Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Gerçeğe Çağrı - Total Recall - Gerçeği Arayan Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Gerçeğe Çağrı, Total Recall

Oyuncular; Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel 
Yönetmen; Len Wiseman
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; 90'lı yıllarda çekilmiş olan Arnold Schwarzenegger ile Sharon Stone'nun oynadığı Gerçeğe Çağrı filminin yeniden çevrilmiş halidir.

Özeti; Douglas, gizli bir ajandır ancak hafızası silinmiş ve Lori ile sahte bir hayat yaşamaktadır. Toplum Fedarasyon ve Koloni ismiyle adlandırılan şekilde ikiye ayrılmıştır. Ve Kolonide bir fabrikada çalışan Douglas, Rekall isminde bir anı oluşturma, hayal dünyasında fantezileri yaşamak için oluşturulmuş bir kuruluşa gider ve burada kendisini ajan olarak görmek isteyecektir ancak Rekall'da gerçek anılardan oluşan bir fantezi oluşturulamadığı için kendisinin gerçekten bir ajan olduğu ortaya çıkar ve bu sırada henüz Douglas olan ama aslında Hauser'ın Rekall'a gittiğini öğrenen Lori, buraya güvenlik ekibini göndermiştir ve Hauser, bu ekibi öldürecek ve buradan kaçacaktır.






Kaçtıktan sonra Lori'nin yanına gelir ancak Lori'de O'na saldıracak, sonrasında aksiyon dolu bir kovalamaca başlayacaktır.

Kaçarken Hauser, eline bir telefon cihazı monte edildiğini anlar ve bu cihazla bir dostu ile konuşur, sonrasında kendine ait banka hesabını öğrenecek, elindeki telefon cihazını çıkaracak ve banka hesabındaki kasasını açıp, içerisinde kendisine ait bir kayıt izleyip, bazı araç ve gereçleri alıp, evindeki anahtarı bulmaya gidecektir. 

Bu sırada hologram sistemi ile sakladığı yüzünü polisler fark edecek ve Hauser'ı kovalamaya başlayacaklardır. Bu kovalama sırasında Hauser'ı Melina bulacak ve Melina ile kendi evine gelip, anahtarı bulup yine kendine ait bir video kaydını izleyecek ve gerçekleri daha iyi öğrenecektir.  Hauser, taraf değiştirmiş bir ajandır ve tarafından ayrıldığı kişinin planlarını bilmektedir ve O grubu çökertmenin tek yolu da kendi beynindeki bilgidir. Bu bilgi bütün insanların yok edilmesi ve yerine Cyborg'lerin getirilmesi projesini kapatacak bir bilgidir, oysaki bu bilgi kısmen doğrudur, plan başka şekildedir. Bu sırada evin çevresi sarılmış ve Hauser'i içeride Rekall'da bir simülasyonun içinde olduğuna inandırmaya çalışırlar. Tabi Hauser, buna inanmayacak ve Melina ile birlikte aksiyon dolu bir kovalamacaya devam edeceklerdir.









Sonrasında tarafında oldukları direniş liderleri Matthias'a ulaşırlar ve burada Matthias, Hauser'ın beynindeki bilgiyi almak için bilgisayara bağlar ve burada bu durumun bir tuzak olduğunu anlarlar.

Yani en başından bu yana Hauser'ın yaşadıkları Matthias'ı bulmak için planlanmıştır ve olay yerine gelen Vilos Cohaagen, Matthias'ı öldürür. Yani Hauser, haberi olmadan çift taraflı çalışan bir ajan olmuştur ve bunu yeni öğrenmiştir. Sonrasında Hauser, herkes ayrıldıktan sonra başında kalan görevlileri de öldürerek bu alandan kaçmayı başaracak, Cohaagen'nın peşinden planlarını bozmaya gidecek ve Melina'yı kurtaracaktır.

Bu sırada bir işgal başlatmak üzere olan Cohaagen'nın cyborglerinin de içinde olduğu bölgeler arası tünel olan, düşüş olarak adlandırılan, geçit sistemine Huaser bombalar yerleştirir ve patlayan bombalar sonucu geçit yok olur. Ve Cohaagen'nın bütün planları bozulur ardından Cohaagen, Hauser tarafından öldürülür. Sonrasında her şey bitti derken Lori, Molina'nın kılığına girer ve Hauser'ı öldürmeye çalışırken kendi ölür. Düşüş'ün yok olması ile artık bölgeler kendi bağımsızlığını kazanır ve film böylelikle son bulur.

Aksiyonun hiç durmadığı film doksanlı yıllardan alışkın olduğumuz senaryoya sahiptir. Ancak bazı değişiklikler söz konusudur ve bu yeni yapım haliyle daha da zevkli izlenen Gerçeğe Çağrı filmi, dolu dolu aksiyonun olduğu gerilim, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.