Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Haziran 2021 Pazartesi

Sinema: Denizde Dehşet - 47 Meters Down - Kafes Dalışı Yaparak Köpek Balıklarını İzlemek İsteyen İki Kız Kardeşin Suyun Derinliklerinde Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Denizde Dehşet - 47 Meters Down

Oyuncular; Mandy Moore, Claire Holt, Matthew Modine
Yönetmen; Johannes Roberts
Tür; Macera, Korku, Dram

Konusu: Film, çıktıkları Meksika tatilinde kafesle köpek balıklarını izlemek isteyen iki kız kardeşin denizin derinliklerinde köpek balıklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Lisa ve Kate isimli iki kız kardeş çıktıkları tatilde tanıştıkları iki kişiden zamanlarını farklı geçirmek için kafesle denize dalarak köpek balıklarının resimlerini çekme macerasına katılma fikrine kapılacaklar ve sonraki günlerde bu organizasyona katılmaya karar vereceklerdir. Ve tatilde tanıştıkları erkek arkadaşları ile birlikte bindikleri tekne ile derin sulara açılacaklar ve önce erkekler iki kişi olarak kafesle dalacak ve onlar çıktıktan sonra kız kardeşler ikisi birlikte kafesle denize dalacaklardır. Öncesinde kaptan denize kanlı et dökmüştür ve çevre dev köpek balıkları ile dolmuştur. Ve biraz zaman geçirdikten sonra kardeşler çıkmak isteyecekler ve eski bir tekne olması nedeniyle kafesi yukarı çeken mekanizma arızalanacak ve tamamen yerinden çıkınca, kafes içindeki kızlarla birlikte denizin dibine kadar batacaktır ve kızlarda bu kargaşa nedeniyle baygınlık geçireceklerdir. 




Kısa bir süre sonra kardeşler uyanacaklar ve kendilerini denizin 47 metre altında bulacaklardır. Ne yapacaklarını şaşıran kardeşler, kaptanla olan iletişimlerini sağlayan telsizin çekim alanından da çıktıkları için görüşme yapamayacaklar ve Kate, kafesten çıkarak yüzeye gitmek isteyecek ancak kafesin üzerine vinçte düştüğü için kapağını açamayacaklar ve kendisini sığacağı boşluktan çıkararak yardım getirmeye gidecektir. 

Ve 40 metre derinliğe çıktığında kaptanla konuşmayı başaracak ve kaptan, Kate'e kafese geri dönmesini ve oradan çıkmamalarını ve kısa bir süre sonra yardım getireceklerini söyleyecektir ve bunun üzerine Kate, kardeşinin yanına kafese geri dönecektir. Biraz bekledikten sonra teknenin motor sesini duyacaklar ve gittiklerini düşünüp telaş yapan kardeşler, yeniden dışarı çıkarak iletişim kurmak isteyecekler, bunun için Kate yine 40 metre derinliğe çıkacak ve kaptanla iletişim kuramadığı gibi dev bir köpek balığının saldırısına uğrayacak ve panikle kafese geri dönecek ve köpek balığı bu saldırı sırasında neredeyse kafesi kırarak içeri girecektir. 

Ve kafeste çaresizce bekleyen kardeşler, kısa bir süre sonra arkadaşları Javier'in geldiğini görecek ve fenerini fark edecekler ancak kendilerine ulaşamadığını düşündükleri için dışarı çıkarak O'nun yanına gitmeye karar vereceklerdir. Kate'in 18 bar Lisa'nın ise 80 bar oksijeni vardır ve bu sebeple bu sefer Lisa dışarı çıkacak ve çıktıktan kısa bir süre sonra yine dev köpek balığının saldırısına uğrayacak ancak denizin dibinden gittiği ve bir mağaraya saklandığı için hayatını kurtarmayı başaracaktır. Ve sonrasında köpek balığı Lisa'ya mağaradan çıktığında yine saldırmaya devam edecek ve Lisa, denizin 47 metre altında ölüm kalım savaşı vermeye başlayacaktır. 




Bu sırada feneri bulacak ve kaybolduğunu düşündüğü sırada Javier ile karşılaşacak, Javier O'na biran önce kafese geri dönmesini söyleyecek ve sonrasında Javier'i köpek balığı yakalayacak ve öldürecektir. Kısa bir süre sonra Javier'in su altındaki parçalanmış cesedi ile karşılaşan Lisa, O'nun beline bağlanmış olan vinçin halatını ve zıpkını alarak kafese dönecek ve kafese halatı bağlayarak su yüzeyine doğru kafesi çekmelerini söylemek için yüzmeye başlayacaktır. 

Ve 40 metreye çıktığında iletişim sağlayacak ve kafesi çekmelerini isteyecek, bunun üzerine kaptan kısa bir süre sonra kafesi çekmeye başlayacak ancak 30 metre civarına geldiklerinde halat kopacaktır ve kardeşler kafesin içindeyken yine 47 metre derinliğe düşeceklerdir ve bu sefer Lisa'nın bacağı kafesin altında sıkışacak ve  Kate, kaptanla iletişim kurup yedek oksijen tüpü göndermesini sağlayacak ve kaptanda bu sırada sahil güvenliğe haber verip yardım geleceğini söyleyecektir. 

Ancak oksijen tüpünü aşağı gönderdiğinde onu almaya giden Kate, köpek balığının saldırısına uğrayacak ve Kate'i alan köpek balığı, gözlerden kaybolacaktır. Bu sırada ayağı kafesin altında sıkışmış olan Lisa'da oksijeni bitince acılar içinde kafesin yanındaki oksijen tüpünü almayı başaracak ve kurtulmanın yollarını arayacaktır. Bu sırada Kate'in sesini duyacak ve O'nun ölmediğini ancak yaralı olduğunu anlayınca, O'nu kurtarmak için oksijen dengeleyicisini kullanarak sıkıştığı kafesten kurtulan Lisa, biraz ileride Kate'i ağır yaralı bir şekilde bulacak ve hemen O'nu alarak yüzeye doğru yüzmeye başlayacaktır ve oksijen tüpleri ile birlikte gelen işaret fişeklerini kullanarak köpek balıklarını uzaklaştıracaklar ancak 30 metre derinliklerde çevrelerini bir çok köpek balığı saracaktır. 




Fişeklerinin ışığı sönünce alelacele yukarı çıkan kardeşler, tüplerini çıkararak köpek balıklarını şaşırtacak ve yüzeye çıkacaklardır. 

Sonrasında onları gören kaptan ve diğerleri kızlara can simidi atacak ancak onları tekneye alana kadar iki kez köpek balığı Lisa'yı ağzına alacak fakat götüremeden Lisa ikisinde de kurtulacaktır ve iki kardeşi de sağ salim tekneye almayı başaracaklardır. 

Ancak bu sahneden sonra anlaşılacak ki Lisa, oksijen tüpünü değiştirdikten sonra derinlik sarhoşluğu yaşamaya başlamıştır ve kafesin içinden hiç çıkamamış ve halüsinasyonlar görmektedir. Kafesin içinde kendi kendine gülmeye devam eden ve kurtulduğunu sanan Lisa'nın görüntüleri sonrasında sahil güvenlik yardıma gelecektir ve Lisa'yı kurtaracaklardır. Böylelikle filmde son bulacaktır.

Çıktıkları tatilde eğlenceli bir şeyler yapmak isteyen iki kız kardeşin köpek balığı kafes dalışı yapmaları ile eğlencelerinin gerilim dolu anlarla yer değiştirmesine tanık olacağınız macera, dram ve korku filmidir.