Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Harry Potter 5 - Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı - The Order of the Phoenix - Lord Voldemort'a Karşı Bir Araya Gelen Zümrüdüanka Yoldaşları... / Konusu, Özeti, Afişler

Harry Potter 5, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, The Order of the Phoenix

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; David Yates
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, Harry'nin Muggle akrabası olan Dudley'in O'nunla alay etmesi ile başlar ve sonrasında Ruh emiciler tarafından Harry ve Dudley, saldırıya uğrarlar. Harry, kendisini ve Dudley'i ruh emicilerden Expecto Patronum büyüsünü bilmesi sonucunda kurtarır. 

Özeti; Ruh emiciler artık her yerdedir ve ortalık daha da tehlikeli bir hal almıştır. Bu olaydan sonra Harry'nin evine bakanlıktan bir mektup gelir ve bir Muggle'ın yanında Expecto Patronum büyüsü yaptığı için Hogwarts büyücülük okuldan atıldığı söylenir. Bu sırada Harry'nin evine O'nu kurtarmak için Alastor Moody ve arkadaşları gelmiştir. Harry'i alırlar ve süpürgeleri ile gökyüzünden uçarak içerisinde Weasley ailesi ve Sirius Black'in de olduğu toplantı alanına gelirler.




Buradaki kişiler gizli bir örgüt olan Zümrüdüanka yoldaşlarıdır ve bu yoldaşlar Lord Voldemort ile savaşmak için kurulmuş bir örgüttür. Ve bu örgüttekiler Voldemort'un ordusunu yeniden yapılandırmak istediğini düşünürler ve önlem almak için çalışırlar.

Sonrasında Harry, bay Weasley ile büyü bakanlığı genel merkezine gidecek, heyetin karşısına çıkacak ve kendisine prof. Dumbledore avukatlık yapacak, sonucunda ise suçsuz bulunarak Hogwart'a geri dönecektir. Bu sırada Harry, kendi ailesininde Zümrüdüanka yoldaşlarının içinde olduğunu öğrenecektir ve bu yoldaşlık içinde bulunmayı daha çok isteyecektir.

Ve bu sene yine yeni öğretmenler olacaktır ve karanlık sanatlar için bu sene prof. Dolores Umbridge gelmiştir. Dolores, aynı zamanda sihir bakanlığı için çalışan bir görevlidir ve Hogwarts'a çok zor zamanlar geçirtecektir. Aynı zamanda toplumda Harry ve Dumbledore hakkında olumsuz haberler ve söylentiler çıkmaktadır, bir karalama kampanyası sürdürülmektedir. Bu sırada prof. Dolores, bütün öğrencilere baskılar uygulamakta ve büyü ile herkesin sırlarını öğrenmeye çalışmaktadır. Sonrasında prof. Dolores, prof. Sybill Trelawney'i okuldan atar ve artık okulda işler iyice karışık bir hal almaya başlar. Prof. Dolores, aynı zamanda öğrencilere karanlık sanatlarla ilgili hiç bir şey öğretmemektedir ve bunu anlayan öğrenciler toplanıp kendi aralarında bir öğrenim alanı oluştururlar. Harry, hepsine bildiklerini öğretecek ama onları ispiyonlayan arkadaşı sonucunda prof. Dolores'e yakalanacaklardır.



Ve zamanla Hogwarts, git gide Lord Voldemort'un etkisi altına girmeye başlar. Harry, bu konu ile ilgili sürekli rüyalar görmektedir ve prof. Dumbledore'da önlemler almaktadır. Lord Voldemort'un Harry ile aralarında bir bağ vardır ve bu sebeple Harry'nin düşüncelerini görebilmektedir.

Bu konuda prof. Severus Snape, Harry'e dersler vermektedir, kendini nasıl koruyacağını öğretmektedir. Aynı zamanda Harry ve arkadaşlarının gizlice ders yaptıkları alanda yakalanmaları sonucu bu durumu prof. Dumbledore üstlenmiştir ve bunun sonucunda Azkaban hapishanesine atılacaktır ama prof. Dumbledore kaçar ve okul yönetiminin başına prof. Dolores geçer. Prof. Dolores, okuldaki bütün öğrencileri büyü ile konuşturmaya çalışıp zihinlerine girer ve sonrasında Hermonie ile karanlık ormana gidecektir. Burada Firenze ve arkadaşları Prof. Dolores'i kaçırıp götüreceklerdir, böylece Hogwards Prof. Dolores'den kurtulmuş olacaktır.

Aynı zamanda bütün bu olaylar olurken Azkaban'dan Bellatrix Lestrange ve diğer dokuz tehlikeli mahkum kaçmıştır. Lord Voldemort, ordularını yavaş yavaş toplamaktadır. Sonrasında Harry ve arkadaşları, Harry'nin gördüğü bir rüya sonucu uçarak Londra'ya gideceklerdir ve burada rüyasında gördüğü kapıyı bulacak, içeri gireceklerdir ve içeride üzerinde kendi ismi yazan küreden kehanet bilgileri öğrenecek, sonrasında Lucius Malfoy ile karşılaşacaklardır.



Bu sırada Bellatrix Lestrange ve diğer Azkabandan kaçanlarda buraya gelmiştir ve Harry ile arkadaşlarından ellerindeki kehanet bildiren küreyi istemektedirler. Ancak Harry ve arkadaşları, onların elinden kurtulacak ve ellerinde kehanet küresi ile dışarı çıkacaklardır.

Ama çıkmış olsalar da dışarıda tekrar yakalanacaklar ve Harry'nin arkadaşları tutsak alınacaktır. Sonrasında bu alana Sirius Black ve Zümrüdüanka yoldaşları da gelip Harry ve arkadaşlarını kurtaracaklardır.

Ancak Bellatrix Lestrange, Sirius Black'i öldürecek ve sonrasında Lord Voldemort, Harry'nin yanına gelecek, bu durum karşısında ise prof. Dumbledore olaya dahil olacak ve Lord Voldemort ile kıyasıya bir mücadele içine gireceklerdir. Bu mücadele sonunda Lord Voldemort kaçacak, kaçarken Harry'nin içinden prof. Dumbledore ile konuşacaktır. Lord Voldemort, Harry'nin içi ile doğrudan bağlantılıdır ve bu bağ Harry'e ıstırap vermektedir ama prof. Dumbledore'un da yardımları ile içindeki Lord Voldemort'un baskısından kurtulur ve bu derin bağı yok eder. Ardından olay yerine gelen bakanlık görevlileri sonucu Lord Voldemort kaçar ve Lord Voldemort'un geri geldiğini anlayan bakanlık prof. Dumbledore ve Harry'i suçları ile ilgili temize çıkarırlar. Ve Prof. Dolores'de açığa alınır, Hogwarts'ı artık yeniden prof. Dumbledore yönetir ve basında Lord Voldemort'un geri geldiği açıkça belirtilmeye başlar.



Harry'nin ulaşmış olduğu kehanet küresi ise aynı zamanda '' birinin yaşaması için birinin ölmesi gereklidir'' demiştir ve bu kehanete göre ölen Sirius Black olmuştur. 

Bu olayların açıkça anlaşılmasından sonra filmin bu serisi de son bulur.

Oldukça etkileyici görsel efektlerin olduğu filmde özellikle prof. Dumbledore ile Lord Voldemort'un mücadele ettikleri sahneler görülmeye değerdir. Diğer bölümleri gibi fantastik bir evrende yolculuk etmenizi sağlayacak, serinin beşincisi olan macera ve fantastik bir aile filmidir.