Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Kasım 2019 Salı

Sinema: Ayın Karanlık Yüzü - Die Dunkle Seite Des Mondes - Halüsinojenik Etkileri Olan Sihirli Bir Mantarı Kullanarak Hayatı Alt Üst Olan Urs'un Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ayın Karanlık Yüzü - Die Dunkle Seite Des Mondes

Oyuncular; Nora Von Waldstätten, Moritz Bleibtreu, Jürgen Prochnow
Yönetmen; Stephan Rick
Tür; Psikolojik, Gerilim

Konusu; Film, halüsinojen etkileri olan sihirli bir mantarı kullanarak akli dengesini kaybeden ve çevresine, insanlara zarar vermeye başlayan başarılı bir avukatın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Urs Blank, işinde oldukça başarılı bir avukattır ve Evelyn isimli bir sanatçı ile evlidir. İşinde yaptığı son başarılardan sonra Pius Ott isimli bir iş adamı ortaklaşa iş yapmayı düşündüğü bir ilaç şirketi ile olan ortaklığın yöneticisi konumunda Urs'un olmasını isteyecek ve Urs, bu teklifi kabul edecektir. Sonrasında bir yürüyüşe çıkan Urs, yolunu kaybedecek ve bu sırada Lucille ile tanışacak, O'nu evine Lucille bırakacaktır. Hafta sonu arkadaşları ile barda toplanacak olan Lucille, Urs'u da davet edecek ve Urs, bu davete gidip Lucille ile zaman geçirip aynı gece birlikte olacaklardır.





Bu birliktelik sonrasında Lucille ile ertesi günlerde yine buluşacak ve Lucille, Urs'a bir sürpriz yapacağını söyleyerek O'nu ormanın içinde halüsinojenik etkileri olan mantarları kullanarak zaman geçiren bir grup arkadaşının yanına götürecektir.

Burada ilk kez mantar kullanan Urs, çok etkilenecek ve evden çıkıp ormanın içinde halüsinasyonlar görüp, triplere girecektir. Ortadan kaybolan Urs'u aramaya çıkan Lucille'ye yumruk atacak ve sonrasında biraz uyuyup kendine gelecektir. Ancak bu mantar Urs'un beyninde, kişiliğinde bazı şeyleri değiştirmiştir ve artık eskisi gibi davranamamaktadır. 

İlk önce sadece kendi tabağından süt içti diye Lucille'in kedisini öldürecek, sonrasında trafikte kasıtlı olarak bir kazaya sebep olacak ve insanların ölmesini sağlayacaktır. Kendine neler olduğunu anlayamayan Urs, ara ara sinir nöbetleri geçirmeye başlayacak, bu sırada eşini de terk edecek ve özel doktoruna gidip durumunu anlatacaktır. Doktoru kullandığı mantarın örneklerinden isteyecek, Urs, mantarın örneğini bulmak için kullandıkları yere gidecek ve oradaki adamı kendisine yardımcı olmadığı için boğarak öldürecektir. Mantar kullanmadan önce bir insana dahi sert davranmamışken artık tehlikeli biri olmuştur. Lucille'in arkadaşını öldürmeden önce mantarın görüntüsü hakkında bilgi almıştır ve bu bilgiye dayanarak mantarı bulmak için kendisi ormanlarda dolaşmaya başlayacak ve günler süren aramalarından sonra tarif edilen mantarı bulacaktır.




Ancak bu sırada Urs, yönettiği projedeki devrim yaratacağı düşünülen ilacın üreticisi tarafından kaleme alınmış notları bulacak ve bu notlar arasında ilacın aslında sonrasında kanser yapmak gibi bir yan etkisi olduğunu öğrenecektir.

Bu ilacı üreten kişi ise, Urs mantar kullanmadan önce ofisinde kendisini öldürmüştür ve Urs, bu durumdan çok etkilenmiştir. Bunu öğrenen Urs, şirket yetkililerine bunu bildirecek, projeyi sonlandırmalarını söyleyecek ancak bunu kabul etmeyeceklerdir. Sonraki günlerce Urs ile görüşen Pius Ott, Urs'u kasıtlı olarak trafikte adam öldürdüğünü gördüğünü ve elinde deliller olduğunu, eğer bu ilacın kanser yapıcı etkilerini açıklar ise O'nu polise şikayet etmek ile tehdit edecek, bu tehdit üzerine Urs, belgeleri ormanda bir ağacın altına gömecektir.

Sonrasında mantarı bulan Urs, doktoruna götürecek ve doktor O'na mantarın O'nu etkilemediğini söyleyecektir. Bunun üzerine öldürdüğü kişi yüzünden polisler tarafından aranan Urs, bir intihar mektubu yazarak, suçlarını bu mektupta itiraf ederek bir köprüden nehre atlayacaktır. Ancak ölmeyecek, ve sonrasında teslim olmayı kabul edecek ancak toprağa gömdüğü ilaç ile ilgili belgeleri alıp şirketi ifşa etmeye karar verecektir. Ama bu sırada O'nu takip eden ve arayan şirket yöneticisi Pius Ott, ormanın içinde Urs'a ulaşacak ve elindeki tüfek ile Urs'u yaralayacaktır. Sonrasında Urs, Pius'u öldürme fırsatı bulacak, bundan vazgeçecek ve gitmeyi planladığı sırada arkasından Pius, O'nu yeniden silahla vurarak öldürecektir. Urs'un ölümünden sonra Pius, bütün belgeleri yakacak ve olay yerine gelen polis Pius'u tutuklayacaktır. Film böylelikle son bulur.

Yetersiz bir son ile karşılaşacağınız, Urs ölmeden şirketi ifşa etmeliydi gibi bir son beklentisi içine girebileceğiniz, halüsinojen etkileri olan bir mantar kullanınca hayatı tamamen allak bullak olan bir avukatın yaşadıklarını izleyeceğiniz, yer yer dram sahnelerinin de olduğu psikolojik gerilim filmidir.