Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Haziran 2021 Perşembe

Sinema: Fatal Affair - Saplantılı Bir Şekilde Hasta Bir Arkadaşı Tarafından Taciz Edilen Ellie'nin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Fatal Affair

Oyuncular;  Nia Long, Omar Epps, Stephen Bishop
Yönetmen;  Peter Sullivan
Tür; Gerilim, Suç

Konusu: Filmde, eski okul arkadaşı tarafından hayatı taciz edilen Ellie'nin gerilim dolu hikayesi konu edilmektedir.

Özeti; Eşi ile şehirden kırsal bir bölgeye taşınan avukat Ellie Warren, sonraki günlerde iş yerinde üniversiteden arkadaşı David ile karşılaşacaktır. Ve David, ısrarla Ellie ile görüşmek isteyecek, bu ısrarlara karşı koyamayan Ellie, sonraki günlerde arkadaşı Courtney ile buluşacağı restorana David'i de davet edecek ve üçünün birlikte gece geçirmesi planlanırken, Courtney davete gelmeyecektir ve Ellie ile David yalnız kalmak zorunda kalacaklardır. Ve içkiyle birlikte ilerleyen gecede başka bir mekana gidecekler ve burada yakınlaşan ve sonrasında bu yakınlaşmadan rahatsız olan Ellie, ortamı terk edecektir. Ve David'de öfke kontrolü için psikiyatrist ile görüşmektedir ve doktor bu sorununun yok olup olmadığından şüphelenmektedir. Ve sürekli Ellie'yi arayan David, telefonlarına cevap alamayacaktır ve iş yerine giderken yakaladığı Ellie'den evli olduğu için görüşmek istemediği cevabını duyacaktır. 




Ve David'in ısrarla aramalarından sonra Ellie, O'nu telefonundan engelleyecektir ve bununla kalmayan David, Ellie'nin evine giderek gizlice hayatını izleyecektir. Ve ertesi günlerde iş arkadaşını evinde ağırlamak için hazırlanan Ellie, gelen arkadaşı Courtney'in sevgilisi olarak David'in geldiğini görünce şaşkınlık geçirecektir ve hep birlikte hiç bir şeyden bahsedilmeden yemek yiyeceklerdir. 

Ellie, tatlı getirmek için mutfağa gittiğinde peşinden giden David'e yaptıklarının çok yanlış olduğunu ve biran önce evi terk etmesi gerektiğini ve bir daha kesinlikle kendisini rahatsız etmemesi gerektiğini söyleyecektir. Ve sonrasında evine bir paket bırakıldığını gören Ellie, içinden bir müzik plağının çıktığını görecek ve ardından David ile buluşup bunlara son vermesini söyleyecek ancak sorunlu ve hasta olan David, kocasına yaşadıklarını söylemekle tehdit edecektir. 

Bununla da yetinmeyip Ellie'nin arkadaşı Courtney'e yalan bilgiler vererek aralarını açacaktır ve Courtney, Ellie'nin David'e karşı ilgisi olduğunu düşünecektir. Ve David'i araştırmaya başlayan Ellie, üniversiteye gidecek ve profesörle görüşünce David'in ilk eşi Deborah'ın kendisine çok benzediğini ve okul yıllarında Ellie'ye takıntısı olduğunu ve aşırı derecede öfke sorunu bulunduğunu ve delilik derecesinde kıskanç biri olduğunu öğrenecektir ve filmin ilk sahnesinde gösterilen ölüm sahnesinin, David'in sevgilisi Deborah'ın öldürülmesi ile ilgili olduğu anlaşılacaktır. Ve bir gece herkes uyuduğunda gizlice Ellie'nin evlerine giren David, evine kamera yerleştirecektir ve sonrasında Ellie'ye çıktıkları gece kulüpte olan yakın anlarının kamera görüntülerini gönderecektir. Bu olay sonrasında Ellie, David'i arayacak ancak David, Ellie'yi tehdit etmeye devam edecektir. Ellie, Courtney'i David hakkında uyarmaya çalışsa da başarılı olmayacaktır. 










Bunlarla da yetinmeyen David, Ellie'nin kocası Marcus ile yakınlık kurmaya başlayacaktır ve Ellie, tüm bunlara tanık olup zor zamanlar geçirecektir. Ve Ellie, Courtney'i sonunda ikna etmeyi başaracak ancak bu sırada evine gelen David, Courtney'in telefondaki Ellie'nin resimlerini görmesi ve hesap sorması sonrasında gerçekleri anladığını fark edecek ve Courtney'i darp edecektir ve Courtney'in evine giden Ellie, O'nu baygın şekilde bulacaktır ve hastaneye götürecektir. 

Artık David, polis tarafından aranan bir suçlu haline gelmiştir. Ve olay sonrasında Ellie, kocasına her şeyi anlatacaktır ve öncesinde bu duruma biraz sinirlense de sonrasında eşi Marcus, Ellie'nin yanında olacaktır. Polis tarafından arandığını bilen David ise bir evsizi alarak O'nu öldürecek ve cesedini yakıp sanki kendi cesediymiş imajı vererek polisleri kandırmayı deneyecektir. 

Bu oyunun üzerinden belirli bir süre geçince Ellie, O'nun öldüğünü düşünecek ancak bir gece ailesi ile birlikte yemekte iken iş yerinden sekreteri Linda'nın araması sonucu akşam vakti iş yerine giden Ellie, Linda'nın öldürüldüğünü ve Linda'nın telefonundan arayan David'in şimdide ailesine saldırmaya çalıştığını öğrenecektir. Bu sırada dedektifi arayan Ellie, O'nun polis göndermesini isteyecek, sonrasında evine giderek David ile mücadele edip kocasını ve kızını kurtaracaktır ancak bu sırada David, eve gelen polisi de öldürecektir. Marcus, kısa bir süre önce trafik kazası geçirdiği için bu mücadelede etkili olamamaktadır ve David, bu durumu koz olarak kullanıp aileye saldırmaya devam etmektedir. Ancak tüm bu saldırılar sonrasında David, Marcus ve Ellie'yi öldürmek isterken kendisi uçurumdan aşağı düşecektir ve hayatını kaybedecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Ellie'nin kendisine saplantılı bir şekilde takıntısı olan eski okul arkadaşı ile yeniden karşılaşması sonrasında yaşanan gerilim dolu anların sahnelendiği gerilim ve suç filmidir.