Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Nisan 2020 Salı

Belli Başlı Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi Karakterleri ve Hikayeleri - Hobbit and Lord Of The Rings Characters

Belli Başlı Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi Karakterleri ve Hikayeleri

Bilbo Baggins

Hobbit filmlerinin baş karakteri olan Bilbo, Shire isimli göz alıcı bir Hobbit köyünde yaşayan Frodo'nun amcasıdır. 

Hobbit serilerinde büyücü Gandalf'ın isteği ile cücelerle aksiyon, gerilim ve dram dolu bir maceraya çıkmak zorunda kalmış, bu macera sırasında da güç yüzüğünü bulmuştur. 

Macera sonrasında anılarını anlattığı bir kitap yazmıştır ve güç yüzüğünü Frodo'ya teslim etmiştir. Gandalf'ın en iyi dostudur. 




Maceraperest, keyfine düşkün, duygusal ve düşünceli, kısa boyu ve büyük ayakları ile sevimli bir Hobbit'dir.



Frodo Baggins

Yüzüklerin Efendisi filmlerinin baş karakteri olan Frodo, Shire isimli göz alıcı bir Hobbit köyünde yaşayan ve Bilbo'nun yeğeni olarak kendisinden sonraki yüzük taşıyıcısıdır. Sam ile çıktıkları bu zorlu yolculukta yüzüğü yok etmeyi başaran cesur Hobbit'dir. 



Samwise Gamgee

Yüzüklerin Efendisi macerasında Frodo'yu hiç bir zaman yalnız bırakmamış, cesur, sadık ve güvenilir bir dosttur. Shire'da yaşarken bahçıvanlık yapan Sam'e Gandalf, Frodo'ya eşlik etmesi ve O'nu hep koruması görevini vermiştir. Kısa boyu, diğer hobbitler gibi büyük ayakları, tombul yapısı ve  mücadeleci karakteri ile güç yüzüğünün yok edilmesinde önemli bir rolü olan Hobbit'dir.



Gandalf

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinin vazgeçilmez karakteri olan Gandalf, usta bir büyücüdür. İyilik ve doğruluktan asla vazgeçmemiş olan Gandalf, bu sayede gri olan büyücülük grubundan ak büyücülüğe terfi etmiştir. Güç yüzüğünün yok edilmesi ile ilgili verilen mücadelede Orta Dünya halkına en önemli desteği Gandalf vermiştir. Frodo'nun ve Bilbo'nun en güvenilir dostu ve yoldaşıdır. Ve Sauron'un en azılı düşmanlarından biridir.



Aragorn

İnsan ırkından Dunedain Arathorn ve Gilraen’nin oğludur. Eriador kolcusu ve Yüzük Kardeşliği'nin bir üyesi olan Aragorn, bir insandır. Yüzüklerin Efendisi filmlerinde Frodo'nun güç yüzüğünü yok etmesi için verdiği mücadelede en büyük destekçisi olmuş, Saruman ve orduları ile hiç yılmadan cesurca savaşmış bir kraldır. Aynı zamanda bir elf olan Lady Arwen'e aşık olan Aragorn, krallığı ilan edildikten sonra O'nunla
evlenmiştir.



Arwen

Aragorn'a olan aşkı ile daha çok bilinen, Frodo'nun hayatını kurtarmak için atlı yüzük tayfları ile mücadele içine girmiş, Ayrıkvadi'nin cesur elf prensesidir. Tutkulu bir aşık, oldukça saf ve masum bir güzelliği olan Arwen, Aragon ile birlikte olabilmek için elflerin sonsuz yaşam özelliğinden bile vazgeçmiştir.



Legolas

Yüzük Kardeşliği'nin bir üyesi olan Legolas, çok iyi ok kullanan ve hiç yılmadan cesaretle savaşan Kuyutorman'ın Elf prensidir. Güç yüzüğünün yok edilmesi ile ilgili Frodo ve arkadaşlarına her zaman destek olmuş, bildiği iyilik yolundan hiç bir zaman ayrılmamış ve onlara ihanet etmemiştir.



Saruman

Öncelerinde bir ak büyücü olan Saruman, sonrasında karanlıkların efendisi olan kötülüğün temsilcisi Sauron'un etkisi altına girmiştir ve O'na hizmet etmeye başlamıştır. Bu hizmeti sırasında orklardan bir ordu oluşturmuş ve Orta Dünya'da Sauron'u temsil ederek savaş başlatmıştır. Ancak Yüzüklerin Efendisi İki Kule bölümünde bütün gücünü kaybetmiş ve kuleye hapsedilmiştir, sonrasında da hayatını kaybetmiştir.



Gollum

Bilbo Baggins'ten önce güç yüzüğünü bulan ve onun etkisi altında kalarak yüzlerce yıl mağaraya yaşayan, bu zaman zarfında bedeni başkalaşım geçirmiş, güç yüzüğüne aşkla bağlanmış ve her yere onun peşinden gitmiş, asıl adı Smeagol olan eski bir Hobbit soyundan gelen karakterdir. Kısık sesi, çirkin görüntüsü, içindeki ikinci kişiliği ile Frodo'ya hem yardımcı olmuştur hemde O'na tuzaklar kurarak yüzüğü almaya
çalışmıştır. Yüzüğü ilk buldukları zaman onun etkisine girerek kuzenini öldüren Gollum, Yüzüklerin Efendisi serisinin son bölümünde yüzükle beraber Hüküm Dağ'ı lavlarının içine düşerek yok olmuştur. 



Lady Galadriel

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit maceralarında Sauron'un en büyük düşmanlarından biri olarak bulunan Galadriel, bir Elf soylusudur. Lord Celeborn ile beraber Lothlorien'in yöneticisidir. Işığın ve Ormanın hanımı olarak da bilinen Galadriel, Frodo'nun güç yüzüğünü yok etmesi ile ilgili her zaman en büyük destekçisi olmuştur. Kendisindeki ışığın gücü ile karanlıkların efendisi Sauron'u uzak diyarlara sürebilmeyi başarmış tek soylu büyücüdür.



Sauron

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerindeki karanlıkların efendisidir. Tek ve alevli göz sembolü ile karanlık bir kuleden her şeyi izlemekte ve ordularını bu şekilde yönetmektedir. Hüküm Dağı ise kendisinin bulunduğu kulenin altındadır. Güç yüzüğünü oluşturan ve sonrasında onu kaybeden Sauron'un amacı, yüzüğe yeniden ulaşabilmek ve Orta Dünya'yı etkisi altına almaktır.



Thorin Meşekalkan

Kral Thrain'ın oğlu olan ve ejderha Smaug'ın saldırısından sonra cüceler ile birlikte yeniden Erebor'u almaya çalışan bir cüce soylusudur. Bilbo ve cüce dostları ile çıktıkları bu macerada Erebor'e girdikten sonra hazinenin etkisinde kalarak arkadaşlarına zor zamanlar yaşatmış olan Thorin, güçlü, cesur ancak arzularına yenik düşmüş ve sonrasında hatasını anlayarak pişmanlıklar yaşamış bir cüce kraldır.



Gimli

Gimli'de Meşekalkan'ı gibi Erebor'lu bir cücedir ve Yüzük Kardeşliği'nin bir üyesidir. Bu macerada Legolas ile çok yakın dost olmuşlardır ve yılmadan savaşan, cesur bir cüce olarak güç yüzüğünün yok edilmesi için sayısız mücadeleler içine girmiştir.



Pippin ve Merry

Yüzük Kardeşliği'nin iki üyesi olan Pippin ve Merry, Frodo ve Sam, Shire'dan ayrılırken onlara eşlik etmek zorunda kalmışlardır ve sonrasında bu macerada her zaman güç yüzüğünün yok edilmesi ile ilgili yanlarında olmuşlardır. Sam ve Frodo'nun yolları ayrılmış olsa da Pippin ve Merry, Sauron'un orduları ve orglarla verilen mücadelede önemli roller almışlardır.



Nazgul'lar

Karanlıkların efendisi olan Sauron'a hizmet eden şeytani güçte yüzüktayflarıdır. Geçmişte insan olan bu varlıklar artık Sauron'a hizmet etmektedirler. Kimi bölümlerinde atların üzerinde, kimi bölümlerinde uçan dev ejderhaların ( Fellbeast ) üzerinde bulunarak güç yüzüğünü aramışlardır ve Sauron'un ordularını yöneterek Orta Dünya'da savaşmışlardır.



Güç Yüzükleri

Orta Dünya'da kendilerine özel güçleri bulunan 3 yüzük Elf'lere, 7 si Cücelere ve 9 yüzük ise insan ırkına verilmiştir.  Bu yüzükler bütün ırklara hükmedecek gücü muhafaza etmekteydi fakat Sauron, gizlice tek bir yüzük yapmıştır ve bu yüzük bütün yüzüklere hükmeden tek yüzük olmuştur.



Ork'lar

Orta Dünya'da Sauron'un asker olarak yarattığı çirkin, vahşi savaşçı bir ırktır. 



Elf'ler

Orta Dünya'da iyilikle ilgili olan ve halklar arasında barış ve birliği isteyen cesur, bilgili, savaşçı, kültürlü bir ırktır.



Hobbit'ler

Orta Dünya'da yaşayan kısa boylu, büyük ayaklı, maceraperest ve çoğu zaman komik ve sevimli olan bir ırktır.