Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Nisan 2020 Perşembe

Sinema: Fantastik Dörtlü 2: Gümüş Sörfçü'nün Yükselişi - Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer - Gezegenleri Yok Eden Karanlık Bir Güç... / Konusu, Özeti, Afişler

Fantastik Dörtlü 2: Gümüş Sörfçü'nün Yükselişi - Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Oyuncular: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans
Yönetmen; Tim Story
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde şimdide fantastik dörtlü ekibi, gezegenleri yok eden Gümüş Sörfçü ile mücadele edeceklerdir.

Özeti; Galaksideki gezegenleri sıra ile yok eden gümüşten yapısı olan ve sörf üzerinde bulunan bir varlık, şimdide Dünya gezegenine gelmiştir. Dünya'nın atmosferine girdikten sonra Japonya'da ki deniz buz tutmuş, Mısır piramitlerine kar yağmış ve Los Angeles'a bir anda kış şartları gelmiştir. Bu durumu inceleyen lastik adam Reed Richards, kozmik bir radyasyonun buna sebep olduğunu düşünecek ve kısa bir zaman sonra evlenmek üzere olduğu görünmez kadın Susan Storm ile evlilik hazırlıklarına başlayacaklardır. 









Ancak bu sırada ordunun generali gelecek ve Gümüş Sörfçü'nun uzayda çekilmiş meteora benzeyen resimlerini ve Dünya'da oluşan dev kraterleri gösterecektir. Bunun ne olduğunu anlayamayan Reed, bir sensör yapılmasını önerecek ve düğünü olduğu için kendisi yapmak istemese de, sonrasında sensörü yapacak ve düğün günü kumandasını da yanına alacaktır. 

Ve Reed ile Susan'ın evleneceği gün nikah memuru onların nikahını kıyarken sinyal veren kumanda sonrasında ortaya çıkan Gümüş Sörfçü, sensörü yok edecektir ve bu sırada gökyüzündeki bir helikopter düşecek ve düğüne gelen misafirleri ölüm tehlikesinden fantastik dörtlü kurtaracaktır. Bu olaylar yaşanırken sörfçüyü gören ateş adam Johnny Storm, O'nun peşinden gidecek ve yakaladığında Sörfçü, Johnny'i etkisiz hale getirecek ve uzay alanına çıkararak havasız bırakacaktır.

Sonrasında atmosfere giren Johnny, ekibi ile bir araya gelecek ve kendisini kötü hissetmeye başlayacaktır. Kısa bir süre sonra yapısında dengesizlikler olmaya başlayacak ve Susan ile temas edince birbirlerine güçlerini aktaracaklardır ve Susan'da ateş özelliği, Johnny'de görünmezlik özelliği olacaktır. Gümüş sörfçü ile girdiği temas sonrasında Johnny'in fizyolojisinde dengesizlikler olmuştur ve dokunduğu kişilerin güçlerini alıp kendisininkini vermektedir. Bu sırada geçen bölümde öldüğü sanılan Victor ortaya çıkacak ve sörfçü ile buluşarak güçlerini birleştirmeyi ve Dünya'yı yönetmeyi teklif edecektir. Ancak sörfçü O'nu ciddiye almayacak ve Dünya'nın yok olacağını söyleyip etkisiz hale getirecektir. 









Bu sırada Reed, sörfçünün radyasyon analizini yapacak ve galakside uğradığı bütün gezegenlerin 8 gün sonra yok olduğunu öğrenecektir. Ve yine şehrin merkezindeki bir nehirde krater açan Sörfçü yüzünden, şehir merkezinde insanlar ölüm tehlikesi yaşayacak ve herkesi ölümden fantastik dörtlü kurtaracaktır. 

Sörfçü'nün yakalanamamış olmasını bir başarısızlık olarak gören general, Victor'u da gruba katacak ve Victor, Sörfçü ile iletişime geçtiği sırada çektiği videoyu izletecektir ve Sörfçü'nün bütün gücünü sörfünden aldıklarını anlayacaklardır. Bunun üzerine O'nu sörfünden ayırmak için Reed bir cihaz yapacak ve bulunduğu yere cihazı yerleştirmeye çalışırlarken, Sörfçü gelecek ve Susan ile iletişim içine girecektir. Susan neden Dünya'yı yok etmek istediğini sorduğunda O, ben sadece vazifemi yapıyorum diyecektir.

Bu sırada Sörfçü'ye askerler saldıracak ve Sörfçü, sörfü ile füzeleri yok edecek ancak Reed'in yaptığı cihaz nedeni ile sörfünden ayrılacaktır. Bunun üzerine O'nu askeri bir üsse götürecekler ve orada işkence yaparak bilgi almaya çalışacaklardır. Fantastik dörtlüden gizli bir şekilde yapılan bu sorgudan rahatsız olan dörtlü, Susan'ı görünmez olarak Sörfçü'nün yanına göndereceklerdir ve Sörfçü, O'na her şeyi anlatacaktır. Galakside gezegenlerin enerjisi ile beslenen bir oluşum vardır ve Sörfçü, ona hizmet etmektedir. Sörfçü'nün belirlediği gezegenlere 8 gün sonra gelmektedir ve sörf bir cihaz olarak ona sinyal göndermektedir. 








Sörfün gücünü anlayan Victor ise askerleri ve generali öldürerek sörfü alacak ve Fantastik dörtlü de yanlarına Sörfçü'yü alarak Victor'ı yakalamaya çalışacaklardır. Bu mücadele sırasında sörfün gücünü kullanan Victor'a güçleri yetmeyecek ve dördü de gücünü Johnny'de birleştirecekler ve hepsinin gücü ile Johnny, Victor'ın sörf ile olan bağını koparmayı başaracaktır. 

Bu sırada Susan, Sörfçü'yü korumak için ağır bir şekilde yaralanmıştır ve ölmek üzeredir. Bu durumu gören Sörfçü, sörfüne binecek ve Susan'ı iyileştirdikten sonra Dünya'ya çok yaklaşmış ve yok etmek üzere olan gezegen yok eden oluşumun merkezine giderek, artık ona hizmet etmeyeceğini söyleyecek ve sörfü ile kendini imha edecektir. 

Bu imha sonucu ortaya çıkan patlama nedeni ile bu karanlık oluşumda yok olacaktır ve Dünya, yok olmaktan kurtulacaktır. Sonrasında Johnny'in rahatsızlığı da düzelecek ve Reed ile Susan,
Japonya'da evlendikten sonra film son bulacaktır.

Galaksideki gezegenleri yok eden bir güce karşı verilen mücadelenin konu edildiği, öldüğü düşünülen Victor'un yeniden ortaya çıktığı bu bölümde, Reed ve Susan evlenmektedirler. Diğer bölümü gibi aksiyon ve heyecan dolu sahneleri ile Marvel yapımı, aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.