldürmek zorunda kaldığı için onları terk edecektir. Bu yolculuk sırasında aynı zamanda kazada geçirmişlerdir ve Tom'un kaburgaları kırılmıştır, git gide rahatsız olmaya başlamıştır ve yolculuğun son günlerinde kızına kavuşamadan Tom, ölecektir. 

Artık Will, yalnız devam etmek zorunda kalır ve arabanın benzini de biter. Sonrasın da O'nu yoldan alan iyi bir aile kendisine ileri de arabalarını da verecektir ve bu araba ile Will, Samantha'ya ulaşacaktır. Samantha'nın bulunduğu bölgede gökten küller yağmaktadır ve  ne olduğu tam olarak bilinmemektedir. Samantha, komşusu ile güvenli bir alana kaçmıştır ve evinde Will'e not bırakmıştır. Bu notu bulan Will, eşini bulur ve komşusu olan Jeremiah'ın akli dengesini kaybetmesi ve Will'i öldürmek istemesi sonucu O'nu öldürmek zorunda kalacaktır.








Sonrasında bulundukları bölgede bir sarsıntı başlar ve bundan kaçmak için arabalarına binerler. Ve uzun bir yol boyunca, ulaştığı her yeri darmadağın eden bir toz bulutu heyelan şeklinde peşlerinden gelir. Arabaları ile son anda bu toz bulutundan kurtulurlar ve film böylelikle son bulur.

Felaketin tam olarak ne olduğu anlaşılamadığı ve izleyicisini merak içinde bırakan, yer yer dram sahneleri de bulunan, netflix yapımı aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.