Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Lucy - Beynini Yüzde Yüz Kullanabilen Bir Kadının Var Oluş Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Lucy

Oyuncular; Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi
Yönetmen; Luc Besson
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Bir uyuşturucu baronu, hamile olan annelerin vücutlarında bebeklerin gelişimi için ürettiği çok güçlü bir maddeyi uyuşturucuya çevirmiştir ve film, bu maddenin çok fazla etkisi altında kaldıktan sonra beyninin yüzde yüzünü kullanmaya başlayacak olan Lucy ismin de bir kadının başına gelenleri anlatmaktadır.

Özeti; Lucy kendi başına sıradan bir hayatı olan bir kızdır ve bir gece önce tanıştığı bir adam O'na içinde uyuşturucuların olduğu bir çanta vermek ister ve bunu kendi götürmek istemez, zorla Lucy'nin bu işi yapmasını sağlar. Lucy'i elinde kelepçelenmiş olan bu uyuşturucu dolu çanta ile Tayvan'lı baronların olduğu otele gönderir. Lucy, içerisinde uyuşturucu olduğunu bilmemektedir ve otele girdikten sonra Lucy'i zorla alıkoyarlar ve bir daha dışarı çıkamayacaktır.




Bu uyuşturucu baronları Lucy'i odalarına çıkarır, burada Lucy, gördükleri karşısında çok korkar ve baronlar O'nu bu getirdiği uyuşturucuyu taşıması için aracı olarak kullanmaya karar verirler ve Lucy'nin bedeninin içine uyuşturucu torbalarını yerleştirirler.

Kendine geldiğinde Lucy, bedenine bir işlem yapıldığını görür ve ne olduğunu anlamadan O'nu uyuşturucuyu götürmesi gereken şehre gönderirler. Bu sırada Lucy'i yolculuk esnasında alı koyan kişiler O'na saldırır ve bedenindeki uyuşturucu torbaları patlamaya ve Lucy'nin kanıyla karışmaya başlar. Bu olaydan sonra film harika bir hal almaktadır. 

Zaman geçtikte Lucy, beyninin kullanımının yüzdesini arttırır, bu uyuşturucu O'nun insan beyninin kullanılmadığı yerleri kullanmasını sağlar ve Lucy, süper bir insan modeline dönüşür. Algıları çok iyi hale gelmiştir, zekası çok gelişmiştir ve bu zeka ve algı sürekli gelişmektedir. Bu olaydan sonra tutsak edildiği yerden kurtulmak çok kolay olur Lucy için ve evrensel bilgileri zihninde görmeye başlar. Artık Lucy için insanların uğraşları basit gelmektedir ve aynı zamanda dünyada bulunacak zamanı da kısıtlıdır. Beyni yüzde yüze geldiği zaman dünyadan yok olacaktır ve O bu sırada ne yapması gerektiğini anlamaya çalışmaktadır.  Aynı zamanda artık peşinde uyuşturucu baronu ve çetesi de vardır ancak bu durum Lucy için kesinlikle bir sorun teşkil etmemektedir.







Aynı zamanda tam da Lucy'in ihtiyaç duyduğu konu üzerine araştırma yapan Profesör Norman isimli bir bilimi adamı vardır ve Lucy, O'na ulaşır.

Prof. Norman, Lucy'e bilgilerini aktarmasını tavsiye eder ve bunun üzerine söylediğini mantıklı bulan Lucy, başka taşıyıcıların da içinde olan bu uyuşturucu maddesini toplar ve hepsini kendi gelişimini tamamlamak için kullanır.

Lucy, beyninin yüzde yüzünü kullanmaya yaklaştıkça evrensel varoluş ile ilgili bilgileri edinir ve tam anlamı ile yüzde yüze geldiğinde dünyadan yok olur. Başka bir yaşam boyutunda ve şekliyle var olacaktır. Kendisini '' ben her yerdeyim '' diye tanımlar. Sonrasında  Prof. Norman'a, hiç bilmedikleri şekilde olan bir bilgisayar sistemi, Lucy'nin aktarmayı düşündüğü bilgileri içeren bir hafıza bellek bırakır ve film böylelikle son bulur.

Lucy'nin beyninin gelişimi sırasında kazandığı varlıksal güçleri izlemekten zevk alacağınız, fantastik, aksiyon ve bilim kurgu alanında harika bir Luc Besson filmidir.