Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Bright - Elflerin, Orkların ve Perilerin Olduğu Bir Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Bright

Oyuncular; Will Smith, Joel Edgerton, Lucy Fry
Yönetmen; David Ayer
Tür; Fantastik, Aksiyon, Suç, Polisiye

Konusu; Film Elflerin, Orkların, Perilerin ve insanların içerisinde bulunduğu bir dünyada geçmektedir. Fakat bu dünya her zaman alıştığımız fantastik bir dünya değil günümüz dünyasıdır. 

Özeti; Daryl ve Nick, aynı ekipte bulunan iki polistir. Daryl insan, Nick ise bir Ork'dur. Elf'ler ülkede en üst seviyede yaşayan varlık gruplarıdır. Ork'lar daha alt tabakada yaşayan varlıklar ve insanlarda bu grupların arasında bir kesimde yaşayan varlıklardır. İnsanlar iki tarafında halklarına karışmış bir şekilde toplum içinde var olmaktadırlar. Nick, aynı zamanda ilk ork polistir ve polisler arasında pek istenilmemektedir ancak bütün dünyanın gözü bir orgun polis olması durumunda olduğu için O'na bir şey yapamamaktadırlar.






Daryl ve Nick, iş başında iken bir gün Darly, bir ork tarafından saldırıya uğrar ve sonrasında bu saldırıyı kasten önlemediği için Nick, suçlanacaktır ancak durum bambaşkadır.

Sonrasında devriye görevindeyken Nick ve Daryl, bir ihbar alırlar ve yardım için olay yerine giderler. Fakat buradaki herkes ölmüş ve içeride bir elf sanılan Bright vardır. Bu Bright'ın da herkes tarafından aranılan bir büyülü değneği vardır. Bu büyülü değnek çok değerlidir ve istenilen her şeyi yapabilmektedir. Toplumun bütün kesimleri için bu değnek en değerli şeydir ve olay yerindeki Bright olan Tikka, değneğin asıl sahibinden değneği uzaklaştırmak istemektedir, çünkü asıl sahibi Liela, karanlığın Lord'una hizmet etmektedir ve değneğin gücünü kullanarak karanlık Lord'u dünyaya getirecek ve toplumda soykırım yaşatacaktır.

Değneğin değerli olduğunu bilen Nick ve Daryl, yanlarına Tikka'yı da alarak kaçmaya başlarlar. Onları federaller, Elfler, Orklar, başka Bright'lar kovalayacaktır. Aynı zamanda değneği sadece Bright'lar kullanabilmektedir. Bright dışında biri değneğe dokunursa toz olarak yok olmaktadır. Bright'lar ise çok nadir ve özel türlerdir. Hatta bu kovalama sırasında orglar tarafından yakalanan Nick'i, orglar öldürecek ama Tikka değneğin gücü ile O'nu yeniden hayata getirecektir. Değnek ile her şey yapılabilmektedir.











Sonrasında bu kovalamacanın sonunda onları diğer brightlar yakalar ve içlerinden sadece Liela kalır, Tikka aynı zamanda Liela'nın kardeşidir ve Tikka'yı ihanet ile suçlamaktadır.

Liela, Tikka'yı öldürmek üzereyken, tam da bu sırada insan olduğunu sanan Daryl, değneği eline alır ve değneğin gücü ile Leila'yı yok eder. Aynı zamanda Tikka'da yok olur ve anlaşılır ki Daryl'de bir Bright'tır ve insan olarak bir Bright'tır. 

Bütün bu olaylardan sonra bulundukları yer yok olur ve Nick ile Darly, yangından çıktıktan sonra dışarıda yerde uzanarak galibiyetlerinin tadını çıkarırlar. Ve bu yaptıklarından sonra Nick ve Daryl'e madalya verirler ve film böylelikle son bulur.

Ork'ların, Elf'lerin, perilerin ve insanların içinde bulunduğu, daha önce hiç alışkın olmadığımız şekilde günümüz dünyasına uyarlanmış fantastik karakterlerin olduğu, yer yer komik ve eğlenceli ve yer yer gerilim yüklü sahneleri olan, oldukça sürükleyici bir polisiye, suç ve fantastik aksiyon filmidir.