Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Godzilla 1 - Kurtarıcı Bir Canavarın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Godzilla 1, 2014

Oyuncular; Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Ken Watanabe
Yönetmen; Gareth Edwards
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Godzilla isminde bir dev yaratığın dünyayı Muto ismindeki başka yaratıklardan kurtarmasını ve bu kurtarış sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Filipinler'de arkeolojik kazı yapan bir ekip yerin altında yüksek radyasyona maruz kalmış bir mağara bulurlar ve bu mağaranın içinde dev bir yaratığa ait iskelet ve bu iskeletin bulunduğu yerden dev bir yumurtadan çıkan bir yaratığın izlerini görürler. Sonrasında anlaşılacak ki bu izler denize doğru giren bir canlının varlığını göstermektedir. Bu sırada Japonya'da depremler olmaya başlamış, eşi ile birlikte bir nükleer santral araştırma merkezinde çalışan Joe, eşi Sandra'yı bu depremler sebebiyle daha fazla insan ölmemesi için kapattığı kapı sonucunda kaybeder.







Ve aradan 15 yıl geçer. Joe ve Sandra'nın oğlu büyümüş, bir eşi ve çocuğu olmuştur. Joe ise bu geçen süre zarfında nükleer santralde depreme neden olan olayların ne olduğunu anlamaya çalışmış, bölge karantina altına alınmış, çevresindeki herkes O'nun akıl sağlığından şüphe eder olmuştur.

Oysaki nükleer santraldeki yaşanan olayların sebebi Filipinler'de mağaradan çıkan varlıkla aynı tür olan ama bu seferki erkek olan ve Japonya'da yumurtası bulunan başka bir varlıktır. Ve bu varlıkların gelişebilmesi için radyasyona ihtiyaçları vardır. Bu sebeple Japonya'daki nükleer santralde bu olaylar yaşanmıştır ama bunu belirli bir araştırma grubu dışında kimse bilmemekte, Joe ise bu işi araştırmaktadır.

Joe, Japonya'da ki karantina alanında araştırma yaparken tutsak alınır ve oğlu ile birlikte bu erkek varlığın yumurtadan çıkışına şahit olurlar. Bu varlıklar aynı zamanda çevresini etkileyecek şeklide elektro manyetik darbeler yapabilmektedirler. Ve gelişmek için nükleer santrallere saldıran bu erkek varlığa uçaklarla müdahale edeceklerdir ama hiç bir işe yaramayacaktır. Elektro manyetik darbeleri ile çevresindeki her şeyi yok etmektedir. Bu sırada deniz altından Godzilla çıkarken görünür ve erkek olan bu varlığın karşısına dikilecektir. Godzilla'yı gören erkek varlık dişisini çağırmak için mesaj gönderir.






Ancak dişisi erkeğinden çok daha büyük ancak kanatları yoktur ve erkeği gibi uçamamaktadır. Ve bu varlıklara artık Muto denilmektedir.

Godzilla'yı kendileri için tehdit sanan insanlar aslında Godzilla'nın bu yaratıklarla savaşmak için geldiğini zamanla anlayacaklardır. Ve insanlar nükleer silah savaş başlıkları ile Muto'ları cezbedip onları denizin ortasına çekmek, onları takip eden Godzilla'da bölgeye gelince nükleer bombayı patlatma planı yaparlar. Ama bu plan işe yaramaz ve Muto'lar gemiden nükleer silahı alırlar ve kendileri için kullanırlar. Dişi Muto, nükleer silahın çevresine yumurtalarını yerleştirmiş, yavrularının radyasyonla beslenmesini sağlamıştır.  

Sonrasında Muto'lar, Godzilla ile kıyasıya bir kavga içine girerler. Bu sırada askerler nükleer başlığı yumurtaların içinden çıkarıp, yumurtaların olduğu yeri patlatırlar. Bunu gören anne Muto, mücadeleyi bırakır ve yumurtaların olduğu alana gelir. Ve bu olayı fırsat bilen Godzilla, ağzından çıkardığı mavi alev ile dişiyi yaralar ve sonrasında da erkeği öldürür. Yaralanan dişi, tam nükleer başlığı alacakken Godzilla, arkasından yakalar ve ağzının içine doğru gönderdiği o etkili mavi alevi ile dişi Muto'yu da öldürür. Bütün bu olayların sonrasında Godzilla ise denize girerek kaybolur ve böylelikle geliş amacı belli olur. Böylelikle film son bulur.

1990'lar da çekilmiş olan Godzilla filminin yeni versiyonu olan bu filmdeki Godzilla ve Muto'ların görüntüleri görülmeye değerdir. Heyecan ve gerilimin bir arada yaşandığı aksiyon, gerilim ve fantastik bilim kurgu filmidir.