Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Spektral - Spectral - Einstein Yoğuşması Metodu İle Oluşturulan Spektral Varlıklar... / Konusu, Özeti, Afişler

Spektral - Spectral

Oyuncular; James Badge Dale, Bruce Greenwood, Emily Mortimer
Yönetmen; Nic Mathieu
Tür; Aksiyon, Gerilim, Savaş, Bilim Kurgu

Konusu; Filmde Amerikan askerleri Moldova'da bir savaş içindedir ve bu savaşta karşı koyamadıkları bir güçle karşılaşmışlardır. Bu güç ancak spektral gözlüklerle görülebilen bir yapıdadır ve bu şeye Spektral adını vermişlerdir. 

Özeti; Bu Spektral varlık dokunduğu kişiyi anında öldürüyor ancak Spektral özellikli gözlüklerle görülebiliyor, duvarların içinden geçebiliyor, çok hızlı hareket edebiliyordur ve bunun ne olduğunu anlamak için askeri birimler konu ile ilgilenmesi için Dr.Clyne'i göreve çağırırlar.

Dr. Clyne, spektral gözlüklerini yapmış olan ve askeriye için bir çok ekipman üretmiş bir bilim insanıdır aynı zamanda. Ve Dr. Clyne Spektral gözlüklerle görülmüş bu varlıkların görüntülerini izledikten sonra ne olduklarını daha iyi anlamak için yanında getirdiği Hiper Spektral kamera ile olay yerine gider.




Ve olay yerinde bu varlıkların saldırısına uğrarlar, hakkında fikir edinebileceği görüntülerde elde etmiştir, ve ölen askerlerden geri kalanları ile bir yıkılmış bina da hapis olurlar.

Fakat ilginçtir ki bu Spektral varlıklar bu binaya girememektedirler, sebebi ise binanın çevresine daire şeklinde serpilmiş demir tozlarıdır. Geçici olarak güvende olan ekip, içeride buldukları Moldova'lı küçük çocuklarla birlikte buradan kaçarlar ve bu kaçış esnasında yine Spektral varlıkların saldırısına uğrarlar. 

Dr. Clyne, bu saldırısı sırasında bu varlıkları gözlemler, haklarında daha geniş bilgiye sahip olur ve bu varlıkların doğal olmayan yollardan, insanlar tarafından üretildiğini anlar. Bu varlıkların oluşumunun Einstein yoğuşması ile oluşturulmuş bir silah olduğunun, dokunduğu insanları anında dondurarak öldürdüğünü ve bu Spektral varlıkları ancak çok güçlü bir enerji kaynağı ile yapabileceklerini anlar. Ve bu bilgilerin sonucunda Moldova'da isyancı grupların kendilerine silah üretmek için çalıştıkları bir enerji santrali olduğunu öğrenirler ve bu varlıkların bu santralde yapıldığını anlarlar. Ardından ekip ile toplanıp, ve özelliklerini kısmen anladıkları varlıklar için özel silahlar yapıp bu elektrik santraline gidip kaynağı yok etmeyi planlarlar.





Ekip olarak santrale giderler, silahları kısmen başarılı olur ve Dr. Clyne ile CIA'de çalışan bir görevli olan Fran, santralin içerisine girmeyi başarırlar.

Bu sırada askeri ekip dışarıda Spektral varlıkların dikkatini çekmek,  içeriye giren Dr. Cylne'a zaman kazandırmak amacındadırlar. Fakat dışarıda silahların ateşlenmesi ile dağılan Spektral varlıkları bu seferde yeniden hepsi bir araya gelerek daha büyük bir güç oluşturmaya başlamışlardır. 

İçeride ise Dr. Cylne, Spektral varlıkların oluşturulduğu alana gelmiştir ve burada başka spektral varlıkların insanların eliyle ve Einstein yoğuşması metodu ile, gerçek insanların kopyalanması yöntemi de kullanılarak yapıldığını görür ve bu mekanizmayı kapatmak için gereken şeyleri yapmaya başlar. İçerideki kabloları çıkarır ve kolu çekince dışarıdaki ve içerideki bütün spektral varlıklar dağılırlar ve yok olurlar. Ardından içeride başka bir odada bu varlıkların gerçek insanlardan alınan ve beyinsel aktivitelerini çalışır tutan mekanizmaları da görüp, bunun ahlaki olmadığına karar verir ve hepsini kapatır. Bu insanlarda arada kalmışlıktan kurtulur ve ruhları gerçekten ölüme ulaşır. Ve film böylelikle son bulur.

Aksiyonu bol, fantastik öğelerinde içerisinde bulunduğu, askeri savaş filmi izleyici kitlesine hitap edebilme özelliğine de sahip, orijinal bir senaryosu olan aksiyon, gerilim, savaş ve bilim kurgu filmidir.