Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Nisan 2020 Çarşamba

Sinema: Yaratık 3 - Alien 3 - Azılı Suçluların Bulunduğu Bir Gezegende Yaratıkla Mücadele Etmek Zorunda Kalan Ripley... / Konusu, Özeti, Afişler

Yaratık 3 - Alien 3

Oyuncular; Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance
Yönetmen; David Fincher
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin üçüncüsü olan filmde Ripley, Newt, Hicks ve android Bishop, uyuma kabinlerinde uzayda yol alırken gemilerinde ortaya çıkan yaratık, geminin arızalanmasına ve Fury isimli içerisinde azılı suçluların bulunduğu bir hapishanenin olduğu gezegene düşmesine neden olacaktır.

Özeti; Serinin ikinci bölümünün son sahnesinde uyuma kabinlerine geçtikten sonra geminin içinde bir yaratık ortaya çıkacaktır ve gemiye arıza verip, düşmesine neden olacaktır. Gemi ise Fiorina '' fury'' 161 Mineral Cevheri Rafinerisi olan ve aynı zamanda bu rafineride azılı suçluların çalıştığı bir gezegene düşecektir. Düşen gemiyi fark eden mahkumlardan biri, geminin olduğu yere gidince Ripley'i baygın bir şekilde bulacak ve arama yaptıklarında Newt ve Hicks'in ölmüş olduklarını göreceklerdir. Android Bishop ise tamamen parçalanmıştır. Bakıma aldıkları Ripley, kendisine gelince gemisini kontrol edecek ve Newt'in cesedini incelemek isteyecektir.







Geminin neden düştüğünü anlamaya çalışan Ripley, hapishanedeki sağlık görevlisi Clemens ile Newt'in cesedini açacaklar ancak yaratıktan iz bulamayacaklardır. Bu sırada Ripley'in geldiği hapishanede birbirinden farklı çok kötü suçlar işlemiş mahkumlar olduğu ve aralarında hiç kadın bulunmadığı için, hapishane müdürü O'nun burada bulunmasını kışkırtıcı bulacaktır ve mahkumların arasında rahatça gezmesinden rahatsız olup, karantina alanında beklemesini isteyecektir.

Aynı zamanda bazı mahkumlar dışarıdaki büyük baş hayvanlarından birinin aniden öldüğünü görecekler ve mezbahaneye getireceklerdir. Mahkumlardan biri ölen hayvanın yanında yaratık emriyosunun parazitini bulacak ama hiçbir şey anlamayacaktır. Hayvanın içine girmiş ve gelişmeye başlamış olan yaratık, kimse yokken içinden çıkacak ve kaçıp saklanacaktır. 

Ripley ise hala tatmin olmamış ve üzülerek Newt ve Hicks'in cesetlerini yaktırmıştır. Çok kısa zamanda deri değiştiren ve büyüyen yaratık ise, diğerlerinden farklı olan görüntüsü ile mahkumlardan birini öldürecek ve diğerleri gibi kozalar yapmaya başlayacaktır. Bu sırada doktor Clemens ile Ripley'in arasında yakınlaşmalar olacak ve geceyi birlikte geçireceklerdir. Ertesi gün ölen mahkumun bulunduğu yeri inceleyen Clemens, burada asitten kaynaklanmış yanık izleri bulduğunu Ripley'e söyleyecek ve bu izleri O'nun gemisinde de gördüğünü söyleyince, Ripley kuşkulanacak ve hurdalığın içine atılmış android Bishop'un parçalarını bularak ondan geminin düşmesi hakkında bilgi almaya çalışacaktır. Bu sırada mahkumlardan bazıları Ripley'e tecavüz etmeye çalışacak ancak O'nu aralarında dindar olan Dillon kurtaracaktır.







Sonrasında android Bishop'u çalıştırmayı başaran Ripley, O'ndan gemiyi bir yaratığın düşürdüğünü ve şirketin yaratığı istediğini öğrenecektir. Bu sırada yaratık teker teker mahkumları öldürmeye ve kozasına götürmeye başlayacaktır. Gerçekleri öğrenen Ripley, bu durumu hapishane müdürüne anlatacak ancak O'na inanmayacaklardır ve karantina alanına kapatacaklardır.

Burada doktor ve akıl hastası bir mahkumla kalan Ripley, kısa bir süre sonra yaratığın yanlarına geldiğini görecek ve akıl hastası, yaratığı Tanrı sanarken, yaratık doktoru öldürüp götürecek ancak Ripley'in yanına kadar gelmiş olmasına rağmen O'na zarar vermeyecektir. Bunun sebebini anlayamayan Ripley, yemek odasına gidip herkesi uyaracak ancak O'nu yalancılıkla suçlayan müdür, o sırada tavandan gelen yaratık tarafından alınıp götürülecek ve herkes yaratığı görmüş olacaktır.

Bunun üzerine çok korkan mahkumlar Ripley'den yardım isteyecekler ve fabrikada bulunan bir nükleer atık deposuna yaratığı kapatmaya karar
vereceklerdir. Saf çelikten yapılmış kapıları olan bu odanın içindeki nükleer atıklardan yaratığı yakmak için tuzaklar hazırlayacaklar ancak ortaya çıkan yaratığın yaşattığı kaos nedeni ile mahkumların elindeki fişekler ateşlenecek ve yaratık yerine, bir çok mahkum yanarak ölecektir. Çıkan patlamada oluşan yangını söndürmeye giden Jude isimli mahkumu gören yaratık, O'nun peşinden gidecek ve yaratığın peşinden geldiğini gören Jude, nükleer atık deposuna girecek ve arkasından yaratık girdikten sonra kapısını kapatacaklardır. İçeride fedakarca bir hareket ile Jude hayatını kaybedecektir.







Yaratığı kapattıklarına sevinen mahkumlar ve Ripley, şirket yetkililerine Xenomorph ismini verdikleri yaratığın yakalandığını söyleyip, öldürülmesi için izin isteyecekler ancak yönetim izin vermeyecektir. Bir kurtarma ekibi gönderdiklerini ve beklemeleri gerektiğini söyleyeceklerdir.

Diğer tarafta karantina odasında yaratığı gören akıl hastası mahkum ise, onu Tanrı sanmıştır ve atık deposunun kapısında nöbet tutan mahkumu öldürerek yaratığın içeriden çıkmasını sağlamıştır. 

Diğer tarafta kendisini iyi hissetmeyen Ripley, kendi gemisindeki kabinde sağlık taraması yapacak ve içinde kraliçe bir yaratığın embriyosunun olduğunu görecektir. Bunun üzerine yaratığın kendisine neden zarar vermediğini anlayacak ve bu durumu data bilgilerinden öğrenen şirket yetkilileri ise, kendileri gelene kadar Ripley'in hemen karantina alanına alınmasını isteyeceklerdir. Uyku kabininde iken yaratık tarafından tecavüze uğradığını anlayan Ripley, içindeki kraliçenin ölmesi için kendisini Dillon'un öldürmesini isteyecek ancak Dillon, bu durumu yaratığı yakalamak için kullanmak isteyecektir. Ve sağ kalan bütün mahkumlarla plan yaparak yaratığı kalıp fırınına çekmeye ve içeri girince de üzerine erimiş kurşun dökmeye karar vereceklerdir. Koridorlar şeklinde bulunan alanda yaratığı kendilerine çekmek için aksiyon dolu mücadeleler içine girecekler ve bu sırada da kurtarma ekibi gelmiş olacaktır. Bir çok mahkumu öldüren yaratığı geriye kalan Dillon ve Ripley, kalıp fırınına çekmeyi başaracaklar ancak fırında kalmasını sağlamak için Dillon kendini feda edecektir.








İçeride yaratıkla mücadele eden Dillon'un üzerine erimiş kurşunu dökecekler ancak çok sıcak olan sıvı kurşunun içinden de çıkmayı başaran yaratığı, püskürtücüyü kullanarak paramparça edeceklerdir.

Bu olay sonrasında gelen kurtarma ekibi Ripley'in içinde kraliçe yaratığın olduğunu bildikleri için O'nu götürmek ve içindeki yaratığı alarak biyolojik silah olarak kullanmak isteyecekler ancak onların bu niyetini anlayan Ripley, buna izin vermeyecek ve döküm alanında bulunan lavların içine kendisini atarak hayatına son verecektir. 

Bu olay sonrasında Ripley'den her hangi bir iz kalmayacak ve yetkililer son kalan mahkumu da alıp, hapishaneyi mühürleyip gezegenden ayrılacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Peşindeki yaratıklardan bir türlü kurtulamayan Ripley, şimdide içerisi mahkumlarla dolu olan bir gezegende yaratıkla mücadele edecektir ve
kraliçe yaratığın embriyosunu içinde taşıyacaktır. Diğerleri gibi heyecan dolu sahneleri ile serinin üçüncüsü olan aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.