Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Spiderwick Günceleri - The Spiderwick Chronicles - Fantastik Alemin Kapılarını Açan Bir Kitap... / Konusu, Özeti, Afişler

Spiderwick Günceleri, The Spiderwick Chronicles

Oyuncular; Freddie Highmore, Mary-Louise Parker, Sarah Bolger
Yönetmen; Mark Waters
Tür; Fantastik, Aile, Macera

Konusu; Jared, Simon ve Mallory kardeşler, anneleriyle birlikte New England, Spiderwick kasabasında yeni bir eve taşınırlar ve bu evin içinde buldukları kitap, onlara fantastik bir dünyanın kapılarını açacaktır ve film, bu fantastik dünyada başlarına gelen olayları konu almaktadır.

Özeti; Ailece kendilerine miras kalan eve taşınan kardeşler, evin içindeki duvarların içinde, gizli bir bölmeden gizli bir odaya çıkan bir asansör bulurlar. Önce Jared, bu bölümü bulur ve odaya girer, odanın içinden fantastik varlıkları anlatan Spiderwick Günceleri isimli resimli kılavuz kitabını bulur.






Üzerinde açmaması gerektiğine dair not olmasına rağmen Jared, kitabı açar, okur ve dışarıda bulunan kötü fantastik varlıklar kitabın bulunduğunu anlarlar ve Jared ile kardeşlerinin peşine düşmeye başlarlar.

Aynı zamanda Arthur Spiderwick, kitabı ve kendisini korumak için zamanında, evin çevresine büyülü bir halka yapmıştır ve böylece kötü varlıklardan korunmuştur. Jared, evin içinde kitabı korumakla görevli küçük bir cinle karşılaşır ve bu cin her şeyi anlatır. Bu sırada evin çevresindeki halkanın dışında olan Simon'ı ise, kötü yaratıklar kaçırır ve Bulgared isimli liderlerine götürürler. Bulgared'in amacı ise, resimli kılavuz kitabını ele geçirmek ve bütün fantastik alemin varlıklarına hükmetmektir. 

Kitabın içinde, fantastik alemin bütün sırları yazmaktadır ve Bulgared, bunları kullanarak herkesi yönetmek istemektedir. Simon'ı kurtarmaya giden Jared, burada domuz cini ile karşılaşır ve bu cin, O'na fantastik varlıkları görme özelliği verir. Normalde sihirli bir taşın deliğinden ancak görebiliyorlardır ama bu domuz cini sonrasında bütün kardeşlerin görmesini sağlayacaktır. Jared, bu sırada Simon'ı kurtarır ve eve gelirler, halkanın içinde güvendedirler ama şimdide diğer kardeşleri tehlikededir.





Mallory'de halkanın dışında iken yaratıkların, gulyabanilerin saldırısına uğrar ve sonrasında Mallory'de olayları anlayacak ve kardeşleri ile birlikte mücadele edecektir.

Yapmaları gereken şey, kitabı ya güvende tutacaklardır yada yok edeceklerdir. Yok etmeyi deneseler de bunu başaramazlar. Bu yüzden  Arthur Spiderwick'in daha önce bu evde yaşamış olan kızı Lucinda teyzelerine ulaşmaya çalışırlar ve teyzelerinin yanına giderken gulyabanilere kitabın bazı sayfalarını kaptırırlar. Kaptırdıkları sayfada ise koruma halkasının nasıl yok edileceği yazılıdır. Lucinda teyzelerinin yanına giden kardeşler, burada perilerle iç içe yaşayan Lucinda'dan, Arthur Spiderwick'i bulmaları gerektiğini ve ancak kitabı O'nun yok edebileceğini öğrenirler.

Arthur Spiderwick'i ise, kitabın içinde yazan fantastik bir uçan hayvanı çağırıp, O'nun üzerine binerek ancak bulabileceklerdir. Ve uçarak, bu hayvanla Arthur Spiderwick'in bulunduğu fantastik aleme giderler. Arthur Spiderwick'i zamanında hava perileri çok fazla gerçek bildiği ve kendilerini tehlikeye soktuğu için bu alemde alı koymuşlardır ve Arthur'a göre zaman kavramı henüz bir gün geçmiş gibi gelmektedir, oysaki ayrılalı 80 yıl geçmiştir.




Burada Arthur Spiderwick, Jason'a kitabı ancak kendisinin koruyabileceğini söyler ve kardeşleri geri gönderir.

Bunun üzerine kardeşler, evlerine gelir ve bu sırada anneleri de eve yeni gelmiştir ve O'da evin çevresindeki bu yaratıklara tanık olur. Sonucunda artık bütün aile, bu yaratıklarla savaşacak ve sonunda kitabı almaya çalışan Bulgared isimli her şekle giren canavarı, kuşları yemek konusunda çok meraklı olan domuz cini, Bulgared'in kitabı alırken bir karga şekline dönüştüğü bir anda yiyecektir ve bu canavardan böylelikle kurtulmuş olacaklardır.

Artık kitap güvendedir ve sonrasında Arthur Spiderwick, bulunduğu alemden hava perileri ile geri gelir ve kızı Lucinda'yı da 80 yıl gençleştirerek, kendisi ile beraber fantastik aleme geri götürür. Böylelikle film son bulur.

İçerisinde birbirinden güzel ve çirkin bir çok fantastik karakterin olduğu, eğlenceli, komik ve ailece izlenebilecek fantastik macera filmidir.