Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Cesur - Brave - Özgür Ruhlu Kız Merida'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Cesur - Brave

Oyuncular; Emma Thompson, Kelly Macdonald, Billy Connolly
Yönetmen; Mark Andrews, Brenda Chapman
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un Merida isimli kızlarını evlendirmek istemeleri üzerine özgür ruhlu olan Merida'nın bu evliliği engellemek için bulduğu çareler sonrasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un Merida isimli dünyalar güzeli ve oldukça özgür, bağımsız yaşamaya alışmış bir kızı ve birbirinden afacan ve yaramaz üçüz oğulları vardır. Merida'nın annesi Elinor, O'nu hep bir kraliçe asaletinde yetiştirmek istese de Merida kendi bildiği gibi yaşamaktan asla taviz vermemektedir. Ve olgunlaşan Merida'yı evlendirme kararı alan aile Merida'nın tepkisi ile karşılaşacaklardır. Ülkenin kralı Merida'nın babası Fergus'dur ve ülkedeki Lord'ların oğulları Merida ile evlenmek için talip olacaklardır. 




Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwal'ın hepsinin birer erkek oğlu gelecek ve Merida için mücadele edeceklerdir. Kesinlikle bu evliliğe karşı olan Merida, annesinin zorlamaları ile davete katılacak ve davette prenses ile evlenmek için düzenlenecek olan yarışmaların kazanılması gerektiği kararına varacaklardır.

Ve hangi konuda yarışılması gerektiğine Merida karar verecektir. Çocukluğundan bu yana çok iyi ok kullanan Merida, okçuluk konusunda bir yarışma düzenlenmesini isteyecek, bütün adaylar hedefe oklarını atacak, içlerinden biri tam isabeti tutturacak ancak hiç birinin ok atışını beğenmeyen Merida, bu duruma sinirlenecek ve kendi oku ile atış yaparak hepsinde tam isabeti
tutturacaktır. 

Merida'nın bu yaptığı harekete çok sinirlenen ve davetlileri küçük düşürdüğünü düşünen annesi O'na çok kızacak, bu duruma katlanamayan Merida, atı ile birlikte ormana doğru kaçmaya başlayacaktır. Ormanın içinde çocukluğundan bu yana ara ara gördüğü mavi peri ışıklarını görecek ve onları takip edince bir kulübeye gelecektir. Kulübenin içine girdiğinde içeride tahta oymacılığı yapan bir cadı ile karşılaşacaktır. Cadının bütün tahta oymalarını almak karşılığında kendisi için bir büyü yapmasını isteyecek ve annesinin değişmesi ile ilgili bir büyü yaptıracaktır. Cadı O'na bir kek hazırlayacak ve annesinin değişeceğini söyleyecektir. Bunun üzerine keki alıp kaleye dönen Merida, kekten bir parça annesine yedirecek ve kendisini bir anda kötü hissetmeye başlayan kraliçe Elinor, Merida ile odasına çıkacak ve orada bir ayıya dönüşecektir.




Cadının yaptığı kek ile annesinin bu hale geldiğini anlayan ve bundan hiç memnun olmayan Merida, ayıya dönüşmüş annesini de alarak kaleden kaçacaklar, bu sırada aksiyon ve komedi dolu bir çok olay yaşanacak ve ormandaki cadının kulübesine geleceklerdir.

Cadı hiç malzemesi kalmadığı için tatile çıkmıştır ve Merida'ya da bir not bırakmıştır. Büyünün bozulmasını için '' Gurur ile kopardığı bağı yeniden yapması gerektiği ''ni anlayacak ve annesine sinirlendiğinde üzerinde ailesinin resmi olan halıyı yırttığını ve onu yeniden tamir etmesi gerektiğini fark edecek, ormanda bir gece annesi ile geçirdikten sonra yeniden kaleye döneceklerdir. 

Kaleye geldiklerinde davetliler içeride kraliçeyi beklerken Merida ve ayı annesi zor bir şekilde içeri girecekler, yukarı odalarına çıktıklarında onları babası görecek ve Elinor'un ayı olduğunu anlamayarak O'nu öldürmek isteyecektir. Bu durumu krala anlatamayacaklar ve bütün davetliler ile birlikte ormana kaçan ayı kraliçe Elinor'un peşine düşeceklerdir. Bu sırada Merida'yı da odaya kapatacaklar ancak Merida, annesi ile ormana gittiği sırada mutfakta kalan keki kardeşlerinin yediğini fark edecek ve onlarında yavru bir ayıya dönüştüğünü görecektir.  Kardeşlerinin yardımları ile odadan kaçan Merida, atı ile ormana gidecek, babası annesini öldürmek üzere iken yetişecek ve buna engel olacaktır.





Bu sırada kendilerinden önce yine bir büyünün etkisi ile ayıya dönüşmüş olan prens gelecek ve herkese saldıracaktır. Ancak bu prens artık tamamen ayı olmuştur ve çok saldırgandır.

Merida'ya saldıran ayı prensten O'nu ayı annesi kurtaracaktır ve sonrasında ayı prens ölecek ve içinde tutsak kalmış ruhu özgür kalacaktır. Bu olay sonrasında güneş doğmak üzeredir ve büyü bozulmaz ise kraliçe Elinor'da tamamen bir ayı olacaktır, ancak Merida, yanında getirdiği yırtığını dikmiş olduğu halıyı annesinin üzerine örtecek ve O'na sarılarak özür dileyince bağlar onarılmış olacak ve büyü bozulacaktır. 

Büyü bozulunca kraliçe Elinor, yeniden eski haline gelecek ve ardından üçüzlerde eski hallerine döneceklerdir. Bu olay sonrasında kraliçe Elinor'da kızını hiç bir şeye zorlamaması gerektiğini anlayacak ve evlendirme kararından vazgeçerek davetlileri göndereceklerdir. Böylece herkes mutlu olacak ve film son bulacaktır.

Kendi istediği gibi yaşamak isteyen bir genç kızın bu konuda annesine karşı verdiği mücadeleleri izleyeceğiniz, herkese ders verici mahiyette yaşanan büyülü bir olaya tanık olacağınız, birbirinden sevimli ve yaramaz üçüzlerle eğlenceli vakit geçireceğiniz ve yer yer dram sahneleri de olan bir aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.