Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Superman - Çelik Adam - Man Of Steel, Dünya'nın En Ünlü Süper Kahramanı... / Konusu, Özeti, Afişler

Superman, Çelik Adam, Man Of Steel

Oyuncular; Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner
Yönetmen; Zack Snyder
Tür;  Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Krypton isminde ve süper güçlü varlıkların yaşadığı bir gezegenden gönderilen Kal-El, Clark Kent, yani Süperman'in dünyaya geldikten sonra yaşadığı olayları ve peşinden gelen Krypton gezegeni varlıkları ile arasında yaşanan savaşları konu almaktadır.

Özeti; Süperman, dünyaya gönderilmeden önce Krypton gezegeninde savaş çıkmış, general Zod ismindeki bir asker Krypton'da darbe yapmış ve uzayda bilinmezliğin içinde dondurularak yüzyıllarca hapse mahkum edilmiştir. Bu sırada Krypton, üzerinde yaşayan varlıklar yüzünden tükenmiş ve yok olmak üzeredir. Bunun üzerine Süperman'in ailesi, O'nu bir uzay aracına yerleştirerek ve Krypton gezegeni için çok önemli olan, Kripton'luların genetiğinin bulunduğu korteksi Süperman'nin bedeni, hücreleri ile bütünleştirerek dünyaya gönderirler.






Sonrasında Krypton gezegeni yok olacak, bu yok oluş sırasında Süperman'nin ailesi ölecek ve hapse mahkum edilmiş general Zod ve adamları da,Krypton yok olunca etkisi kalmadığı için özgür kalacaklardır.

Ardından Süperman, bir kapsül içinde dünyaya gelir ve O'nu bulan çiftçi ailesi, O'na Clark ismini verirler. Artık ismi Clark Kent olmuştur ve çocukluğundan yetişkinliğine kadar geçen zamanda kendisinin diğer insanlardan farklı olduğunu anlamış, süper güçleri olduğunun farkına varmış ve hep O'na göre davranmıştır.

Dünyadaki ailesi olan Jonathan ve Martha, O'na çok iyi bir anne ve baba olmuşlardır. Süperman'in zarar görmemesi için sürekli O'nun bu üstün özelliklerini gizli tutmuşlardır ve bir gün insanlık için çok önemli işler yapacağına inanmaktadırlar. Ama Jonathan, bir fırtınada çıkan hortum sebebiyle hayatını kaybedecek, Clark artık annesi ile yalnız yaşamaya devam edecektir. Sonrasında Süperman, Antartika'da kendisini dünyaya getiren gemiye ulaşır. Buradan geçmişi ile ilgili bilgiler alacaktır, ve aynı zamanda sevdiği kız Lois Lane ile de burada tanışacaklardır. Süperman, babasının yapay zekalı olan hologram görüntüsü ile her şeyi konuşacaklardır ama aynı zamanda bu gelişinden sonra gemisi, general Zod'un kendisine ulaşması için gereken sinyalleri gönderecektir.








Kısa bir zaman sonra General Zod, uzaylı ana gemisi ile dünyanın atmosferine girer ve dünyadaki bütün televizyon kanallarının yayınlarına bağlanarak dünyayı tehdit eder ve karşılığında Süperman'nin verilmesini ister.

Dünya henüz Süperman'den habersizdir ancak bu olay sonucunda hem bütün dünya O'nu tanımış olacak hemde kendi isteyerek teslim olacaktır. General Zod ve adamları da Süperman gibi üstün özellikli varlıklardır ve dünyaya geliş amaçları, dünyayı Krypton gezegenine çevirmek ve içerisindeki bütün insanları da yok etmektir. 

Ama önce Süperman'de ki kortekse ulaşmaları gerekmektedir ve Süperman onlarla işbirliği yapmayacak, aksine aralarında kıyasıya bir mücadele başlayacaktır. Bu mücadelede insanlarda Süperman'in tarafında olarak General Zod ve adamları ile savaşacak, sonrasında Süperman'in babasının yapay zekası sayesinde onları yok etmenin bir yolunu bulacaklar ve uzay zaman tekilliğini kullanarak, açtıkları kara delik içerisine hepsini göndereceklerdir. Hepsi gitmiş olmasına rağmen, geride bir tek General Zod kalacak ve Süperman ile aksiyon dolu bir mücadele içerisine girecekler ve sonrasında Süperman, general Zod'u öldürecektir ve ardından her şey bitecektir.







Tüm bunlar olduktan sonra toplum Süperman'i sevmiş, artık Süperman'de toplumun arasında Clark Kent ismiyle, bir gazeteci olarak yaşamaya devam edecektir.  Böylelikle filmde son bulur.

Dünyanın en çok tanınan süper kahraman modelinin ortaya çıkış hikayesinin anlatıldığı filmde çok fazla aksiyon ve yer yerde dram sahneleri vardır. İzlemekten zevk alacağınız çok iyi bir süper kahraman, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.