Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Şey - The Thing - Ölümcül Bir Uzaylı Yaratık.../ Konusu, Özeti, Afişler

Şey, The Thing

Oyuncular; Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Yönetmen; Matthijs van Heijningen Jr.
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Antartika'da araştırmalar yapan bir grup bilim insanı ve araştırmacıların, buzulların altında buldukları uzaylı bir yaratık ile sonrasında yaşanan gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Antartika'da araştırmalar yapan bir grup insan, buzulların altında büyük bir uzay gemisi ve çevresinde de buzların içinde donmuş uzaylı bir varlık bulurlar. Bunun üzerine uzaylı varlığı donmuş bir şekilde küp halinde, çevresindeki buzları keserek çıkarırlar ve üslerine götürürler. Burada varlıktan doku örneği alarak inceleme yaparlar ve daha önce hiç karşılaşmadıkları bir organizma olduğunu görünce, dünyada devrim yaratacağı için buluşlarına çok sevinirler.




Ancak zaman geçtikten sonra uzaylının çevresindeki buzların erimesi sonucu, bu varlık dışarı kaçacak ve bir insanı yiyecek, bu sırada diğerleri uzaylı varlığı yakarak öldürmeye çalışacaklardır ve sonrasında öldü sanacaklardır.

Bu olay üzerine grubun içerisinde bulunan paleontolog Kate, içerideki grup arkadaşlarının kan örneğini inceler ve gördükleri karşısında her şeyi anlamaya başlar. Bu uzaylı varlık, kendi hücresini başka bir insana bulaştırdığı zaman, bir virüs gibi, bu hücreler insanların hücreleri ile bütünleşip, onların hücrelerini kopyalamaktadır. Yani insanların içine girdikten sonra, belirli bir süre geçince insanların bedenlerini ele geçirmekte ve dışarıdan bu durum anlaşılmamaktadır.

Bunu anlayan Kate, sonrasında bu organizmanın organik yapıları kopyaladığını, inorganik olanları kopyalayamadığını öğrenir ve bunu banyoda bulduğu dolgu dişler sayesinde anlayacaktır. Bundan sonra artık uzaylı varlık aralarında, kim olduğunu bilmedikleri arkadaşları olacaktır. Bu sırada helikopterle gidenlerin arasından biri uzaylı çıkar ve helikopter düşer. Düşen helikopterden kurtulan iki kişi geri gelir ve geldiklerinde üs tam bir savaş alanına dönmüştür. Her an bir arkadaşlarından biri uzaylı olarak ortaya çıkmaktadır ve bu ortaya çıkış halleri çok ürkütücü, vahşi ve korkutucu olmaktadır.





İnsanların içinden, garip sesler ve görüntülerle bir yaratık çıkmaktadır ve bu yaratık herkese saldırmakta, bölünerek çoğalmakta, kurşunlarla ölmemekte, ancak yakılarak yok olmaktadır.

Kate ve arkadaşları, uzaylı varlıklarla mücadele edecekler ve bunun için gruplara ayrılacaklardır. Ama sonucunda hepsi ölecek ve son kalan uzaylıyı takip eden Kate, uzaylının ana gemisine gittiğini görecektir. Bunun üzerine yanında Braxton ile beraber gemiye giderler ve içeride ayrı düştükleri bir sırada Braxton'da uzaylı olacak, dışarı çıktıklarında Kate, Braxton'un demir küpesi olmadığı için uzaylı olduğunu anlayacak ve O'nu yakarak yok edecektir. 

Sonrasında film, başka bir yerde bu uzaylı hücrelerinin, bir köpek aracılığı ile dağılmaya çalışması görüntüleri ile son bulur.

Aksiyonu bol, gerilimi yüksek, çok ilginç bir uzaylı yaratık türüne şahit olacağınız aksiyon, gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.