Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Nisan 2020 Cumartesi

Sinema: Korkuya Uyanış - A Perfect Vacation - Awaken - Bir Organ Mafyası Tarafından Kaçırılan ve Bir Adaya Hapsedilen İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Korkuya Uyanış - A Perfect Vacation - Awaken

Oyuncular; Jason London, Robert Davi, David Keith
Yönetmen; Mark Atkins
Tür; Aksiyon, Gizem, Suç, Gerilim

Konusu; Film, bir organ mafyası tarafından kaçırılan ve bir adaya hapsedilen insanların hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Gözlerini bir adanın sahilinde açan Billie, kısa bir süre sonra bazı adamlardan kaçan bir kadın görecek ve O'nun peşinden giderken, başka birileri ile karşılaşacak ve onlarda Billie'e kendilerini takip etmesini söyleyecektir. Neler olduğunu anlayamayan Billie, bu insanlarla belirli bir süre kaçacak ve sonrasında kamp yaptıkları alana gelecektir. Burada liderleri Quintin ile tanışacak ve O'na bildikleri gerçeklerden bahsedeceklerdir. Adada bir çok insan vardır ve hepsi kendi rutin hayatına devam ederken yaşadığı bir olay sonunda gözlerini adada açmışlardır. Kimi bir bar eğlencesi sonrası, kimi otelde uyumaya gittiğinde, kimi bir doktor görüşmesinden sonra kendilerini adada bulmuşlardır.






Ve belirli aralıklarla asker kıyafeti giymiş silahlı bazı adamlar, adaya gelerek aralarından bazılarını alıp götürmektedirler. Billie, ilk uyandığında bu adamlardan kaçmaktadırlar ve bu sırada içlerinden bir kadını yakalamışlardır ve ölen kadının cesedi soğumadan götürmüşlerdir.

Billie ise kız kardeşini ararken kendisini bu adada bulmuştur ve kimse neden adada bulunduklarını bilmemektedirler. 

Bu ada organ mafyası olarak çalışan bir grubun kaçırdıkları insanları belirli bir süre sebze ve meyve ile beslenmesi ve istedikleri kıvama gelmeleri için bıraktıkları bir hapis alanıdır. Örgüt üyeleri, resmi kurumlardan insanların kan tahlili örneklerine ulaşıp, aradıkları şartlara uygun insanları takip edip, hiç tahmin etmedikleri yerlerde bayıltarak kaçırmaktadırlar. Bu insanlar özel olarak seçilmektedir ve sonrasında çok zengin müşterilerine organlarını satmaktadırlar. Tüm bunlardan habersiz olan bu insanlar, adadan ayrılmayı denemişlerdir ama başaramamışlardır. Billie ve Nick'te birlikte adadan ayrılmaya çalışırlarken 44 gündür tek başına saklanmış olan Stitch ile tanışacaklar ve birlikte bir sal yaparak karşıda görünen adaya gitmeye karar vereceklerdir. Ancak bu fikirlerine Quintin karşı çıkacak, daha önce denediklerini ve bir çok tehlike olduğunu söyleyecektir. Yinede O'na aldırış etmeyecekler ve onlara Todd'da katılacaktır ve yaptıkları bir sala tutunarak, denizi yüzerek geçmeye çalışacaklardır. Ancak adaya yaklaştıkları sırada Todd'u köpek balıkları götürecek ve diğerleri panik ile kaçarak adaya çıkmayı başaracaklardır.





Adaya çıkan 3'lü, burada bir kasaba görecek ve yerli halkından yardım istediklerinde kimse kapısını açmayacaktır. Bu sırada diğer adada kendilerini kovalayan askerler gelecek ve onları darp ederek uyuşturup, yeniden aynı adaya bırakacaklardır.

Kaçakçılar ise Rich Napier isimli liderleri, yanında Kat isimli bir çalışanı ve Dr. Walsh ile bütün bu işleri kontrol etmektedirler. Ve Mao isimli zengin bir kadının hasta olan Violet isimli kızı için organ gerekmektedir ve adadan son getirdikleri donörün organları öldüğü için kullanılamamıştır ve yeni birini daha adadan almaları gerekecektir.

Askerler yine adaya gidecekler ve buradan Jean isimli bir kızı kaçırıp Violet'e donör olması için tesise getireceklerdir. Ancak tesise gelen Mao, Jean'in çok korktuğunu ve bedeninin korku hormonları, adrenalin salgıladığı için organlarının kızına uygun olmadığını düşünecek ve kameradan izlediği Billie'nin organlarını isteyecektir. Billie ise zamanında bir soygun sırasında annesi öldüğü için babası tarafından dövüş dersleri verilmiş cesur bir kızdır ve uzun zamandır kayıp olan kız kardeşini aramaktadır. Ancak Mao'nun istemiş olmasına rağmen Billie'yi getirmeyecekler çünkü Billie, buraya kan tahlilleri uygun olduğu için getirilmemiş, her yerde Rich Napier'ı sorguladığı için getirmişlerdir. Mao'dan habersiz kızının ameliyatına diğer donör ile başlayacaklar ve bu sırada Quintin'in kaçakçılar için çalıştığı da ortaya çıkacaktır. Gizlice Rich ile görüşen ve adaya gelen insanları yönlendiren Quintin, kaçakçılara bilgiler vermektedir.





Ancak diğer tarafta Billie, Nick ve Stitch, bir plan yapmışlardır ve askerler gelince onlara tuzak kurarak teknelerini ele geçirmişlerdir ve bu sırada Quintin'in iş birlikçi olduğunu da anlamışlardır. Tekne ile kaçma imkanları varken Billie, kardeşini bulmak için adaya
gitmek isteyecek ve Nick ile Stitch'de O'na eşlik edeceklerdir.

Adaya gittiklerinde gizlice tesise girecekler ve kaçırılan Jean'ın parçalanmış ve organları alınmış bedenini, cam kavanozlarda başka insanların organlarını göreceklerdir ve onların organ mafyası olduklarını anlayacaklardır. Ancak tesisin içinde Violet'in ameliyatı da başarısız geçecek ve bu duruma sinirlenen Mao, doktorları öldürecek ve Rich'in adamları ile Mao'nun adamları arasında bir savaş çıkacaktır. 

Bu esnada olay yerine Billie'de gelmiştir ve Rich tarafından öldürülmeye çalışılırken, Billie'nin kardeşinin Kat olduğu ortaya çıkacak ve Billie'yi koruyarak birlikte kaçacaklardır. Aksiyon dolu bir mücadele sonrasında Stitch hayatını kaybedecek ve Rich, Kat'i tutsak alıp sonrasında da kendisine ihanet ettiği için öldürecektir. Ancak kardeşinin ölümüne dayanamayan Billie tarafından da öldürülecektir. Geriye sadece Billie ve Nick kalacak, onlarda yakınlarını toprağa verdikten sonra tekne ile adada kalan insanları almaya karar verecekler ve sonrasında film son bulacaktır.

Bir organ mafyası tarafından kaçırılan ve adaya hapsedilen insanların yaşadığı gerilim dolu anları izleyeceğiniz, gizemli bir şekilde başlayan film aksiyon, gizem, suç ve gerilim filmidir.