Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Haziran 2021 Çarşamba

Sinema: Tehlikeli Yalanlar - Dangerous Lies - Bir Miras İle Hayatı Ters Yönde Gelişen Katie'nin Gizem Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Tehlikeli Yalanlar - Dangerous Lies

Oyuncular;  Nick Purcha, Carlos Joe Costa, Camila Mendes
Yönetmen;  Michael M. Scott
Tür; Gerilim, Dram, Gizem

Konusu: Film, bakıcılık yaptığı kişiden kalan miras sonrasında hayatı ters yönde değişen Katie'nin gerilim ve gizem dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Çalıştığı restorana gelen soyguncu yüzünden işinden olan Katie, aradan geçen 4 ay sonrasında Leonard isimli 88 yaşında bir adamın bakıcılık işine başlayacaktır. Aynı zamanda eşi Adam ile birlikte yaşayan Katie'nin maddi durumu oldukça kötüdür ve zor günler geçirmektedirler. Ve bu sebeple Leonard ile konuşan Katie, kocası Adam için bahçe işleri ile uğraşacağı bir iş ayarlayacaktır ve ikisi de Leonard'ın evinde çalışmaya başlayacaklardır. Katie, oldukça iyi niyetli ve doğru bir şekilde yaşamak için çalışan bir kızdır ve kısa bir süre sonra Leonard'ın ölümü ile çok üzülecektir. Ve tavan arasındaki odasında ölen Leonard'ı gören Katie ve Adam, odanın içindeki bir sandığı açtıklarında sandığın içinin tamamen para olduğunu görecekler ve Leonard'ın bir yakını ve akrabasının da olmaması ve kısa bir süre önce Katie'e yardım etmek istemesini hatırlayarak, parayı sonrasında almaya karar verecekler ve ardından 911'i arayacaklardır. 




Olay yerine gelen polis incemeler yaptıktan sonra Katie ve Adam, eski hayatlarına geri döneceklerdir ve hiç bir şey olmamış gibi Katie, iş aramaya devam edecektir. Bu sırada Adam, Leonard'ın evine gidecek ve paraları almaya çalışacak ancak bu sırada eve giren biri Adam'ı bayıltacak ve kendisine geldiğinde bunu kimin yaptığını anlamayacaklardır. 

Bu sırada parayı yerine geri koymayı düşünen Katie, dedektif tarafından aranacak ve Leonardo'nun son isteği olan yakılarak cenazesini kaldıracaklar ve küllerini bahçeye serpeceklerdir. Ancak cenazeye bir avukat gelmiştir ve avukat, Katie'ye Leonard'ın bütün mirasını kendisine bıraktığını söyleyecek ve bunu duyan Adam ve Katie, çok mutlu olacaklardır. 

Aldıkları paranın dışında şimdi koca bir servet sahibi olmuşlardır. Ancak Leonardo ölmeden kısa bir süre önce eve gelen bir emlakçı evin satılık olup olmadığını sormuştur ve Katie, O'na satılık olmadığını söyleyip göndermiştir ve O emlakçı şimdi yine gelmiştir ve Leonardo'nun öldüğünün haberini almıştır ve evi almak istemektedir ve evi satmayan Katie'yi tehdit edecektir. Bunun üzerine dedektif Leonardo'nun ölümünü araştıracak ve Katie'nin ölümünden önce Leonardo'dan aldığı 7.000 dolarlık çeki haksız kazanç olarak görecek, oysaki bu çeki Leonardo kendi isteği ile vermiştir ve bu durumdan iş verenine de bahsedince, şimdide iş vereni Katie'e kendi şirketinin adını kötüye çıkarması sebebiyle zor anlar yaşatacaktır. 




Buda yetmezmiş gibi evin içinde Adam'ı arayan Katie, dolapların arkasında boş bir oda bulacak ve odanın içinden bir ceset çıkacaktır ve cesedin yanında bir çantada bir sürü elmas vardır. Katie ve Adam, bu olanlar üzerine ne yapacağını düşünmeye başlayacaktır ve Adam, aynı zamanda takip edildiğinden şüphelenmektedir. 

Ve elmasları almaya karar verdikten sonra cesedi Adam yok edecektir. Ve sonrasındaki gece evlerine gece gizlice Katie'nin iş vereni girecektir ve Adam'ın tepki vermesi üzerine merdivenlerden düşen adam hayatını kaybedecektir. Bu  olay sonrasında olay yerine gelen dedektif, Katie'ye Adam ile ilgili gerçekleri anlatacaktır. Filmin başındaki soyguncunun Adam'ın üniversitesinde hademe olduğunu ve Leonardo'nun ölümünün Adam ile bir ilgisinin olabileceğini söyleyecektir. 

Duyduklarına şaşıran Katie, Adam'dan şüphelenmeye başlayacaktır ve bu durumdan avukatına bahsedecektir. Avukatı ile görüştükten sonra bankaya gidecekler ve evden aldıkları paranın Adam tarafından alındığını fark edince Adam'a ulaşan Katie, O'nun hazırlanarak evden kaçmaya çalıştığını ve Katie'yi de götürmek istediğini öğrenecek ancak bu sırada kendilerini takip eden sahte sıfat kullanan emlakçı eve girecektir ve Katie'yi rehin alıp elmasları isteyecektir. Bu emlakçı Hayden, evde buldukları bahçıvanla ortaklaşa iş yapan soyguncudur ve O'nu vurduktan sonra eve gelen bahçıvan, saklanırken hayatını kaybetmiştir. Ancak elmasları vermek istemeyen Adam, elindeki silah ile soyguncuyu vuracak ve bu sırada kendisi de vurulacaktır. Ve ikisinin de ölümünün sonrasında olay yerine gelen avukat Julia, Katie'e ısrarla elmasların yerini soracak ve bu sırada ağzındaki baklayı çıkaracaktır. 2 sene boyunca Hayden'in avukatlığını yapmış olan Julia'da elmasların peşindedir ve miras olayı tamamen sahtedir ve Leonardo'yu da Hayden öldürmüştür. 




Elmasları bulmak için bu oyunu düzenlemişlerdir ve elmasların yerini ise Adam bilmektedir ve Katie'den elmasların yerini öğrenemeyen avukat Julia, tam O'nu öldürmek üzere iken eve gelen dedektif Chesler, Julia'ya ateş ederek Katie'nin ölümüne engel olacak ve her şey açığa çıkmış şekilde olaylar son bulacaktır. Ve aradan dört ay geçtikten sonra Adam'dan hamile olan Katie, davanın kapandığını öğrenecek ve evin her yerinde arama yapan polisler, elmasları bulamayacaklardır. Ancak elmaslar bahçedeki bir ağacın altındadır ve bu görüntü sonrasında film son bulacaktır.

Kendisine bir miras kalması ile hayatı ters yönde değişen ve sorunları ardı ardına yaşayan Katie'nin hikayesini izleyeceğiniz dram, gerilim ve gizem filmidir.