Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Harry Potter 2 - Harry Potter ve Sırlar Odası - The Chamber of Secrets - Harry ve Arkadaşları Sırlar Odasının Gizeminin Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Harry Potter 2, Harry Potter ve Sırlar Odası, The Chamber of Secrets

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; Chris Columbus
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Harry'nin baykuşu Hedwig ile filmin ikinci serisi başlamaktadır ve Harry'nin akrabası olan Mugglelar yine Harry'e çok kötü davranmaktadırlar. Bu sırada Harry'nin odasına ev cini Dobi gelir ve Dobi, Harry'nin arkadaşlarından gelen mektupları saklamıştır, bunu kendince Harry'nin güvenliği için yapmaktadır ve Harry'nin Cadılık ve Büyücülük okulu Hogwarts'a gitmesini istememektedir. 

Özeti; Sırf bu yüzden evdeki Muggleları rahatsız edecek ve Harry ile akrabalarının arasında problemler yaşanacaktır. Dobi'nin çıkardığı bu olaylardan sonra odasına hapis edilen Harry'i arkadaşları olan Ron ve kardeşleri uçan araba ile kurtarırlar. Odasının camının önüne gelip Harry'i alırlar ve kendi ailesi ile yaşadıkları eve götürürler.








Ev tamamen büyülerle çalışan sevgi dolu bir aile evidir. Ve sonrasında uçuş tozu ile yolculuk yapacaklar, Diagon yolu olarak söylemesi gerekirken Harry, Diagonal yolu olarak söyleyecek ve  tamamen bambaşka bir yere gidecektir. Bu yer ise kötü büyücülerin takıldığı bir mekandır ve buradan Harry'i Hagrid kurtaracaktır, sonrasında arkadaşlarının yanına götürecektir.

Burada okulun yeni sezonu için kitaplar alırlar ve Hogwarts'da ki yeni sezonlarına başlayacaklardır. Ancak okula giderken Harry ve Ron, tren saatini kaçırırlar ve okula uçan arabaları ile gitmek zorunda kalacaklardır. Bu yolculuk oldukça heyecanlı olup sonrasında okulun içindeki dev bir ağaç olan şamarcı söğüt tarafından ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklardır. Sonunda okula girerler ama Prof. Snape tarafından azarlanırlar ve işledikleri suçlar yüzünden cezalandırılırlar.

Okul başlamış olur ve derslere katılmaya başlarlar. Çığlık atan adam otu ile tanışırlar, yaramaz cin perileri ile tanışırlar. Aynı zamanda Malfoy, Hermonie'yi bulanıklıkla suçlar ve buna dayanamayan Ron, büyü yapacaktır ama ters tepen büyü Ron'nun sürekli sümüklü böcek kusmasına sebep olacaktır. Ve okula yeni bir korkak öğretmen gelmiştir prof. Gilderoy. Bu sıralarda ise Harry, okulun içinde sürekli sesler duymaya başlar ve bu sesi sadece kendisi duyar. Koridorlarda garip davranan örümcekler ve ardından kan ile yazılmış bir şekilde sırlar odasının açıldığının haberini alırlar.






Bu arada okul artık paniklemiş ve önlem almaya başlamıştır. Sırlar odası ise zamanında Slytherin tarafından okulda gizlice oluşturulmuş bir odadır ve sadece kendi varisi bu odaya girebilecek ve içerideki korkunç şeyi serbest bırakabilecektir.

Harry ve arkadaşları bu söylentinin peşine düşerler ve araştırmaya başlarlar. Harry ve arkadaşları, Slytherin'nin varisi olarak Malfoy'u sanmaktadırlar ve bu yüzden büyü ile Malfoy'un arkadaşları kılığına girerler ve O'ndan bilgi almaya çalışırlar. Oysaki Slytherin'nin varisi Tom Marvolo Riddle'dir.  

Tom Marvolo Riddle, okulun çok eski öğrencilerindendir. Aynı zamanda okuldaki cinayetlerin sebebini Hagrid'in örümceği Aragog sanarlar fakat Aragog suçsuzdur. Bunu anlamak için Harry ve Ron ormanda Aragog'un yanına giderler ve O'nunla konuşurlar. Canavarın Aragog olmadığını, sırlar odasını Hagrid'in açmadığını öğrenirler. Ancak ne var ki örümcekler çok fazladır ve hepsi Aragog gibi kendisine engel olamamaktadırlar. Burada Harry ve Ron, dev örümceklerin saldırısına uğrarlar ama onları uçan arabaları kurtaracaktır. Sonrasında Harry, sırlar odasının girişini bulacaktır, bir günlük bulup kapıyı açacaktır, giriş okulun kızlar tuvaletinin olduğu yerdedir ve içeriye yanlarında olan korkak prof. Gilderoy, önce girer.








Ardından Ron ve  Harry'de içeri girer ve her yer iskelettir. Sırlar odasında ise canavar olan şey dev bir yılandır. İçeride ise Tom Marvolo Riddle vardır ve O'da Lord Voldemort'a hizmet etmektedir.

İçeride dev yılanın saldırısına uğrayan Harry'i, prof. Dumbledore'un anka kuşu kurtarır ve sonunda Harry kılıçla çatal dilli dev yılanı öldürecektir. Ve bu yılanın dişini Harry, Tom Marvolo Riddle'ın günlüğüne batıracak ve Tom Marvolo Riddle'da bu sebeple yok olacaktır. Ve bütün bu olaylardan sonra Harry ile arkadaşları bir maceradan daha alınlarının akları ile çıkmış olurlar.

Bu arada Dobi, Draco Malfoy'un babası Lucius Malfoy'un hizmetkarı olan bir cindir ve Harry, Lucius Malfoy'a bir oyun yapar. Lucius Malfoy'a verdiği günlüğün içine kendi çorabını koyarak bu günlüğü Dobi'ye veren Lucius Malfoy, sonucunda Dobi'ye bir hediye vermiş olur ve Dobi, kendini özgürleştirir. Sonrasında cinayetlerden zan altında kalan Hagrid'de aklanır ve film böylelikle son bulur.

Hayal dünyanıza renk katacak olan fantastik bir alemin kapılarının açıldığı filmde Harry ve arkadaşları biraz daha büyümüşlerdir ve büyücülük konusunda cesurca adımlar atmaya başlamışlardır. Her yaştan insanın zevkle izleyebileceği, serinin ikincisi olan macera ve fantastik aile filmidir.