Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Marilyn ile Bir Hafta - My Week with Marilyn - Colin Clark'ın Günlüğünden Marilyn Monroe'nun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Marilyn ile Bir Hafta, My Week with Marilyn

Oyuncular; Michelle Williams, Eddie Redmayne, Emma Watson
Yönetmen; Simon Curtis
Tür; Biyografi, Dram

Konusu; Film, Marliyn Monroe ile İngiltere'de '' The Prince and the Showgirl '' isimli filmin çekimleri için bulunan yönetmen asistanı olan Colin Clark'ın, bu çekimler sırasında tuttuğu günlüğünde yazanların sinemaya çevrilmesi ile ortaya çıkan film, yaşanmış gerçek olayları konu almaktadır.

ÖzetiColin, zengin ve itibar sahibi bir ailenin oğlu olmasına rağmen hayatını kendi kazanmak için hayali olan film çekimlerinde çalışmak ister. Bu yüzden Sir Laurence Olivier'ın yapım şirketinde işe başlayacaktır ve bu sırada Sir Laurence Olivier'da Marliyn Monroe ile '' The Prince and the Showgirl '' isimli filmin çekimlerine hazırlanmaktadır. Bu dönemde Arthur Miller ve Marilyn'de evlidir ve bu film çekimlerine birlikte katılırlar.












İngiltere'ye gelen Marilyn, filmde mutsuz ve uyku ilaçlarını çok kullanan ve bu yüzden çekimlere zamanında katılamayan bir karakter sergilemektedir. Yapım şirketlerinin Marily'ni ellerinde tutmak, kar kaynaklarını daha iyi yönetebilmek için Marilyn'e bu ilaçları kullandırdıklarını belirtmektedirler.

Ve Sir Laurence Olivier ile film çekimlerine başlayan Marilyn, sete zamanında gelemediği için Sir Laurence Olivier tarafından bir çok kez azarlanır, kötü muameleye maruz kalır. Sir Laurence Olivier Marilyn'nin bu tutumu yüzünden sürekli sinir krizleri geçirmektedir. 

Aynı zamanda Arthur ile de mutsuz bir evlilik dönemi yaşayan Marilyn, bu sırada Colin ile kısa bir birliktelik yaşamaya başlayacaktır ve Colin, O'na aşık olacaktır. Söylenildiğine göre Marilyn, bunu bir çok kişiye yapmış sonrasında O kişileri terk etmiştir. Uyku haplarının ve mutsuz bir hayatının olması nedeni ile setlere geciken Marilyn, yanında danışmanı Pola ile birlikte zorda olsa bu filmi bitirirler.






Aynı zamanda Sir Laurence Olivier'da Marilyn'e yakınlık hissetmektedir ama karşılık bulamamıştır. Genel olarak Marliyn'in film çekimleri sırasında yaşadıklarını ve Colin ile aralarındaki ilişkiden bahsedilen film, çekimler bitince Marily'nin Colin'i terk etmesi, veda ederek gitmesi ile son bulur.

Film, Marliyn Monroe ile ilgili bir biyografi filmi olup dram sahneleri de söz konusudur. Aslında Marliyn'nin o meşhur gülüşünün ardında ne büyük sorunları olduğunu izleyecek ve bizi eğlendirmesine alıştığımız Marliyn için yer yer üzülebileceksiniz. Marliyn Monroe hayranları için gerçek olaylardan uyarlanmış tavsiye bir biyografik dram filmidir.