Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: İstila - The Invasion - Bir Uzaylı İstilası Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

İstila, The Invasion

Oyuncular; Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam 
Yönetmen; Oliver Hirschbiegel, James McTeigue
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, uzaydan gelen bir uzay aracının arıza yaparak dünyaya düşmesi sonucunda, enkaz parçalarının arasında gelen uzaylı bir organizmanın, insanların vücuduna yerleşerek onları uzaylı bir varlık yapmasını ve sonrasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Carol, eşinden ayrılmış Oliver ismindeki oğlu ile yalnız yaşamaktadır ve bir psikiyatrist doktordur. Aynı zamanda ayrıldığı eşi Tucker, uzaydan düşen enkaz parçalarını araştırırken, uzaylı organizma kanına bulaşır. Bu organizma ise, rem uykusuna daldıktan sonra tamamen insan vücudunu ele geçirmiş olarak O insanı yönetmekte, eski halinden başka, duyguları olmayan bir insana dönüştürmektedir.





Tucker ile başlayan bu dönüşüm, sonrasında Tucker'ın sayesinde başka insanlara da bulaşacak ve toplum hızla uzaylı olmaya başlayacaktır. Ancak Carol, bu sıralarda oğlunun elinde bu organizmanın bir parçasını bulmuş ve araştırılması için doktor sevgilisi olan Ben'e götürmüştür.

Burada organizmayı inceleyen doktorlar ilk başta ne olduğu konusuna bir anlam getiremeseler de, sonralarında yapısını çözecekler ve buna göre bir antivirüs üretebileceklerini anlayacaklardır.

Anti virüsü, geçmişte su çiçeği geçirmiş olan hastaların beyinlerinin ürettiği bir kimyasal sayesinde bulacaklardır ve bu hastaların ise uzaylı organizmaya karşı bağışıklığı olan kişiler olduğu için dönüşmeleri söz konusu olmamaktadır. İşte Carol'ın oğlu da, bu bağışıklar arasındadır ve sonrasında Carol'ın oğlu anti virüs aşısı için kullanılacak bir denek olacaktır. Ancak Oliver'ın babası Tucker'dır. İstila başladığı zaman Carol, Oliver'ı babasına bırakmıştır ve olayların başladığını anlayan Carol'ın tek amacı, oğlunu sağ salim kurtarmak olacaktır. Ben ile birlikte Oliver'ı kurtarmaya çalışan Carol, Tucker'ın evinde iken saldırıya uğrar ve ağızlarından kusma yoluyla bulaştırdıkları virüsü Carol'a da bulaştırırlar ancak Carol, rem uykusuna daldığı zaman virüs bedenini ele geçirecektir. Bunu bilen Carol, uyumamak için uyarıcı haplar ve iğneler bulacak, sonrasında Oliver'ı bulup, dönüşmüş olan insanlardan kaçacaklar ve Oliver ile bir markette Ben'i bekleyeceklerdir.







Bu sırada toplumun çoğu dönüşmüştür, yollarda, sokaklarda insanları zorla dönüştürmektedirler. Dönüşmemiş insanlar, çevredekilerin kendilerini anlamaması için duygusuz, virüslü taklidi yapmaktadırlar.

Sonrasında Carol, markette dayanamayıp uykuya dalacak, ama uyumadan önce oğlundan, eğer uyursa kalbine iğne yapmasını istemesi O'nu kurtaracak, ardından Ben gelecek, ama Ben'nin de dönüşmüş olduğunu anlayacaklardır. 

Bu sırada bir silah bulmuş olan Carol, oğlunu kurtarmak için hepsini vurup kaçacaklardır. Ardından diğer doktor arkadaşları onlara ulaşacak ve helikopterle onları almak için yüksek bir binanın çatı katına gelmelerini isteyecek, bunun üzerine peşindeki onlarca uzaylı ile aksiyon dolu bir kovalamaca yaşayan Carol ve oğlu, bu helikoptere binecek ve sonrasında geliştirilen anti virüs ilacı sayesinde, toplumu yavaş yavaş bu organizmanın etkisinden kurtaracaklardır. Böylelikle film son bulur.

Bir annenin çocuğu için her şeyi yapabileceğini anlatan, farklı bir istila konulu, heyecanın ve gerilim sürekli yaşandığı, beğenerek izleyeceğiniz aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.