Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Kasım 2019 Pazartesi

Sinema: Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi - Ghost Rider Spirit of Vengeance - Yaşadığı Bedeni Değiştirmeye Çalışan Şeytanla Mücadele Eden Hayalet Sürücü... / Konusu, Özeti, Afişler

Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi - Ghost Rider Spirit of Vengeance

Oyuncular; Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Violante Placido
Yönetmen; Mark Neveldine, Brian Taylor
Tür;  Aksiyon, Fantastik, Gerilim

Konusu; Hayalet sürücü bu seferde içinde yaşadığı insan bedenini değiştirmeye çalışan Şeytan'a karşı mücadeleler vermek zorunda kalacaktır ve sonunda O'nu yerin altındaki ait olduğu cehenneme gönderecektir.

Özeti; Jonny, uzun zamandır insanlardan kaçarak bir hayat yaşamaya başlamıştır ve hayalet sürücünün ortaya çıkmaması için çok direnmektedir. Bu hayattan oldukça yorulmuş olan Jonny, Moreau isminde biri ile karşılaşacak ve Moreau, O'na istediği şeyi yapması karşılığında içindeki hayalet sürücü lanetini yok edebileceğini söyleyecektir. İstediği şey ise, aynı zamanda Şeytan'ın da peşinde olduğu Danny isimli bir çocuktur.







Şeytan'ın adamları ile ancak hayalet sürücünün baş edebileceğini düşünerek O'ndan yardım istemişlerdir ve Jonny, bu lanetin yok olması için bu teklifi kabul edecektir.

Şeytan için çalışan Carrigan, Danny ve annesi Nadya'yı bulmuştur ve bu sırada hayalet sürücü ortaya çıkmış, O'nunla aksiyon dolu bir mücadele içine girmişlerdir ve Danny'i kaçırmayı başarmışlardır. Sonrasında hayalet sürücü Carrigan'ı yeniden bulacak, çevresinde silahlı bir çok adamı varken hayalet sürücü hepsini yok edecek, sonrasında Nadya ve Danny'i alarak Moreau ile buluşmaya gideceklerdir.

Şeytan, bundan yıllar önce Nadya ölmek üzere iken O'nunla bir anlaşma yapmıştır ve O'na kendi ruhundan bir parça olarak bu çocuğu vermiştir. Nadya, çocuğu doğurmuş ve aradan 13 yıl geçmiştir. Şeytan'ın amacı ise kendi eskiyen bedenini bu çocuğunki ile değiştirmektir ve bu beden tam aradığı özelliklerdedir. Bu aktarım töreni için 13 yaşında olması gereken Danny, istenilen olgunluğa geldiği için Şeytan, O'nu alarak tören düzenlemek istemektedir. Ancak Moreau ve dostları olarak gördüğü bazı dinsel gruplar, Jonny'in lanetini verdikleri söz gibi yok etmeyi başaracaklar ancak Danny'i öldürmeye karar vereceklerdir.






Danny'in kendinde Şeytan'ın bir parçası olduğuna inandıkları için O'nu öldürme ayini düzenledikleri sırada, Şeytan'ın kendisine çürütme gücü vererek yeniden hayata getirdiği Carrigan gelecek ve bütün rahipleri çürüterek Danny'i alıp götürecektir.

Bunun üzerine Danny'e ulaşan Şeytan, kendi iş birlikçi grubu ile birlikte Türkiye'ye gelecek, Kapadokya'da ki ''Cennete en uzak yer'' olarak adlandırılan bölgede bir ayin düzenleyeceklerdir. Ancak buraya Jonny, Nadya ve Moreau'da gelecek, ayin düzenlendiği sırada buna engel olacaklar, bu sırada Carrigan, Moreau'yu çürüterek öldürecek, ancak Jonny'nin laneti yok edildiği için hayalet sürücü ortaya çıkamayacak ve tam öldürülmek üzere iken Şeytan'ın oğlu olan Danny, babasına ihanet edecek ve Jonny'e yeniden hayalet sürücü özelliğini verecektir. 

Bunun üzerine hayalet sürücüye dönüşen Jonny, ayin alanındaki herkesi zinciri ile yok edip, Danny'i kaçıran Şeytan'ın peşine düşecektir. Yolda Carrigan ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler, sonrasında Carrigan'ın ruhunu emecek ve Şeytan'ın arabasını yoldan çıkarıp, içinden Şeytan'ı çıkararak yerin altındaki kendi mekanı olan cehenneme gönderecektir. Bu sırada Danny ise baygın haldedir ve O'nu kendine Hayalet Sürücü'nün bu laneti yaşamadan önceki melek hali getirecek ve melek halini hisseden Jonny, bu durumu yaşarken alevleri de mavi renge dönüşecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Şeytan ile anlaşma yaparak O'na ihanet eden bir kahramanın mücadelesine tanık olacağınız, serinin ikincisi ve Marvel yapımı olan film aksiyon ve fantastik gerilim filmidir.