Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Hayalet - Ghost - Unutulmayacak Bir Aşk Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Hayalet, Ghost

Oyuncular; Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg
Yönetmen; Jerry Zucker
Tür; Gizem, Romantik, Dram, Gerilim, Fantastik

Konusu; 1990 yılında çekilmiş olan yıllarca tekrar tekrar izlediğimiz bu film genel olarak, öldükten sonra insanların ruhlarının neler yaşadığını anlatmakta ve bir ölüm olayı sonucu dünya hayatı son bulan Sam'in, aşık olduğu kadın olan Molly ile aralarında geçen olayları konu almaktadır.

Özeti; Sam ve Molly birbirlerini seven mutlu bir çifttirler, ancak ne var ki çevrelerinde onların bu mutluluğunu kıskanan ve Sam'in çalıştığı bankada ki hesapların içindeki parada gözü olan biri vardır, Carl. Carl'ın bankadaki hesaplar için öğrenmek istediği şifreleri cüzdanından alması için tuttuğu kiralık katil Sam'i öldürür. Ve bu ölüm olayı ile aslında Sam'in ölmediğini sadece boyut değiştirdiğini anlıyoruz.




Sam'in ruhu gitmesi gereken ışıklar içine girmemiştir, Molly'inin çevresinde, başına gelen bu olayı çözmek için kalmıştır. Ve bu sırada Sam'in diğer boyuttan ruhlarla arasında geçenleri izliyoruz ve bu sahneler gerçekten çok orijinal sahnelerdir, yıllar eskitememiştir.

Sam bu sırada kendisini öldüren adamı takip eder ve olayların Carl'a çıktığını öğrenir. Bu konuda  Molly'i uyarmak istemektedir ama bunu başaramaz ve tam böyle bir ihtiyaç içindeyken Oda Mae Brown ile tanışır. Oda Mae bir falcıdır ve sahtekar bir falcıdır, aslında ruhlarla iletişim içinde olmadığı halde bunu yapıyormuş gibi insanları kandırmaktadır fakat bu sırada Sam'in sesini duymaya başlar ve  bundan sonra işler izleyenler için komikleşmeye, Oda Mae için ise zorlaşmaya başlamıştır. Sam, Oda Mae'in Molly ile konuşmasını ister ve bunu zorla yaptırır. Molly ilk başlarda buna inanmasa da zamanla Oda Mae'e inanacaktır ve aslında Sam'in ölmediğini ruhunun çevresinde olduğunu anlayacaktır.

Bu sırada Molly artık Carl hakkında bilgilenmiştir ve O'nun bir suçlu olduğunu öğrenmiştir. Hesaplardaki paraya ulaşamayan ve telekinetik özellikleri öğrenen Sam'in kendisini de delirtmesi sebebi ile Carl çılgına döner. Oda Mae ve Molly'i kovalamaya başlar ve bu sırada kendisi de ölür. Ölen Carl'ın ruhunu siyah görünümlü korkunç sesli  varlıklar gelir alır ve Sam'de ışıklar içinde Molly'e son kez görünür.





Sam'in yapacak bir işi kalmadığı için ve iyi bir insan olması sebebi ile gitmesi gereken ışıklı alana duygusal anlar yaşandıktan sonra gider. Ve film böylelikle son bulur.

Film, doksanlı yılların yapımı olmasına rağmen bugün sıkılmadan izleyebileceğiniz türden bir filmdir. Zaten film müziği hiç eskimeyen, dillere destan olmuş bir müziktir. Diğer taraftaki ruhların durumları ve Sam'in diğer tarafta yaşadıkları görülmeye değer film sahnelerindendir. Oscar ödüllü aşk, dram, gizem, gerilim ve fantastik filmdir.