Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Yarının Dünyası - Tomorrowland - Umut Verici Bir Hikaye... / Konusu, Özeti, Afişler

Yarının Dünyası, Tomorrowland

Oyuncular; George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson
Yönetmen; Brad Bird
Tür; Aksiyon, Aile, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Yarının Dünyası olarak adlandırılan, dünyadan ayrı bir boyutta bulunan ve çok ileri teknolojileri olan bir alemin içinde yaşayan bazı varlıkların, dünyadaki insanlara umut ve başarı aşılaması için gösterdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Frank Walker, henüz çocukken kendi tasarladığı ve uçmasını sağlayacak, sırta çanta gibi takılabilecek bir araç geliştirmiştir. Ve bu aracı bir bilim fuarında, bilim insanlarına gösterip geliştirilmesini istemektedir. Ancak bu sırada '' Yarının Dünyası'' diye adlandırılan boyuttan gelen varlıklar, burada kendileri ile çalışmaya uygun insanları aramaktadırlar. Bu varlıkların arasında, hayalperest ve amacı üzerine kesinlikle vazgeçmeyen insanları bulmak adına üretilmiş Athena isminde birde robot kız vardır.










Athena, bu fuarda Frank'i görür ve O'nda bir ışık olduğunu düşünerek, aradıkları insanları bulduklarında onlara verdikleri rozetten Frank'e de verir ve Frank, bu rozet sayesinde Yarının Dünyası'na girecek ve orada uzun bir süre eğitim alıp, başarılar elde edecektir.

Ve aradan yıllar geçmiş, Frank büyümüş ve yararlı olduğunu düşündüğü ama aslında zararı olacak olan bir alet geliştirmiş ve bu yüzden Yarının Dünyası'ndan umutsuzluk verdiği için kovulmuştur. Sonrasında Athena'da yine dünyada yeni bir hayalperest aramaya çıkmış, bu sırada aradığı özelliklerde olan Casey Newton'ı bulmuştur. 

Frank'in ürettiği makine ise hem geleceği, hemde geçmişi gösterebilen bir monitördür. Ancak bu monitör sonrasında anlayacakları üzere, dünyadaki insanların zihinlerine olumsuz düşünceler veren bir anten görevi de görmektedir ve insanları bir kıyamet olacağına inandırarak, bu inancı yaşayan insanların olması nedeni ile dünyada belirli bir zaman geldiğinde, gerçekten kıyamet kopacaktır ve bunun tarihini de görmüşlerdir. Ancak Casey, oldukça iyimser biri olduğu için Frank ile buluştuklarında, bu iyimser hali nedeniyle makinenin gelecekle ilgili değişik görüntüler, olumlu bilgiler verdiğini görürecekler ve sonrasında dünya ile ilgili bir umut bulduklarına inanıp, bu makineyi yok etmeye çalışacaklardır.










Bu sırada Athena, Casey ve Frank henüz dünyadadır ve Yarının Dünyası'na gitmek zorundadırlar.

Ancak Athena ve Frank, buradan kovulmuşlardır çünkü aynı zamanda Yarının Dünyası'nın yöneticisi olan David, monitörün yaptıklarının farkındadır ve kendi yanlış inandığı şeyler yüzünden dünyanın yok olmasını istemektedir. 

Bu sebeple Athena'nın ve Frank'in peşine onları öldürmek isteyen robotlar takılır ve onlardan kaçarken Fransa'ya giderler. Burada Eyfel Kulesinin içindeki boyut değiştirebilen uzay aracına binip Yarının Dünyası'na giderler. Burada ise David'e yakalanacaklar ama sonrasında David ve askerleri ile mücadele edecekler, bu mücadele sonucu Athena kendisini feda ederek monitörün içinde patlatacak, ardından monitörün altında ezilen David ölecek ve Dünya kıyamet senaryosundan kurtulmuş olacaktır. Sonrasında Yarının Dünya'sının yönetimini ellerine alan Frank ve Casey, yeni hayalperest ve vazgeçmeyen insanlar bularak, Athena'nın bıraktığı yerden işe devam ederler. Böylelikle film son bulur.

Son derece eğlenceli, yer yer komik ve oldukça sürükleyici, sıkılmadan izleyeceğiniz bir aile filmidir. Baş rolünde George Clooney'in oynadığı, insanlara umut veren aksiyon, macera, aile ve bilim kurgu filmidir.