Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Cennetimden Bakarken - The Lovely Bones - Dünya'da Yarım Kalan İşlerini Halletmek İçin Ölüm ile Yaşam Arasında Kalan Susie'nin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Cennetimden Bakarken, The Lovely Bones

Oyuncular; Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Stanley Tucci
Yönetmen; Peter Jackson
Tür; Gizem, Fantastik, Dram, Gerilim

Konusu; Film, çocuk seri katili olan bir adamın 14 yaşındaki Susie'yi öldürmesinden sonra Susie'nin bir ara plan alanı, yani cennet ile dünya arasındaki bir arasat alem gibi tanımlanabilecek bir ortamda kalıp, kendini öldüren katil ve ailesi ile ilgili bazı yarım kalmış olayları bu alandayken tamamlamasını konu almaktadır.

Özeti; Susie, 14 yaşında iki kardeşi, anne ve babası ile mutlu bir aile olarak yaşamaktadırlar. Karşı evlerinde ise yalnız yaşayan George isminde bir adam vardır ve bu adam çocuk seri katilidir. Tabi bundan civardaki kimsenin haberi yoktur ve bu adam öncesinde onlarca çocuğu öldürmüş yok etmiştir. Sıra ise şimdi Susie'ye gelmiştir.








Susie'i gördükten sonra O'nu öldürmek için planlar yapmaya başlar ve Susie'nin okul yolu üzerindeki bir tarlada yerin altına bir kulübe inşa eder. Susie, okuldan dönerken komşusu sıfatı ile O'nu kandırarak kulübeye bakmasını ister ve adama aldanan Susie, içeri girer ve bir daha da çıkamaz.

Kendisine saldıran adamdan sonra dışarı hızlıca kaçan ise Susie'nin ruhudur ve bu kaçma olayından önce kendisi içeride ölmüştür. Kaçarken bundan haberi olmayan Susie, evlerine gittiğinde her şeyin aynı olmadığını, başka şekilde gözüktüğünü anlayınca yavaş yavaş öldüğünü anlamaya başlar. 

Çevresindeki mekanlar değişir, uçmaya başlar,  tamamen başka bir alemde olduğunu ispatlayan gerçeklikler yaşamaya başlar ve artık öldüğünü anlar. Bu sırada katilini ve kendisinin nasıl öldürdüğünü de izlemiştir. Bu arasat alemde Susie'nin yanına aynı katilin daha önce öldürdüğü başka bir kız gelir ve O'na bu alemden çıkmasını, artık cennete gitmesini söyler ama Susie, bir türlü ailesini bırakamıyordur ve bu alemden çıkarsa ailesi ile ilgili bütün bağlarının kopacağını düşünmektedir. Bu sırada bu alemden ailesinden kişilerle ufakta olsa duru görü şeklinde iletişimler kurmaya başlar ve babasına, kardeşine zaman zaman kendisini hissettirebilmiş, katilin kim olduğu konusunda babasına ilham da vermiştir.







Babası elinde delil olmadan Susie'nin katilinin George olduğunu hissedecek ve hem Susie'nin yardımları ile hemde önceden çekilmiş bir resimden yola çıkarak George'nin katil olduğunu anlayacak ama bunu ispatlayamayacaktır.

Susie'nin ablası Lindsey'de aynı şekilde George'den şüphelenmektedir ve bir gün George, evinde değilken Lindsey evine gizlice girer, her yeri arar ve evin gizli bir bölmesinde George'nin günlük şeklinde öldürdüğü çocuklarla ilgili olan ve içerisinde Susie'nin resmi ve saçının olduğu defterini bulur. Bu sırada George, eve gelir ama Lindsey kaçarak elindeki defteri ailesine gösterir ve bu olaydan sonra polisler eve gelip George'yi zanlı olarak aramaya başlayacaklardır ama ne var ki George, çoktan kaçmıştır.

Sonrasında Susie, son olarak yapmayı düşündüğü bazı olayları da yapacak ve başka bir kızı öldürmenin peşinde olan George'nin sırtına düşen bir buz parçası yüzünden uçurumdan yuvarlanan George'de ölecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Arasat alemin güzellikleri ile ilgili görseller, fantastik hayal dünyanıza renk katacak özelliklerdedir. Susie'nin anlatımlarıyla masal tadında izlenen film, gizem, fantastik dram ve gerilim filmidir.