Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Nisan 2020 Cumartesi

Sinema: Müzede Bir Gece 3: Lahitteki Sır - Night at the Museum 3: Secret of the Tomb - Britanya Müzesi'nde Macera Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Müzede Bir Gece 3: Lahitteki Sır - Night at the Museum 3: Secret of the Tomb

Oyuncular; Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson
Yönetmen; Shawn Levy
Tür; Aksiyon, Komedi, Aile, Fantastik, Macera

Konusu; Serinin üçüncüsü olan filmde şimdide, sihirli tabletin gücünü kaybetmeye başlaması ile gelişen olaylar konu alınmaktadır.

Özeti; Film, 1938 yılının Mısır'ın da Ahkmenrah'ın lahitinin ve tabletinin nasıl bulunduğunun gösterilmesi ile başlamaktadır ve sonrasında günümüz Dünya'sına dönerek, Doğal Tarih Müzesi'inde yapılacak olan bir gösteriye hazırlanan Larry ve tarihi eser dostlarının görüntüleri ile devam etmektedir. Bu sırada sihirli tablette paslanmalar gibi oluşumlar başlamıştır ve ne olduğunu anlayamamışlardır. Tabletin sırrını ise sadece Ahkmenrah'ın babası bilmektedir. 








Bu sırada hazırlandıkları gösteriye ise bir çok ünlü ve önemli insan katılacaktır ve özel bir gösteri olacaktır. Gösteri başladığında her şey çok güzel gidecek, konuklar oldukça etkilenip eğlenecekler, ancak paslanmaya devam eden tablet yüzünden canlanan eser ve heykellerde dengesizlikler baş gösterecek ve gösteriyi dağıtıp konuklara saldırmaya başlayacaklardır. 

Bütün konuklar panikle dağıldıktan sonra bunların nedenini araştıran Larry, tabletin paslanması ile ilgili olduğunu anlayacak ve tabletin tarihini araştırmaya başlayacaktır.

Arşiv kayıtlarından tableti bulan kişilerin resimlerine ulaşacak ve onların arasında, ilk bölümdeki Cecil'in çocukluk yıllarına rastlayacaktır. Akabinde, arkadaşları ile hapisten çıktıktan sonra bir huzur evinde kalan Cecil ile görüşmeye gidecek ve O'ndan Ahkmenrah'ın ailesinin lahitlerinin Britanya Müzesi'inde olduğunu öğrenecektir. Tabletin sırrını bilen Merenkahre'nin lahiti Londra'dadır ve Larry, oraya tablet ve Ahkmenrah'ın lahiti ile gitmek için müdürden izin almaya çalışacak ve O'na tüm gerçekleri anlatacaktır. Ne kadar müdür kendisine inanmasa da bu yolculuğa izin verecek ve oğlu Nick ile birlikte tableti ve Ahkmenrah'ı da alarak Londra'ya gideceklerdir. Müze görevlisi Tilly'i kandırıp içeri girmenin yolunu bulacaklar ve sadece Ahkmenrah'ın geldiğini düşünen Larry, lahitin içinden Atilla, Teddy Roosevelt, maymun Dexter, Octavius, Jedediah, Sacajawea ve yeni ortaya çıkmış olan ve kendisine benzeyen Laaa isimli taş devri adamınında çıktığını görecektir. Bunun üzerine hep birlikte müzenin içinde Ahkmenrah'ın ailesinin olduğu lahitleri aramaya başlayacaklardır. 








Müze çok büyüktür ve kısım kısımdır. Ve karşılarına ilk olarak Triceratops türünde dev ve boynuzlu bir dinozor iskeleti çıkacak ve onunda Rex gibi oyun oynayacağını düşünen Larry, yanılacak ve aksiyon dolu bir kovalamaca başlayacaktır. 

Onları bu dinozordan şövalye kıyafeti ile canlanan Sir Lancelot kurtaracaktır ve arayışlarına artık O'da dahil olacaktır. Bu kovalamaca sırasında Octavius ve Jedediah, havalandırma kapaklarından düşmüşlerdir ve minyatür boyları yüzünden çekilmişlerdir. Larry, bunu fark edip havalandırma makinesini kapatacak ve maymun Dexter'ı onları araması için gönderecektir. Dexter'ı uzaktan gören ikili, ondan korkup başka bir havalandırma kapağından atlayınca, kendilerini Roma'nın minyatür şehirlerinden birinde bulacaklar ve başka minyatür insanların kaçıştıklarını görüp onlarla dalga geçeceklerdir. 

Ancak kısa bir zaman sonra arkalarındaki patlayan yanardağdan akan lavlardan kaçtıklarını anlayacaklar ve onları yanmaktan, yanlarına gelen Dexter, lavların ve onların üzerine işeyerek kurtaracaktır. Larry ve diğerleri ise canlanan yüzlerce heykelin ve eserin arasından müzedeki Mısır bölümüne ulaşmaya çalışacaklar ve çok başlı, dev, metal bir iblis yılanının olduğu yerden geçmek zorunda kalacaklardır. Uyuyan yılanların yanından geçerken gücünü kaybeden tablet yüzünden Teddy Roosevelt, dengesizleşecek ve sesler çıkarınca, uyanan yılanlar uyanıp onlara saldırmaya başlayacaktır. 







Aksiyon dolu yaşanan bu mücadele sonrasında elektro şok aleti ile metal yılanları durduracaklar ve yollarına devam edeceklerdir. Sonunda Ahkmenrah'ın babası ve annesine ulaşacaklar ve babası Merenkahre, onlara tablet ile ilgili gerçeği açıklayacaktır. 

Tablet, Ahkmenrah doğduğunda O'nun için özel olarak hazırlanmıştır ve gücünü Ay ışığından almaktadır. Uzun zamandır Ay ışığı görmediği için gücünü kaybetmeye başlamıştır ve acilen Ay ışığına çıkarılması gerekmektedir. Yoksa tablet gücünü kaybedecek ve herkes bir daha geri dönülemeyecek şekilde yok olacaktır. 

Bunu duyan Larry, acilen dışarı Ay ışığına çıkmaya çalışacak ancak yolunu Lancelot kesecektir ve sevdiği kadın Guenevere'e hediye etmek için tableti çalacaktır. O'na engel olamayan Larry, Lancelot'un peşinde düşecek, bu sırada başkan Teddy Roosevelt ve diğer arkadaşları da O'na katılacak, bir tablonun içine girip tablete ulaşmaya çalışacaklar ancak Lancelot alarak müzeden atı ile kaçacaktır. Bu sırada müze bekçisi Tilly, Laaa'yı görmüş ve O'nu tutsak almıştır, ardından Larry'i de görünce onları bir odaya kapatmış ancak onlar kaçarak Lancelot'u aramaya devam etmiştir. Laaa'yı da Tilly'in kaçmaması için nöbette bırakmıştır ancak sonrasında Tilly ve Laaa arasında duygusal yakınlaşmalar olmaya başlamıştır.. Lancelot ise tabletle geçtiği yollarda bütün heykellerin canlanmasına neden olmuştur ve bir tiyatro gösterisinde yer alan Guenevere'i oynayan oyuncuyu gerçek aşkı sanmıştır. 





Oysaki tiyatroda Hugh Jackman ve Alice Eve rol almaktadır ve onlar Lancelot'a tüm bunların gerçek olmadığını söyleyince Lancelot, hayal kırıklığına uğrayacak ve Hugh'u tehdit etmeye başlayacaktır. Buna sinirlenen Hugh, Wolverine gibi tepki verecek ve sonrasında olay yerine Larry ve arkadaşları da gelecektir. 

Bu sırada elindeki ateşle dışarı çıkan Lancelot'un ateş yüzünden burnu uzayacak, bu komik durumdan utanan ve  tableti vermemek için direnen Lancelot, kısa bir zaman sonra yanındaki eserlerin bal mumuna dönüştüğünü ve maymun Dexter'ın öldüğünü görünce pişman olacak ve Larry'e tableti verecektir. Larry'de hemen bölümlerini düzelterek ay ışığına tutacak ve herkes eski haline geri dönecektir.

Bu mutlu olay sonrasında Ahkmenrah ve tabletin ailesi ile Britanya müzesinde kalmasına karar verecekler ve diğerleri New York'a döneceklerdir. New York'ta son geceleri olduğu için hüzünlü bir ayrılık anı yaşayacaklar ve aradan 3 yıl geçtikten sonra Britanya Müzesi eserleri geçici olarak New York Doğal Tarih Müzesi ile birleştirilecek ve herkes canlanmış bir şekilde yeniden bir araya geleceklerdir. Bu sefer bu olaya müdür Dr. McPhee'de tanık olacak ve Tilly'de aşkı Laaa ile bir araya gelecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Diğer bölümleri gibi komedi ve eğlencenin sürekli yaşandığı filmde şimdide olaylar, birbirinden renkli ve farklı eserlerin bulunduğu Britanya Müzesi'n de geçmektedir.  Ailece beğenerek izleyebileceğiniz ve serinin üçüncüsü olan film, aksiyon, komedi, aile ve fantastik macera filmidir.