Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Assimilate - İnsanların Klonlarını Oluşturan ve Onların Yerine Geçmelerine Neden Olan Bir Salgın... / Konusu, Özeti, Afişler

Assimilate

Oyuncular; Katherine McNamara, Andi Matichak, Joel Courtney, Calum Worthy
Yönetmen; John Murlowski
Tür; Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların klonlarını oluşturarak orijinal hallerinden anılarını alıp onların yerine geçmelerine neden olan bir salgının, bir kasabaya ve sonrasında tüm dünyaya bulaşması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Randy ve Zach, iki arkadaş bulundukları kasabanın yaşam şeklini bir belgesel tadında filme çekerek videolarını internette yayınlamak ile uğraşmaktadırlar. Kasabanın bir çok yerinde çekim yapacaklar ve kendilerine ilginç konular aradıkları bir sırada bir evden tanıdıkları komşularının çığlık sesini duyacaklar ve eve gittiklerinde kadının dolapta saklandığını ve O'nu bir şeyin ısırdığını göreceklerdir. Isıran bu şey fare boyunda bir böcektir ve böceği takip eden Randy ve Zach, böceğin ormanlık alanın içinden geçip kasabanın pederinin elindeki bir kutuya girdiğini göreceklerdir.





Bu saldırıyı pederin düzenlediğini düşünecekler ve bu sırada çektikleri videoları polise göstermelerine rağmen bir çare bulamayacaklar ve pederden olanlar ile ilgili hesap sormak için kendileri gidecektir. Pederin yanına gittiklerinde pederin soğuk ve olumsuz tepkileri ile karşılaşacaklar ve yanında kendi gibi bir grup insan daha göreceklerdir.

Peder başka biri gibi davranmaktadır ve bu durum hemen dikkatlerini çekmiştir. Bunun üzerine kasabadaki insanların teker teker görüntülerinin ardında başka bir kişiliğe büründüğüne şahit olacaklar ve bu sırada bütün iletişim ağları da yok olacaktır. Telefon, internet gibi iletişim araçları kullanamaz hale gelecek, ne yapacaklarını düşünen Zach ve Randy'nin yanına samimi oldukları Kayla ismindeki kız arkadaşları gelecek ve babasının hiç normal olmadığını, sanki içine başka birinin girdiğini söyleyecektir. 

Bunun üzerine insanlarda bir sorun olduğunu anlayan üç arkadaş, Kayla'nın evine gidecekler, orada annesinin banyoda bir sepetin içinde cesedini görecekler ancak kısa bir zaman sonra annesi ortaya çıkacaktır ve sepetin içindeki ceset yok olacaktır. Olanlara bir anlam getiremeyen arkadaşlar, Kayla'nın küçük kardeşini evde bırakmak zorunda kalıp Zach'ın ailesinin yanına gidecekler ve yolda Kayla ile ayrılıp eve geldiklerinde tekerlekli sandalyede yaşayan ve bacakları olmayan Zach'ın babasının bacakları olduğunu göreceklerdir. Sonrasında çevrelerine değişmiş bütün insanlar doluşacak ve Zach ile Randy'i ahıra kapatıp içeriye ısıran ve ısırırken onların DNA'sını alan böcekleri bırakacaklardır.



Bu böceklerden biri Randy'i ısıracak, o sırada ahırın içinde koza halinde bir yapı görecekler ve içinden Zach'ın annesi çıkacaktır. O aslında Zach'ın annesinin klonudur ve gerçek annesi yerde baygın halde yatmaktadır. Ancak kozadan çıkan klon, gerçek annesine dokunarak bütün anılarını ve yaşam enerjisini alarak Zach'ın annesini öldürecek ve O'nun gibi davranıp konuşmaya başlayacaktır. Ancak bütün olayları izleyen Zach, klon annesini öldürerek, onları ahırdan çıkaran Kayla ile kaçacaklardır.


Kasabaya bir böcek türü saldırmıştır ve bu böcek insanların DNA'larından örnekler alıp sonrasında kendisine bir koza oluşturup, kozanın içinde DNA'sını aldığı insanın klonuna dönüşerek, kozadan çıkıp O insana dokunup, bütün anılarını ve yaşam enerjisini almaktadır. Bu sırada ise insan ölmektedir ve klon O'nun yerine geçerek O insanın anıları ile yaşamaktadır. Ancak klon oluştuktan sonra anıları alana kadar çok vahşi bir şekilde ve saldırgan olmaktadır. Anıları alana kadar saldırganlığı gitmemektedir. Tüm bunları anlayan arkadaşlar, sonrasında kendileri gibi değişmemiş olan kasabanın polisine gidecekler ve O'nun da gerçekleri öğrendiğini göreceklerdir.


Hep birlikte evin içindeyken değişmiş olan bütün insanların saldırısına uğrayacaklar, içlerinden polis bu saldırıda ölecek, Randy, arkadaşları için kendini feda edecek ve Zach ile Kayla kaçıp, çektikleri videoyu bir şekilde internete yükleyerek bütün insanlara olanları açıklayıp yardım bulmaya karar vereceklerdir. Bu sırada Kayla'nın kardeşini de dönüştürmek üzerelerdir ve Kayla ile Zach, O'nu kurtaracaklar ve kendileri de böcek tarafından ısırıldıktan sonra kaçmayı başaracaklardır. Kaçtıktan sonra bir tesisin interneti kesilmemiş odasına girip videoyu yükleyecekler ve ardından kendi klonlarının saldırısına uğrayacaklardır. Ancak Kayla ile Zach, onları bayıltıp Kayla'nın kardeşinin bulunduğu kulübeye gideceklerdir.


Bu kulübede saklanan ve hala dönüşmemiş olan kardeşini bulacaklar ama televizyonu izlediklerinde bütün dünyanın bu salgının etkisi altında kaldığını ve kendi kasabalarının aslında sonuncu etkilenen bölge olduğunu öğreneceklerdir. Youtube'da yayınladıkları video kimse tarafından izlenmemiştir ve kendileri gibi sağ kalan bir kaç kişinin videoyu izlemesi ve yorum yazması sonrasında film son bulur.

Diğerlerinden çok farklı bir senaryosu olan salgın filmi ile karşı karşıya kalacağınız, devam filminin de gelebilme ihtimali bulunan, bol aksiyonlu, gerilim ve bilim kurgu filmidir.