Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Piramitin Laneti - The Pyramid - Yerin Altına İnşa Edilmiş Gizemli Bir Piramitte Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Piramitin Laneti - The Pyramid

Oyuncular; Ashley Hinshaw, Denis O'Hare, James Buckley
Yönetmen; Grégory Levasseur
Tür; Aksiyon, Macera, Gerilim, Korku

Konusu; Film, bir arkeoloji ekibinin Mısır'da binlerce yıl öncesine ait dev bir piramit keşfetmeleri üzerine bu piramitin içinde yaşadıkları gerilim ve korku dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Bir arkeoloji ekibi Mısır'da antik çağlardan kalan çöl kumlarının altında dev bir piramit bulacaklardır ve kazı çalışmaları başlatıp piramiti ortaya çıkarmaya çalışacaklardır. Piramitin üst kısmını açan araştırmacılar içeriye girilen bir tünel sistemi ile karşılaşacaklardır. Kendilerinden önce gelenlerin hazırladığı bu tünel sistemi yüzlerce yıl önce kapanmıştır ve açtıklarında ortaya zehirli bir gaz çıkacak ve kazı çalışmaları yapanlar bu gazdan etkileneceklerdir.



Sonrasında içeriye bir robot göndererek görüntüleri almayı düşünen ekip, hükumet yetkililerin engeli ile karşılaşacaklardır. Biran önce piramiti terk etmelerini istemektedirler ve bu durum araştırmacı ekibin hiç hoşuna gitmemiştir.

Her şeye rağmen kendi buldukları piramitin içerisinde olanları görmek için gitmeden önce minik robotlarını gönderecekler, tünelin içinden giren robot bazı hiyeroglif yazılarını kaydedecek ve sonrasında bir şeyler robotu bozup araştırmacı ekip ile bağlantısını koparacaktır. İçeriye gönderdikleri bu robotu Nasa'dan aldıkları ve geri vermeleri gerektiği için 5 kişilik ekip içeri girmeye karar verecek ve olaylar bundan sonra başlayacaktır.

Dr. Miles ve Dr. Nola, kameraman Fitzie ve muhabir Sunni, birde teknik elemanları olan Michael, hep birlikte tünelden girecekler, robotu ararken bazı parçalarını bulacaklar ve sonrasında geri dönmeyi düşündüklerinde kaybolacaklardır. Çıkış yolunu ararlarken piramitin içinde bir odanın tabanı çökecek ve hepsi aşağı düşeceklerdir. Aşağıda tahtalarla kapatılmış ve girilmesi yasaklanmış bir oda ve kapısı vardır ancak bu sırada Michael'in üzerine dev bir kaya düşecek ve ayakları kayanın altında kalacaktır. Michael'in üzerinden bu kayayı kaldıramayacaklar, bunun üzerine Sunni, yukarı çıkan bir tünel görecek ve oradan tırmanınca Sfenks'in kedileri olarak adlandırdıkları vahşi yaratıklar O'na saldıracaktır.



Bu saldırı sonrasında aşağı düşecek ve hep birlikte kapalı olan kapıyı açıp çıkış yolu arayacaklardır. Micahel'i olduğu yerde bırakacaklar ve gitmek üzereler iken Micahel'in çığlıklarını duyup geri geldiklerinde her yerin kan olduğunu ve Michael'in olmadığını göreceklerdir.

Bunun üzerine iyice korkacaklar, panik ile çıkışı arayacaklar, sonrasında karşılarına dışarıda tanıdıkları Mısır'lı asker çıkacaktır ve onları kovalayan Sfenks'in kedilerinden kurtaracaktır. Ancak bu sırada çok daha büyük ve vahşi bir şey ortaya çıkacak ve askeri öldürüp götürecektir. 

Bu olaylardan sonra çok daha korkmuş olan ekip tuzaklar dolu odalardan geçecekler ve Sunni, bu panik sırasında kazıklarla dolu bir alana düşecek ve sonrasında Sfenks'in kedileri gelerek O'nu canlı canlı yemeğe çalışacaklardır. Ancak diğerleri kedileri kovacak ama Sunni orada ölecektir. Sonrasında üç kişi kalacaklar, çıkışı ararlarken bir mezar odasına gelecekler, burada yüz yıllar öncesinden gelen ve dışarıdaki giriş tünelini yapan masonların bir cesedini bulacaklar, bu sırada askeri öldüren dev yaratık Dr. Miles'in kalbini çıkaracak ve Nola ile Fitzie ise kaçacaktır. Kaçtıkları yerden çıkışı bulamayınca sinirlenip elindeki kamera ile geri dönen Fitzie, gece görüşü açık olan kameradan bu yaratığın yarı insan yarı çakal olan Anubis olduğunu ve Dr. Nolan'ın kalbini yediğini görecektir.



Sonrasında Anubis, onların peşine takılacak, hiyerogliflerden okudukları kadarı ile çıkışı bulan ikili askerin girerken aşağı sallandırdığı merdiveni bulacaklar ve çıkmak üzereler iken Anubis gelecek ve Fitzie'yi alıp götürecektir.

Nola ise tam çıkmak üzere iken Anubis, O'nu alacak, sonrasında kalbini çıkarmak üzere iken Sfenks'in kedileri Anubis'e saldıracaklardır. 

Bu fırsattan istifade kaçmayı başaran Nola, çıkışı bulacak, gün ışığını görecek ve kendisine yardım etmek için gelen bir çocukla karşılaştığı sırada arkalarından gelen Anubis, ikisini de alıp götürecektir. Ve film böylelikle son bulacaktır.

Mısır'ın eski tarihine gizemli bir yolculuk yapmanıza sebep olacak olan hiyerogliflerin, heykellerin v.b. tarihi görüntülerin olduğu filmde, heykelini görmeye alıştığımız Anubis'in canlı haline tanık olacaksınız. Bir labirenti andıran özellikleri ile içine girenlerin çıkamadığı gizemli piramitin içinde geçen aksiyon, macera, gerilim ve korku filmidir.