Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Nisan 2020 Cuma

Sinema: Müzede Bir Gece 2 - Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian - Abraham Lincoln, Ivan, Napoleon, Al Capone ve Daha Bir Çok Tarihi Kişilik İle Müzede Bir Gece... / Konusu, Özeti, Afişler

Müzede Bir Gece 2 - Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

Oyuncular; Ben Stiller, Owen Wilson, Amy Adams
Yönetmen; Shawn Levy
Tür; Aksiyon, Komedi, Aile, Fantastik, Macera

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde doğal tarihi müzesi kendini yenilemeyi düşününce, içindeki heykel ve eserleri federal arşive göndereceklerdir ve arşiv alanına giden sihirli tablet yüzünden, oradaki eserler ve heykellerde canlanmaya başlayacaktır.

Özeti; Larry, artık gece bekçiliği işinden ayrılmıştır ve elektronik aletler üreten ve satan bir şirket kurmuştur. Oldukça iyi para kazanmaya başlamış olan Larry, dostlarını ziyaret etmeye müzeye gittiğinde müzenin hologramik görüntülerle bilgi veren interaktif bir sisteme geçiş yapacağını öğrenecek ve buna göre müzedeki bütün eserler ve heykeller federal arşive gönderilecektir. Müzedeki neredeyse bütün eserleri ve heykelleri kasalara yerleştirmişlerdir ve gece müzede kalan Larry, kasadan çıkan dostları ile vedalaşacak ve onlarda Larry'e kendilerini yalnız bıraktığı için sitem edeceklerdir. 








Müzede Firavun'un tableti ile birlikte başkan Theodore Roosevelt ve bazı eserler kalacaktır, diğerleri federal arşive gönderilecektir ve tablet olmayacağı için bu gece, onların canlandığı son gece olacaktır. Larry, bu üzücü olay sonrasında evine gittiğinde kendisini minyatür kovboy Jedediah arayacak ve acilen gelmesini, Dexter'ın canlı olduğu son gece müzeden tableti de çaldığını, ve geldikleri arşiv alanında Firavun'un abisi Kahmunrah tarafından esir alındıklarını söyleyecektir. 

Bunu duyan Larry, federal arşivin bulunduğu binaya gidecek ve görevlileri atlatmayı başararak içeri girecektir. Yerin altında olan arşiv alanına giren Larry, burada bir konteynerin içine hapsedilmiş arkadaşlarını ve onları hapis ederken Kahmunrah ve askerlerini heykel şeklinde bulacaktır. Tam bu sırada güneş doğmuştur ve olay böylece kalmıştır. 

Bu sırada konteynerin içinde bulunan maymun Dexter'ın elinden tableti alan Larry, az sonra güneşin battığını ve herkesin canladığını fark edecektir. Canlanan Kahmunrah, Larry'den tableti alacak ve Larry, tableti geri almak için kısa bir süre önce gördüğü dev ahtapot heykelinin bulunduğu kasanın açılmasını sağlayacaktır ve ortaya çıkan dev ahtapot, Kahmunrah ve adamlarına saldıracak, bu fırsattan istifade Larry'de kaçacaktır. Bu sırada bir çok heykel ve eser canlanacak ve Larry'i, general George Armstrong Custer kurtaracaktır. Ancak generalde yakalanıp diğerlerinin yanına hapis edilecek ve Larry, atlantiği geçen ilk kadın pilot Amelia Earhart ile karşılaşacaktır. Bu sırada tablolarında canlandığını görecekler ve Amelia ile siyah beyaz bir tablonun içine girerek peşlerindeki askerlerden kurtulacaklardır.






Kahmunrah ise kendisine yeni komutanlar ve askerler bulmuştur. Bunlar Ivan, Napoleon ve Al Capone'dur. Hepsinin kendi askerleri vardır ve Napoleon, Larry'i yakalayacaktır. Bu sırada konteynerin içinde tutsak olan Jedediah ve Octavius, gizlice kaçmışlardır ve kovboy Jedediah yakalanmıştır.

Jedediah'ı da Kahmunrah'ın yanına getirecekler ve Larry'den tableti alan Kahmunrah, tabletin parçalarının olduğu bölüme onu yerleştirince
Ra'nın ordularını uyandırmaya çalışacak ancak şifreyi yanlış girecektir. Bunun üzerine Larry'in tabletin şifresini bulmasını isteyecek yoksa kum saatinin içine koyduğu minyatür Jedediah'ın ölümü ile tehdit edecektir. Ve Larry, tableti alarak hiyeroglif bilen birilerini arayacak ve Teddy Roosevelt'in büstünü bulup O'na yazılanları okutacaktır. 

Tablette '' Şifreyi bulacaksın Firavun'un lahitinin kalbindeki sırrı çözersen '' yazdığını söyleyecek ve şimdide bunun ne anlama geldiğini bulmaya çalışacaklardır. Düşünen adam heykeline soracaklar ama çare olmayınca minik Einstein'leri arayacaklardır. Yolda dev Abraham Lincoln heykeli ile karşılaşacaklar ve tanışacaklar, sonrasında müzenin uzay bölümüne girerek minik Einstein'leri bulacaklardır. Einstein'ler soruyu duyduklarında lahitin piramit olduğunu ve kalbindeki sırrında Pi sayısı olduğunu söyleyeceklerdir. Bu sırada arkadaşı Jedediah'ı kurtarmaya çalışan Octavius, Abraham Lincoln'den yardım istemeye gitmiştir ve çimenliklerde karşısına çıkan sincabın üzerine binmiştir. 






Larry ve Amelia ise peşlerindeki askerlerden müzedeki ilk uçak örneklerinden birine binerek kurtulacaklar ve Kahmunrah'ın yanına geleceklerdir. Arkadaşını almadan şifreyi söylemek istemeyen Larry, Al Capone'un Einstein'lerden birini zorla konuşturduğunu görecek ve şifreyi öğrenen Kahmunrah, tableti yerleştirip Pi sayısını girecek ve Ra'nın şahin kafalı orduları gelmeye başlayacaktır.

Kahmunrah, ordularına Larry ve arkadaşlarını öldürmesi emrini verecek ve bu sırada ortaya çıkan sincap üzerindeki Octavius, yanında Abraham Lincoln'ü de getirecektir ve dev Abraham heykelini gören ve ona etki edemeyen ordular kaçmaya başlayacaktır. Bu kaçış sonrasında Abraham Lincoln, yanlarından ayrılacak ve geriye kalanlar Larry ve arkadaşları ile savaşmaya başlayacaktır. Bu savaş sırasında Abraham Lincoln'ün '' kendi içinde bölünmüş bir ev ayakta kalamaz '' sözünü hatırlayan Larry, Ivan, Napoleon ve Al Capone'u birbirine düşürecek ve Kahmunrah ile mücadele ederek O'nu da Ra'nın ordularının geldiği yere göndereceklerdir. 

Bütün tehlike bittikten sonra arkadaşlarının kıymetini anlayan Larry, onlarla birlikte müzeye geri dönecektir ve onları Amelia, uçakla bırakacaktır. Aralarında Amelia ile duygusal yakınlaşmalar olan Larry, bu hüzünlü ayrılık sonrasında arkadaşlarını müzeye saklayacaktır. Ve aradan 2 ay geçecek, Larry, kendi şirketini satıp bütün gelirini müzeye bağışlayacaktır ve müzede gece bekçiliği işine devam edecektir. Ancak bir şartı vardır, oda bütün heykel ve eserlerin kalmasıdır. 








Aynı zamanda sistemi değişen müzede artık geceleri ziyaretçiler alınmaya başlayacak ve bütün insanlar canlanmış olan heykel ve eserleri robot sanacaklardır. 

Bu mutlu görüntü sonrasında film de son bulacaktır.

Abraham Lincoln, Ivan, Napoleon, Al Capone ve daha bir çok tarihi kişiliğin yer aldığı filmde yine eğlence ve komedi doyasıya yaşanmaya devam etmektedir. Şimdi çok daha fazla eserin bulunduğu federal arşivde olaylar yaşanmaya başlamıştır ve Larry, dostları için kıyasıya bir mücadele içine girmiştir. Beğenerek izleyeceğiniz ve serinin ikincisi olan film, aksiyon, komedi, aile ve fantastik macera filmidir.