Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Apollo 18: Ölüm Yolculuğu - Üç Astronot'un Gerilim Dolu Ay Yolculuğu... / Konusu, Özeti, Afişler

Apollo 18: Ölüm Yolculuğu

Oyuncular; Warren Christie, Ryan Robbins, Lloyd Owen
Yönetmen; Gonzalo López-Gallego
Tür; Gizem, Gerilim

Konusu; Film, 1973 yılında Amerika Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirilen üç astronotun gizli bir görev için Apollo 18 uçuşu ile Ay'a gönderilmesi sonrasında yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; 17 Aralık 1972'de Apollo 17 adlı uzay aracı aya insanlı son seyahatini gerçekleştirir. Ancak bundan 1 sene sonra gizli bir şekilde Amerikan Savunma Bakanlığı aya Apollo 18 uzay aracı ile bir seyahat daha yapılmasını ister ve bunun için Benjamin Anderson, John Grey ve Nahtan Walker isimli astronotlar görevlendirilir. John, ayın yörüngesinde uzay aracı ile bekleyecektir ve Benjamin ile Nathan ise Ay modülü ile aya iniş yapacaklardır. Gereken çalışmalar yapıldıktan sonra yeniden Apollo 18 uzay aracına dönecekler ve dünyaya bu şekilde dönüş sağlayacaklardır. Tıpkı Neil Armstrong'un yaptığı gibi.





Bütün hesaplamalar yapıldıktan sonra mekik ile havalanan Apollo 18, ayın yörüngesine girecek ve ay modülü ile iki astronot aya iniş yapacaklardır. İndikten sonra Ay'da yürüyüşe çıkacaklar ve taş örneklerinden toplayıp yeniden modüle geri döneceklerdir.

Sonraki zamanlarda iletişim konusunda sorunlar yaşamaya ve garip sesler duymaya başlayacaklardır. Dışarıda bir şeyler vardır ve onların sistemlerine zarar vermeye çalışmaktadır. Sorunun ne olduğunu anlamak için çevreyi dolaşmaya çıkan astronotlar bir Rus ay modülü ile karşılaşacaklardır. İçerisinde ve çevresinde Rus astronotları göremeyince, aramaya başlayacaklar ve içerisi çok soğuk olan bir kratere girmeye karar vereceklerdir. 

Benjamin, kratere girecek ve orada Rus astronotun cansız bedeni ile karşılaşacaktır. O'na ne olduğunu anlamaya çalıştıklarında elbisesinin yırtıldığını ve içinde bir taş olduğunu göreceklerdir. Panik ile kendi ay modüllerine dönecekler, uyudukları o gece yine rahatsız edici olaylar yaşanacak ve dışarıdaki devrilen sistemlerini düzeltmek için çıkan Nathan'ın elbisesinin içine bir şey girecek ve sonrasında baygın bir halde yere yığılacaktır. Benjamin, dışarı çıkıp O'nu modüle getirecek ve elbisesini çıkardıklarında Nathan'ın bedeninin içine bir şeyin girdiğini göreceklerdir. Sert bir şekilde hissedilen bu şeyi bedeninden çıkardıklarında bir taş olduğunu fark edecekler, sonrasında Nathan bu taşı parçalayacaktır.





Ancak Nathan, bu içine giren şey yüzünden virüs kapmıştır ve bedeni artık git gide kanamaya, çürümeye başlamıştır. Düşüncelerinin bile kendine ait olmadığını düşünen Nathan, artık akli dengesini yitirecek ve Ay modülünün içindeki kameraları, sistemleri parçalamaya başlayacaktır.

Ay'da taş görünümlü minik ama vahşi yaratıklar vardır ve bunlar Nathan'ı kontrolü altına almışlardır. Bu olay sonrasında Benjamin ile Nahtan bir an önce Rus Ay modülüne giderek Ay'dan gitmeyi düşünecekler, yolda Nathan, tamamen bu yaratıkların saldırısına uğrayacak ve kraterin içine çekilecektir. Nathan'ı kaybeden Benjamin ise Rus ay modülüne girecek, oradan Houston ile iletişime geçmeye çalışacak ve Rusların iletişim ağı aracılığı ile savunma bakanlığı Benjamin ile konuşacaktır.  Benjamin'e O'nu Ay'dan getiremeyeceklerini söyleyeceklerdir ve Benjamin, bunun üzerine burada neler olduğunu bildiklerini ve kendilerini kasıtlı olarak gönderdiklerini söyleyecektir.

Aslında bir denek olarak gönderilen Nathan ve Benjamin, bundan habersiz bir şekilde aya gelmişlerdir ve umutsuzca Benjamin, artık ölümü beklemeye başlamıştır. Bu sırada ayın yörüngesindeki arkadaşları John, Benjamin ile iletişime geçecek, O'nu kurtarabileceğini söyleyecek, bunun üzerine Benjamin Rus ay modülünü çalıştıracak ve ayın yörüngesine çıkıp John ile buluşmaya çalışacaktır. Ancak bu sırada elbisesinin içi yaratıklarla dolu olan Nathan gelecek ve Benjamin'in içinde olduğu ay modülünü parçalamaya çalışacaktır. Ama başaramayacak ve olduğu yere yığılıp ölecektir.




Sonrasında kalkış yapmayı başaran Benjamin, yoldayken modülün içinden bir sürü taş şeklinde yaratık ortaya çıkacaktır ve Benjamin'i de öldüreceklerdir.

Bu olay yaşanırken Benjamin'in içinde bulunduğu Ay modülü de Apollo 18 uzay aracına çarpacak ve sonrasında bu üç astronotun akıbeti ile ilgili basında bambaşka şekilde ölüm haberleri verilecektir ve bu konunun üzeri kapatılacaktır. 

Oysaki bundan öncede dünyaya bir çok kere aydan taş örneği getirilmiştir ve bunların çoğunun nerede olduğu bilinmemektedir. Film böylelikle son bulur.

Apollo 18 ismiyle gizlenen bir ay seyahatinin korkunç gerçeklerinin ortaya çıkarıldığı filmde, yaşananların gerçek olup olmadığı tartışmaya açık bir konudur ve filmin lunarcorp isimli bir siteden elde edilen verilerle düzenlendiği söylenmektedir. Ay üzerinde taş parçaları şeklindeki varlıklara karşı yaşam mücadelesi veren astronotların görüntülerini izleyeceğiniz gizem ve gerilim filmidir.