Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Limit Yok - Limitless - Bir Hap İle Değişen Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Limit Yok, Limitless

Oyuncular; Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish
Yönetmen; Neil Burger
Tür; Suç, Bilim Kurgu, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, bir hap ile beynini yüzde yüz kullanmaya başlayan bir yazarın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Eddie, dağınık ve yoksul bir hayat yaşayan bir yazardır ve yeni kitabını yazmaya çalışmaktadır. Yazmayı beceremediği bir günde dışarı da eski kayın biraderi ile karşılaşır ve O, Eddie'ye bir hap verir. Bu hap insanın beynini yüzde yüz çalıştıran özelliklerdedir ve normal de beyninin yüzde yirmisini kullanan insan, bu ilacı kullanınca beyninin tamamını kullanabiliyor olur.




Ve ismi NZT olan bu ilacı Eddie'de kullanır ve hayatı birden değişmeye başlar, algıları açılır, her şeyi görmeye, hayatı okumaya başlar. İlk hapın etkisi ile kitabını bir kaç günde yazar.

Eddie, yaşadıklarından çok etkilenmiştir ve hapın etkisi geçince yeni hap almak için biraderinin evine gider ve bu sırada NZT peşinde olan başka insanlar da biraderini öldürür ve biraderinin evindeki bütün NZT'leri de Eddie alır.

Eddie, artık hapı sürekli ve fazla dozlar şeklinde kullanmaya başlamıştır. Parası olur, yeni yeni çevreler edinir, her konuda bilgisi vardır, hayatı mükemmel geçmektedir. Ve borsaya girer, borsada çok para kazanır. Daha çok para kazanmak ister ve bunun için Gennady'den borç para alacak ve borsada katlarını kazanacak, milyon dolarları olacaktır. Aynı zamanda hapı kullanmayı unuttuğu zamanlarda, sıçrama denilen bir olay yaşamaktadır ve hayatının son 18 saatini hatırlayamaz hale geliyordur. Bu sıçramalar sırasında Eddie, bir cinayette işler ama sonrasın da bunu hatırlamaz. Daha sonrasın da bir gün Eddie, hap kullanmayı unutur ve kendisi ile karşılaşan eski sevgilisi de NZT kullanmıştır ve O'na NZT hakkındaki bütün gerçekleri anlatır. NZT kullanmayı bırakanlar zamanla ölmektedirler ve ölmeseler bile kalıcı bedensel, zihinsel hasarları olmaktadır ve eski hayatlarına geri dönememektedirler.




Eddie, bunları öğrendikten sonra bırakmaktan iyice korkar ve kız arkadaşı Lindy'nin yanına giderek O'nun evine sakladığı hapları getirmesini ister, çünkü bu sırada kendisinden borç aldığı Gennady'i yolda Eddie'yi görmüş ve cebindeki son hapı alıp kendisi kullanmıştır.

Lindy, hapları alır ve getirirken O'nu takip eden biri vardır, bu kişiden kurtulmak için Lindy'de bir hap kullanır ve etkisini yaşamaya başlar. Haplara kavuşan Eddie, hayatını düzene sokar, daha güvenli bir eve geçer, yeniden iş hayatında başarılar elde etmenin peşine düşer fakat otel odasında öldürdüğü kadın yüzünden karakola girdiği sırada özel yapılmış ceketini avukatına verir ve avukat bu sırada hapları cebinden çalar. Bunun üzerine hapsız kalan Eddie, yine komaya girer ve kendi evinde intihar etmek üzereyken son hapının yerini hatırlar ve onu kullanıp her şeyi halletmek ister ama bu sırada da yeni haplar için eve gelen Gennady ile mücadele edecek ve O'nu öldürecektir.

Sonrasında avukatından gidip bütün hapları alır ve film 12 sene sonrasını anlatacak şekilde devam eder. Yıllar geçmiştir Eddie, hapların etkisi ile artık senatör olmuştur ve bu yıllar boyunca hapları kendi laboratuvarında üretmiş ve kullanmıştır. Ardından O'nu tehdit etmeye gelen eski çalıştığı iş adamını Carl'ı, kendi ileri zihinsel yapısını kanıtlayarak tehdit eder ve sevgilisi ile yemek yerken film de son bulur.

Aksiyonu bol olan, konusu itibarı ile içeriğini ve neler olacağını merak ettiren, Eddie'nin başına gelenleri heyecanla izleyeceğiniz bir bilim kurgu, suç ve psikolojik gerilim filmidir.