Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Tarzan Efsanesi - The Legend Of Tarzan - Mangali Maymunları Tarafından Yetiştirilen Tarzan'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Tarzan Efsanesi, The Legend Of Tarzan

Oyuncular; Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz
Yönetmen; David Yates
Tür; Romantik, Macera, Aksiyon

Konusu; Film, Mangali isminde maymun goril karışımı olan hayvan türlerinin, bebekliğinden bu yana kendisini büyütmesi sonucu ortaya çıkmış olan Tarzan'nın hikayesidir.

Özeti; Tarzan'nın annesi ve babası Kongo ülkesinde bir gemide seyahat ederken gemileri alabora olur ve bunun sonucunda annesi ölür. Annesi ölünce babasını da bu Mangali ismindeki maymunlar öldürür ve içlerinden dişi olanı Tarzan'ı kundağındayken alır ve artık O'na annelik yapacaktır. Mangali maymunlarının arasında çok zor şartlarda büyüyen Tarzan, büyüdüğü zaman Jane ile tanışır ve O'na aşık olur.










Jane'i korumak için kendisini tehlikeye atan Tarzan'ı, Jane, iyileştirecek ve aralarında bir ilişki başlamış olacaktır. Ve aradan yıllar geçmiş, Tarzan artık medenileşmiş ve Jane ile İngiltere'ye taşınmışlardır. Tarzan, kendi ailesinin varlığını öğrenmiş, annesinin babasının başına gelenleri anlamıştır.

Ve vakti zamanında ormandaki vahşi bir insan kabilesi erkeklerinin ergenliğe girmeleri ile ilgili adet olarak kabul ettiği Mangali maymunlarının öldürülmesi kuralı sırasında Tarzan'ın annesi olarak kabul ettiği mangali maymununu öldürmüşlerdir ve bu cinayeti de kabile reisinin oğlu kendi ergenlik döneminde işlemiştir.

Tarzan'nın anne olarak gördüğü Mangali maymunu öldürülmüş ve bunun sonucunda da Tarzan, kabile reisinin oğlunu öldürmüştür. İşte bu zamandan sonra bu kabile reisi Tarzan'a intikam duyguları beslemekte ve her yerde O'nu aramaktadır. Ne var ki o dönemde Kongo ülkesine İngilizler gelmişlerdir ve elmas aramaktadırlar. Ormandaki bu vahşi kabilenin bulunduğu bölgenin altı tamamen elmaslarla doludur. Kabile reisi de İngilizlere Tarzan'ı bulmaları ve O'na getirmeleri karşılığında bütün elmasları alabileceklerini söyler. Bunun üzerine Tarzan'a pusu kuran elmas avcıları İngilizler, Tarzan'ı Kongo'ya davet ederler ve bu davete Jane'de katılır. Tarzan ve Jane, kendi dostlarının olduğu kabileye geldikleri zaman İngilizler bu kabileye baskın düzenlerler ve Jane'ni kaçırırlar.









Jane'nin peşinden giden Tarzan, sonunda kendisine intikam duyan kabile reisi ile karşılaşır ve ciddi bir kavgaya tutuşurlar.  Ardından aralarındaki sorunu konuşarak halledecekler ama ne var ki İngilizler elmaslar ve Jane ile birlikte kaçmış olacaklardır.

Sonrasında Tarzan, kendisine bağlı bir çok hayvan ile bu İngilizlerin kamp yaptığı alanı basacak, binlerce insanın üzerine antilop sürüsünü gönderecek ve Jane'ni kurtaracaktır. Bu olayların sorumlusu olan İngiliz Captain Rom ise timsahlara yem olacaktır ve Jane, kurutulacak sonrasında olaylar son bulacaktır.

Ve daha önce bir çocuklarını kaybetmiş olan Tarzan ve Jane çiftinin bir çocukları daha olur ve film böylelikle son bulur.

Maymunların, fillerin, aslanların Tarzan ile olan ilişkilerini izlemekten zevk alacak, yer yer  duygulanacak ve belgesel tadında bir film izleyeceksiniz.  Doğa ve hayvanlar ile ilgili filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken bir aksiyon ve romantik macera filmidir.