Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Nisan 2020 Pazartesi

Belli Başlı Yıldız Savaşları ( Star Wars ) Karakterleri ve Hikayeleri - Star Wars Characters

Belli Başlı Yıldız Savaşları ( Star Wars ) Karakterleri ve Hikayeleri

Anakin Skywalker ve Darht Vader

Anakin, çocukken Tatooine gezegeninde Qui-Gon Jinn tarafından keşfedilen, sonrasında Obi-Wan Kenobi'ye emanet edilen ve güce denge getirecek olan seçilmiş kişi olduğu düşünülen bir jedidir. Çocukluğundan beri Obi Van tarafından jedi eğitimleri almıştır ve çocukluğunda tanıştığı Naboo Gezegeni kraliçesi Amidala'ya aşık olmuştur. Jedi eğitimleri alarak ergen bir yaşa geldiğinde aşkını Amidala'ya itiraf etmiştir ve karşılıkta bulmuştur. Ancak ilerleyen zamanlarda Anakin ile evlenen Amidala, hamile kalacaktır ve ikiz çocukların doğumu esnasında Anakin, Amidala'nın öldüğünü rüyasında görecektir. Amidala'nın ölümüne engel olmak için çareler arayan Anakin, Darth Sidious'un oyunlarına gelecek ve Amidala'nın hayatını kurtarmak için kötülüğe hizmet etmeye başlayacaktır.


Bu seçim sonrasında Darth Vader olarak anılmaya başlayacak ve karanlık bir lord olarak
Sidious'un ordularının başına geçecektir. Karanlık tarafa teslim olmuş olan Anakin, artık jedilerin baş düşmanı olarak onlarla savaşmaya ve cumhuriyetin azılı bir savunucusu iken, sonrasında cumhuriyete düşman bir karanlık lordu olacaktır. Siyah başlığı ve elbisesi ile var olan Vader'ın aynı zamanda Amidala'dan iki tanede çocuğu olmuştur. Biri Luke Skywlaker diğeri de Leia Skywalker'dır. Yıldız Savaşları: Bölüm 6, Jedi'ın Dönüşü bölümünde hayatını kaybedecektir.



Obi-Wan Kenobi

Obi Van, bir jedi ustası olan Qui-Gon Jinn'in öğrencisidir ve Jinn'in ölümünden sonra artık oda bir jedi ustası olmuştur. Anakin'in hocası olan ve jedi konseyinde önemli bir yeri bulunan Obi Van, Yıldız Savaşları macerasında karanlık tarafın her zaman en güçlü düşmanı olarak savaşmıştır. Asla pes etmemiş ve karanlık tarafın oyunlarına gelmemiştir.



Kraliçe Padme Amidala

Federasyonun istila etmeye çalıştığı Naboo gezegeninin kraliçesidir. Bu mücadele sırasında Anakin ve jediler ile tanışacak, sonrasında karanlık tarafa karşı önemli roller üstlenen bir senatör olacaktır. Bununla birlikte ilerleyen zamanlarda Anakin ile evlenecekler ve ikiz çocuklarını doğurduğu sırada hayatını kaybedecektir. Luke Skywalker ve Leia Skywalker'ın annesidir. Anakin, O'nun hayatını kurtarmak için karanlık lordun oyunlarına teslim olmuştur. Ancak yinede başaramamıştır ve Amidala hayatını kaybetmiştir.



Usta Jedi Yoda

Cumhuriyet birlikleri içinde var olan jedi konseyinin en önemli ustalarından biridir. Bir çok jedinin ustasıdır ve karanlık lordların en çok çekindiği jedidir. Bu macerada jedilere önemli bilgiler veren ve aynı zamanda gücü ile onları sürekli destekleyen kısa boylu,
sempatik ve yeşil tenli bir evren varlığıdır.



C-3PO

6 milyona yakın galaksi dilini bilen, Anakin'in çocukken tasarladığı ve sonrasında direnişçi gruplar tarafından geliştirilmiş, özel olarak programlanmış verilerine göre hareket eden ve onların dışına çıkamamak gibi kuralları olan, oldukça kibar, bilgili, çalışkan bir droiddir. Artu'nun en yakın arkadaşı olmakla birlikte bu macerada direnişçi gruplara sayısız faydaları olmuştur.



Artu - Artuditu

Neredeyse bütün Yıldız Savaşları bölümlerinde bulunan, kısa ve tombul görüntüsü ile mekanik sesler çıkaran ve bu şekilde iletişim kuran, oldukça cesur, kendisine verilen görevi her şeye rağmen tamamlamak gibi azim dolu bir karakteri olan, direnişçi gruplar için en önemli bilgileri saklayan ve onlar için hayat kurtarıcı etkide mücadelelerde bulunan, son derece sempatik ve komik bir droiddir.



BB-8

Yıldız Savaşları macerasının son bölümlerinde ortaya çıkan BB-8, Artu gibi oldukça cesur ve mücadeleci bir karaktere sahip, daha gelişmiş özellikleri ile top şeklindeki yapısı sayesinde hızlıca hareket edebilen, oldukça sevimli ve komik bir droiddir.



Chewbacca

Han Solo'nun hücreye atıldığı sırada O'nunla dost olarak birlikte hücreden kaçan ve sonrasında Han ölene kadar O'nun en yakın arkadaşı ve dostu olacak olan, direnişçi gruplarla birlikte çalışan, ilginç iletişim ses tonu ve kahverengi tüyleriyle, cesur, sadık, duygusal bir evren varlığıdır.



Han Solo

Yaşadığı Corellia isimli baskıcı gezegenden kurtulan ve sonrasında evreni bir gemi ile dolaşmak gibi bir hayalini gerçekleştiren, ve bu macera sırasında
direnişçi gruplarla tanışıp onların en güçlü yandaşı ve aynı zamanda prenses Leia ile evlenip bir çocuk sahibi olan, serinin son bölümlerinde ortaya çıkan Kylo'nun babası, aynı zamanda neredeyse bir çok bölümde izleyeceğiniz Milenyum Şahini isimli geminin sahibidir. Ve Chewbacca'ın yol arkadaşıdır.



Luke Skywalker

Anakin'in yani Darth Vader'ın ve kraliçe Amidala'nın oğludur. Ergenlik yaşlarına kadar Tatooine gezegeninde büyümüştür ve sonrasında kimliğini öğrenmiş ve usta bir jedi savaşçısı olmuştur. Yıldız Savaşları macerasında her zaman karanlık gücün karşısında olmuştur ve direnişçi gruba en büyük katkıları olan jedi olarak bulunmuştur. Leia'nın kardeşi olmakla birlikte Kylo'nun da dayısıdır. Hiç bir zaman jediler için savaşmaktan yılmamış, babası gibi olmamış ve her zaman karanlık gücün karşısında durmuş usta bir jedi şövalyesidir.



Leia Organa Skywalker

Anakin'in yani Darth Vader'ın ve kraliçe Amidala'nın kızıdır. Kardeşi gibi direniş için savaşmış ve asla pes etmemiş önemli bir generaldir. Han Solo ile evlenmişlerdir ve Kylo isimli bir çocukları olmuştur. Kendisinde jedi özellikleri bulunan Leia, Yıldız Savaşları macerasında karanlık gücün etkili bir düşmanı olarak rol almıştır.



Klon Askerler ve Stormtrooper'lar

Klon askerler serinin ilk bölümlerinde Cumhuriyet birliklerinin Kamino gezegeninde oluşturulmasını sipariş ettikleri, daha çok itaat etmeleri için genetik yapıları ile oynanmış ve hızlı bir şekilde gelişim evresine sokulmuş askerlerdir. Jango Fett isimli kelle avcısını örnek alarak oluşturulmuş bu askerler, tamamen kendilerine verilen emirleri uygulayan itaatkar birliklerdir. Sonraki bölümlerde Stormtrooper'lar ortaya çıkmıştır ve onlarda çocukluğunda kaçırılarak hafızaları ile oynanmış ve itaat etmeleri için programlanmış insan askeri birlikleridir. Klon askerler ve Stormtrooper'lar Yıldız Savaşları macerasında en sık görülen karakterlerdir ve maskeli beyaz zırhları ile görünmektedirler.



Darth Sidious - Sith - Palpatine

Darth Sidious, Palpatine ve Sith olarak da anılan, karanlık gücün en etkili imparatorudur. Kendisinde şu ana kadar var olmuş olan bütün Sith'lerin ruhu bulunmaktadır ve sürekli galaksiyi etkisi altına almaya çalışmaktadır. Yıldız Savaşları macerasında Cumhuriyet ve direnişçi grupların en büyük düşmanı olan Sidious, bir çok jediyi kendi tarafına çekmiştir. Güç kimde ise O'na karşı aşırı bir şekilde sempati duyan ve O'nu kendi tarafına çekmeye çalışan Sidious, kendi torunu Rey tarafından yok edilecektir.



Snoke

Snoke'da bir Sith'dir ve karanlık gücün liderlerinden biridir. Yıldız Savaşları bölümlerinin Yıldız Savaşları: Bölüm 7, Güç Uyanıyor ve Yıldız Savaşları: Bölüm 8, Son Jedi isimli bölümlerinde aktif bir karanlık güç imparatoru olarak var olan Snoke, 8. bölümde yok edilmiştir.



Kylo Ren

Obi Van Kenobi'nin öğrencisi ve aynı zamanda Han Solo ile Leia'nın oğludur. Obi Van O'nu eğittiği dönemlerde içindeki karanlık gücü görmüştür ve buna engel olmak için O'nu öldürmeyi düşünmüştür. Ancak bunu yapmamış ve bu olay Kylo'da aksi bir reaksiyona sebep olmuştur ve kendisini jedilere düşman olarak benimsemeye başlamıştır. Büyük babası Darth Vader'a özenerek O'nun gibi olmaya çalışan Kylo, tıpkı Vader gibi siyah elbise ve maske kullanmaktadır. Yıldız savaşları macerasında önemli bir karanlık güç lordu olarak görev yapmıştır ve ölümüne yakın zamanlarda yeniden aydınlığı seçmiştir ve hayatını kaybetmiştir. Aynı zamanda babası olan Han Solo'yu öldürmüştür.



Rey Skywalker

Jakku gezegenine yaşayan ve ailesi tarafından korunmak için terk edilmiş son jedi şövalyesidir. Aynı zamanda Darth Sidious'un torunudur. Babası Sidious'un oğludur ve kızı Rey'i Sidious'dan korumak için O'nu terk etmek zorunda kalmışlardır. Her yerde Rey'i arayan Sidious, O'nu kendi tarafına çekmek ve son Sith İmparatoriçesi yapmak istemektedir. Ancak Rey, bağlı olduğu jedi birlikleri ve kurallarından vazgeçmeyecek, her ne kadar Sidious'un kanını taşımış olsa da, O'nu yok edecek olan son jedi olarak görevini yapacaktır. Bu macera sonunda olmayan soy ismini Skywalker olarak koyacaktır.


Ve bunların dışında Yıldız Savaşları filmlerinde birbirinden sevimli ve eğlenceli bir çok droid ve evren varlığı bulunmaktadır.



Yıldız Savaşları ( Star Wars ) Serisinin
 Özetlerini Okumak İçin Tıklayınız.