Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Zıplayıcı - Jumper - Işınlanabilen İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Zıplayıcı, Jumper

Oyuncular; Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Jamie Bell
Yönetmen; Doug Liman
Tür;  Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Bazı insanların doğuştan gelen ışınlanma özellikleri vardır ve bu durumu zıplamak, atlamak olarak adlandırmaktadırlar. Ve bu zıplayıcıları öldürmek isteyen, yüz yıllardır bu iş ile uğraşan şövalyeler isminde bir de organizasyon vardır. İşte film, zıplayıcılar ve şövalyelerin arasındaki mücadele sonucu gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Davey, lise yıllarında sevdiği kız olan Millie'ye bir hediye almıştır ve bu hediyeyi sorunlu bir arkadaşları Davey'e gıcıklık olması için, üstü buzlarla kaplı gölün üzerine atmıştır. Bu durumu umursamayan Davey, gölün üzerindeki buzların üstünden yürüyerek gidip hediyeyi alır ve bu sırada buz kırılır. Davey, gölün içine düşer ve tam boğularak ölmek üzere iken birden bire okulun kütüphanesine ışınlanır.






Ne olduğunu anlayamadan Davey, evine gelir ve araları sorunlu olan babası ile tartışacak ve sonrasında yine bilmeden kütüphaneye ışınlanacaktır.

Artık bu durumu anlamak isteyen Davey, ilk iş olarak evden kaçar ve bir otele yerleşir. Sonrasında bu ışınlanmanın nasıl olduğunu anlamaya çalışacak ve denemeler yaparak kendisini daha iyi tanıyacaktır. Artık tamamen nasıl yapıldığını öğrendikten sonra banka soyacak ve bu para ile kendine istediği gibi bir hayat kuracaktır. Ve yıllarca oradan oraya zıplayarak gezecek, eğlenecek ve sonrasında işler O'nun için tehlikeli olmaya başlayacaktır.

Davey, artık büyümüş daha olgun biri olmuştur ve bir gün evine döndüğünde, evinde Roland isminde bir şövalyeyi görür. Davey, soyduğu bankalara notlar bırakarak aptallık yapmıştır ve bu yüzden izini bulmuşlardır. Roland, bir zıplayıcı avcısıdır ve bağnaz ve sapkın düşünceleri olan insanlardan oluşan bir şövalye grubunun lideridir. Davey'i uzun zamandır aramaktadırlar ve bulunca O'na 1000 voltluk elektrik akımı vererek zihinsel olarak zıplamasına engel olmuştur. Bu zıplayıcı silahı yüzünden Davey, kaçmakta çok zorlanacak ama sonunda kaçacak ve şövalyelerle tanışmış olacaktır.







Sonrasında yaşadığı yeri terk eden Davey, çocukluk aşkı Millie'yi bulacak, O'nu bulduğu zaman eski bir arkadaşı ile daha karşılaşıp, O'nunla kavga edecek ve bu kavga sonucu çocuğu yine aptallık yapıp, soyduğu bankanın içine ışınlayacak ve sonrasında bankanın içinde çocuğu bulan şövalye ekibi, Davey'in izine ulaşacaklardır.

Bu olaydan sonra Millie ile Davey, Roma'ya tatile giderler ve şövalyeler onları orada yakalayacak ama bu sırada başka bir zıplayıcı olan Griffin, onlara yardım edecek ve Griffin ile tanışan Davey, O'ndan bütün gerçekleri öğrenecek ve artık beraberce şövalyelerle savaşacaklardır. 

Şövalyelerin onları takip etmeleri ve engellemeleri ile ilgili bir çok silahı vardır ve bunlara rağmen onlarla savaşan bu iki zıplayıcı, sonunda çoğunu öldürecek ve Davey, Roland'ı ıssız bir çöldeki dağın içinde olan bir mağarada yapayalnız bırakacaktır. Ardından çocukken kendisini terk eden annesininde bir şövalye olduğunu öğrenen Davey, annesini bulur ve annesi O'na, O'nu korumak için terk ettiğini söyler ve film böylelikle son bulur.

Oldukça sürükleyici bir konusu olan, heyecan verici ışınlanma sahneleri ile eğleneceğiniz, Davey'in aptallıklarına bazen şaşıracağınız ve yer yer gerilimde olduğu aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.