Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Nisan 2020 Pazartesi

Belli Başlı Harry Potter Karakterleri ve Hikayeleri - Harry Potter Characters

Belli Başlı Harry Potter Karakterleri ve Hikayeleri

Harry Potter

Harry Potter serilerinin baş rolünde yer alan ve ailesi Lord Voldemort tarafından öldürülen, aynı zamanda ailesini öldürürken Harry'in alnında bir yara izi bırakıp O'nu hayatta bırakan karanlık büyücü Lord Voldermort'un baş düşmanıdır. Harry, bütün bölümlerde O'nunla mücadele edecektir. 

Prof. Dumbledore tarafından çocukken son kalan akrabaları Muggle'ların yanına bırakılan ve büyüdüğünde Hogwarts cadılık ve büyücülük okuluna başlayarak usta bir büyücü olmaya çalışan, azimli, cesur, akıllı ve zeki bir büyücüdür. 


Bütün bölümlerde en yakın arkadaşları Hermione ve Ron olmuştur. Aynı zamanda okulda Gryffindor bölümündedir.



Hermione Granger

Harry ile aynı zamanda Hogwarts cadılık ve büyücülük okuluna başlayan, Muggle doğumlu olmasına rağmen oldukça başarılı bir öğrencilik hayatı geçiren, ilerleyen zamanlarda Ron ile sevgili olan, ve Harry'e Lord Voldermort ile olan mücadelesi sırasında en çok yardımda bulunan, başarılı, akıllı, zeki ve güzel bir büyücüdür. Tanıştıkları günden beri Harry'e olan sadakatini hiç bir etki ve büyü bozamamıştır. O'nun bilgili ve başarılı öğrencilik durumu sayesinde Harry ve Ron, bir çok kez zorluklardan kurtulabilmişlerdir. Oldukça düşünceli ve iyi bir dost, arkadaştır. Aynı zamanda okulda Harry ve Ron gibi Gryffindor bölümündedir.



Ron Weasley

Hermione gibi Harry'in en yakın arkadaşıdır. Hogwarts'da Harry, Ron ve Hermione, bütün maceraları birlikte yaşamışlardır ve çareleri hep birlikte bulmuşlardır. R'leri yutarak konuşma aksağını ile, şapsal ve sempatik tavırları ile, bazen korkak halleri ile Harry Potter filmlerinin en sevilen karakterlerinden biri olmuştur. İkiz iki erkek abisi ve birde kız kardeşi bulunmaktadır. Annesi ve babası da usta bir büyücüdür. İlerleyen zamanlarda Hermione ile sevgili olmuşlardır. Aynı zamanda okulda Hermione ve Harry gibi Gryffindor bölümündedir.



Prof. Albus Dumbledore

Hogwarts cadılık ve büyücülük okulunun başkanıdır. En bilgili ve kudretli büyücü olarak okulu en iyi şekilde yönetmektedir. İyi bir büyücüdür ve Harry, O'na her şeyden çok güvenmektedir. Lord Voldermort'un da en büyük düşmanlarından biridir. İyiliği temsil eden şahsiyeti ile Hogwarts büyücülük okulu öğrencilerini ve eğitim görevlilerini bu yönde teşvik etmektedir. 



Prof. Minerva McGonagall

Hogwarts cadılık ve büyücülük okulunda müdürdür. Prof. Dumbledore'dan sonra O'nun sözü geçmektedir ve iyi bir büyücü olmasının yanı sıra oldukça güçlü, cesur ve kararlı bir eğitim görevlisidir. 



Rubeus Hagrid

Öncelerinde Hogwards arazisinde görevli olarak çalışmakta, birbirinden güzel ve sihirli hayvanların bakımlarını yapmaktaydı, ancak sonrasında bu konudaki yeteneği ve sevgisi sayesinde Hogwarts'da Sihirli Yaratıkların Bakımı üzerine öğretmen olmuştur ve öğrencilere dersler vermeye başlamıştır. Hagrid'de iyi bir eğitim görevlisidir ve Harry ve arkadaşları O'na çok güvenmektedir. En zor durumlarında onlara Hagrid yardım etmiştir.



Ev Cini Dobby

Öncelerinde Lucius Malfoy'u sahip olarak kabul etmiş ve sonrasında Harry'i seçmiş olan bir cin varlığıdır. Oldukça özel yetenekleri ve sihir konusunda bilgileri olan Dobby, Harry'in sadık bir dostu olarak bu mücadele de O'na her zaman yardımcı olmuştur.



Prof. Severus Snape

Hogwarts cadıcılık ve büyücülük okulunda karanlık sanatlara ilgi duyan bir iksir hocasıdır. Soluk teni, öfkeli ve kızgın bakışları, hayata küskün tavırları ile öğrencilerin çekindiği ve korktuğu bir öğretmen olmuştur. Aynı zamanda karanlık tarafa olan meyli yüzünden Harry Potter ile sık sık karşı karşıya gelmişlerdir. Geçmişte Harry'in annesine aşık olan ve aynı zamanda Harry Potter 6, Harry Potter ve Melez Prens bölümünde bahsedilen Melez Prens'tir.



Draco Malfoy

Lord Voldemort'a hizmet eden Lucius Malfoy'un oğludur. O'da babası gibi karanlık tarafı seçmiştir ve okulda bu yüzden Harry ile sık sık karşı karşıya gelmişlerdir. Aynı zamanda okulda karanlık tarafa meyilli olan bütün öğrencilerin bulunduğu Slytherin bölümündedir.



Lord Voldemort

Geçmişte Hogwarts cadılık ve büyücülük okulunda öğrenim görmüş olan Tom Marvolo Riddle'in karanlık tarafı tercih etmesi sonrasında Lord Voldemort olarak ortaya çıkmış ve iyilik için çalışan bütün büyücülere düşman olmuş bir büyücüdür. Oldukça güçlü ve etkili bir büyücü olan Voldemort, Harry'in en azılı düşmanıdır. Harry'in ailesini öldürmüştür ve serinin ilk bölümlerinde yok olan bedenini, iş birlikçi hizmetkarları sayesinde yeniden oluşturacak ve kaldığı yerden bütün büyücüleri kontrolü altına almaya çalışamaya devam edecektir. Ancak bunu başaramayacak ve serinin son bölümlerinde Harry tarafından yok edilecektir.



Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw, Hufflepuff

Hogwarts cadıcılık ve büyücülük okulundaki öğrenci gruplarıdır. Her gruptaki öğrenciler kendi kişilik ve karakterlerine göre sihirli şapka tarafından seçilmektedir ve bu gruplara yerleştirilmektedir. Karanlık tarafa meyilli olanlar genellikle Slytherin grubundadır.
Harry ve arkadaşları ise Gryffindor grubundadır.



Muggle

Harry Potter filmlerindeki fantastik Dünya'da bulunan ve büyücülük özellikleri olmayan insanlardır. Bu insanların yaşadığı alanlarda genellikle büyü yapmak yasaktır ve onların büyücülere ve büyülere şahit olmasını istememektedirler. Olsalar bile büyü ile onların zihinlerinden bu anıları silmektedirler. Harry'in akrabaları ve Hermione'in ailesi bir muggledır.



Ruh Emiciler

Ruh emiciler, Azkaban hapishanesini koruyan ve kontrol eden muhafızlardır. Ancak serinin bazı bölümlerinde buradan ayrılacaklardır ve insanlara, büyücülere musallat olacaklardır. Her hangi bir şekilde kural ve engelleri tanımayan bu varlıklar, oldukça ürkütücü ve şiddetli özelliklerde yaratıklardır. Tamamen karanlık suretleri ile iletişime geçtikleri insan yada büyücülerin bütün güzel anılarını emerek onları ruhsal bunalım içine sokmaktadırlar. Ancak Expecto Patronum büyüsü ile onlara karşı koyulabilmektedir.



Sirius Black

Harry Potter'ın vaftiz babası olarak bilinen safkan bir büyücüdür. İşlemediği suçlar yüzünden Azkaban hapishanesine atılmıştır ve oradan kaçarak Harry'e, Lord Voldemort ile olan mücadelesi sırasında yardım etmiştir. Aynı zamanda Zümrüdüanka Yoldaşları'ndan biridir ve etkili ve güçlü özellikleri olan iyilik için çalışan bir büyücüdür.



Hortkuluk

Lord Voldermort'un kendisini ölümsüz kılmak için yarattığı ve farklı farklı eşyalarda gizlediği ruhunun parçalarının bulunduğu bir büyü şeklidir. Bu büyülü olay sayesinde yok edilmek istenilen kişi için bütün Hortluluklar bulunmalıdır ve hepsi teker teker yok edilmelidir. Ve Lord Voldemort'da kendisini çok fazla yok etmek isteyenlerin olduğunu bildiği için bu büyü ile ruhunu parçalara ayırarak gizlemiştir.