Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Temmuz 2019 Salı

Sinema: ARQ - Bir Zaman Döngüsü Makinesi... / Konusu, Özeti, Afişler

ARQ

Oyuncular; Robbie Amell, Rachael Taylor, Shaun Benson
Yönetmen; Tony Elliott
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ARQ isimli bir aletin zaman döngüsü oluşturması sonucu kapsadığı alan içindeki herkesin bu zaman döngüsüne katılıp, yeniden yeniden hayata geri gelmesini ve bu gelişler sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Renton, ARQ'ı yapan bir mühendistir ve film, Renton ile Hannah'ın aynı yatakta ARQ sayesinde uyanması ile başlıyor. İlk zaman döngülerinde ne olduğunu anlamazlar ama her öldüklerinde bu yataktan uyanma zamanlarına geri dönmektedirler ve ilk önce bu olanları sadece Renton hatırlayacaktır. Evin içerisinde aynı zamanda Hannah ile ortak olan başka kişilerde vardır ve bunların amacı da Renton'un senetlerini ve elmaslarını almaktır.




Oysaki bu kişilerden bazıları paralı askerdir, Hannah ve ekibine ihanet etmiştir ama tüm bunları ARQ'un zaman döngüsü sayesinde tekrar tekrar yaşayarak öğreneceklerdir. Zamanla içerideki herkes bu zaman döngüsünün içinde olduğunu anlayacak ve her yeni başlangıçta birbirleri ile mücadele etmeye başlayacaklardır.





Renton ve Hannah, her geri gelişlerinde yeni bir şeyler öğrenirler ve ona göre davranmaya başlarlar. Aynı zamanda dışarıda şartlar çok kötüdür, havada radyoaktif maddeler vardır ve nefes alamamaktadırlar. Bu yüzden maskesiz evin dışına kimse çıkamamaktadır. Bu sırada toplumda bir savaşın içindedir ve savaşanlar iki gruba ayrılmıştır. Hannah, bağlı olduğu tarafa ARQ'ı götürmeyi planlarlar ve bunun için artık savaşacaklardır.



Filmin sonlarına doğru ARQ'u kapatıp, zaman döngüsü olayını sonlandırıp kaçmayı düşünürler ama bunu yapamazlar ve ARQ'ı almaya gelen savaş yanlılarından ARQ'ı korumaya çalışırlarken yine ölürler ve yeniden aynı yatakta uyanırlar. Film böylelikle son bulur.

Heyecan ve aksiyon hiç durmadan ilk başladığı gibi devam ettiği film, bir zaman döngüsü, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.