Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Kasım 2019 Çarşamba

Sinema: Mumya 3: Ejder İmparatoru'nun Mezarı - The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor - Yüz Yıllar Öncesinden Taşa Dönüşmüş Ejder İmparatorun Geri Dönüş Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mumya 3: Ejder İmparatoru'nun Mezarı - The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Oyuncular; Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello
Yönetmen; Rob Cohen
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Serinin üçüncüsü olan filmde Rick ve ailesi bu seferde Çin'de yüzyıllar öncesinden lanetlenerek taşa dönüşen Ejder İmparator'un yeniden hayata gelmesi sonrasında O'nunla mücadele edeceklerdir.

Uzun zaman önce eski Çin'de iyi ve kötü arasında efsanevi bir savaş yaşanmıştır. Ülke iç savaşla çalkalanıyor, pek çok krallık toprak ve iktidar için mücadele ediyordu. Fakat bir kral kılıç gücü ile imparator olma hırsı ile nam salmıştı. Diğer hükümdarlar fetihten önce bu kralı öldürmek için suikastçılar gönderdiler. Bu suikast başarılı olamayınca diğer krallıkları teker teker ordusu ile yok etti ve direnen herkes korkunç bir kader ile karşılaştı.




Ülke O'nundu, O artık göklerin altındaki imparatordu. Yendiği düşmanlarını köle yaptı ve onları büyük Çin Seddi'ni yapmaya zorladı. Ölü ve işe yaramaz hale geldiklerinde onları duvarın altına gömdü.

Ve bu imparator gizemli güçleri ile beş elemente hükmediyordu. Ateş, su, toprak, odun ve metal. Gücünün bir sınırı yok gibiydi, milyonların efendisiydi ama en alttaki bir köylü gibi O'da yaşlanmaya engel olamıyordu. Son düşmanı olan ölümü de alt etmesi gerekiyordu. Günün birinde güçlü bir cadı çıka geldi, O'nun sonsuz hayatın sırrını bildiği söylenirdi. En eski dostu ve güvenilir müttefiki olan general Ming'e O'nu bulmasını emretti. Cadının adı Zi Yuan'dı ve hiçte generalin beklediği gibi biri değildi. Ülkenin batı sınırındaki manastırda sonsuz hayatın sırrı ile ilgili bilgileri edinen Zi Yuan, uzun süredir kayıp olan kehanet kemiklerini bulmuştur. Ancak Zi Yuan bu sırada general Ming'e aşık olmuştur ve aralarında bir ilişki başlamıştır. 

Bu ilişkinin farkında varan kral, Zi Yuan'ın kendisine büyü yapmasından sonra Ming'i öldürtmüştür ve Zi Yuan'ı da bıçaklamıştır. Bu olay üzerine Kral, cadı Zi Yuan tarafından lanetlenecek ve Kral ile bütün askerleri donmuş bir taşa dönüşecektir. Ve bu lanet kaldırılırsa Kral, bütün dünyayı yok edebilecek güçte kötü bir varlık olacaktır.





Özeti; Günümüz dünyasına gelindiğinde Rick ve Evelyn'in çocukları Alex, artık büyümüştür ve ailesi gibi antik kazı işleri ile uğraşmaktadır. Alex, kendisini bir profesör aracılığı ile kullanan general Yang'dan habersiz bir şekilde istenilen bölgede kazılar yapmıştır ve Ejder İmparator'un mezarına ulaşmıştır.

General Yang'ın amacı Ejder İmparator'u yeniden uyandırmaktır ve bunun içinde Alex ile ailesini kullanmak istemektedir. Onların tecrübelerinden faydalanmak isteyen Yang, mezarı bulup, İngiltere'den bir iş bahanesi ile Rick ve Evelyn'in gelmesini sağlayacak ve buldukları lahitin çevresinde bir heykelin içinde bulunan Ejder İmparator'u uyandıracaklardır. 

Bunun üzerine aksiyon dolu bir çok olay yaşanacak, cadı Zi Yuan'ın kızı ile tanışacaklar ve Ejder İmparator'un kendisini ölümsüz kılmak için gittiği bir tapınakta O'nunla mücadele edeceklerdir. Zi Yuan'ın kızının büyü bilmesi nedeni ile kar adamlarını uyandıracak, bu sırada yanlarında Jonathan'da vardır ve hepsi birlikte ne kadar mücadele etseler de imparatora engel olmayacaklar, imparator sonunda ölümsüzlük havuzuna girecek ve kendini ölümsüz kılmayı başaracaktır. Ancak İmparator bir tek şey ile öldürülebilmektedir, oda Zi Yuan'ın yaptığı lanetli hançerin kalbine saplanmasıdır. Bu sırada yüz yıllardır hayatta olan Zi Yuan'la da karşılaşacaklar ama ölümsüz olan imparator üç başlı ejderha şekline dönüşerek Zi Yuan'ın kızını da alıp gidecektir. 






Bunun üzerine Ejder İmparatoru takip edip kendi askerlerini uyandırdığı alana gidecekler ve burada Zi Yuan, Çin Seddi'nin altında yatan ölüleri uyandıracak ve Ejder İmparator'un askerleri ile savaşmasını sağlayacaktır.

Hayata gelen ölüler arasında aksiyon dolu bir savaş yaşanacak, Zi Yuan İmparator ile savaşırken ölecek, İmparator kılıktan kılığa girerek, herkese zarar verecek ama sonunda Rick ve ailesi lanetli hançeri imparatorun kalbine saplamayı başaracak ve kendisi ile birlikte bütün orduları da kum olup yok olacaktır. Bu olay sonrasında Jonathan yine bir elmas sahibi olacak, Zi Yuan'ın kızı ile Alex birlikte olmaya başlayacak, Rick ile Evelyn'in aşklarını tazelercesine ettikleri dans görüntülerinden sonra film son bulacaktır.

Serinin üçüncüsü olan filmde yine hayata gelen bir kötülüğü yok etmeye çalışmaktadırlar ve bu sefer bütün olaylar Çin'de geçmektedir. Diğer bölümlerinde olduğu gibi bol aksiyonlu ve yer yer komik sahnelerinde olduğu aksiyon ve fantastik macera filmidir.