Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Haziran 2021 Cumartesi

Sinema: Sihirli Ejder - Wish Dragon - Sihirli Bir Ejder İle Sevimli Çocuk Din'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sihirli Ejder - Wish Dragon

Oyuncular; Constance Wu, John Cho, Will Yun Lee
Yönetmen; Chris Appelhans
Tür; Animasyon, Macera, Komedi

Konusu: Film, bir demliğin içinden çıkan ve insanların dileklerini gerçekleştiren sihirli bir ejderin Din isimli bir çocukla yaşadığı macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Çocukluk yıllarında aynı okula giden Din ve Lina, ayrı sınıflarda olsalar da bir derste aynı ejderha resmini yapmaları ile tanışacaklar ve sonrasında çok iyi iki yakın arkadaş olarak zamanlarını geçireceklerdir. Bu arkadaşlıkları sırasında birbirlerine her zaman çok iyi arkadaş olacaklarına dair söz verseler de, Lina'nın ailesi taşınmak zorunda olunca arkadaşlarına ara vermek zorunda kalacaklardır. Aradan yıllar geçecek ve büyüyen Din, hem okuyup hem de mantıcıda sipariş dağıtma işi ile ilgilenecektir ve bu sırada kendisine sipariş verilen eski harabe bir eve gittiğinde, oradaki yaşlı bir adam tanrı olduğunu söyleyecek ve Din'e bir çaydanlık verecektir. Bunun ne anlama geldiğini anlamayan Din, çaydanlığı aldıktan sonra Lina'nın doğum günü hazırlığı için alelacele eve gidecektir. Ancak Lina, ünlü bir fotomodel olmuştur ve O'nunla uzun zaman sonra ilk kez karşılaşacaktır. 









Ancak görüşme öncesi prova yaparken bir dilek dileyecek ve bu dileğini duyan demliğin içindeki sihirli ejderha ortaya çıkacak ve şaşkınlık içinde Din, O'nunla tanışacaktır. 1000 yıldır demliğin içinde kendisinden dilek dileyecek birini bekleyen ejderha, 10 kişinin bu şekilde 3 dileğini gerçekleştirdiğinde ruhani aleme girecektir ve Din'de sonuncusudur ve O'na her şeyi açıkladıktan sonra bulundukları yere demliği arayan başkaları da gelecektir ve Din, onlarla mücadele etmek zorunda kalacak, bu sırada dövüşmeyi bilmeyi dileyecek ve kendisine saldıranları tek hamlelerle çok kolay bir şekilde etkisiz hale getirecektir. 

Sonrasında Din'in kalan iki dileği için ejderha O'nu bu konuda zorlayacak ve Din'de arkadaşı Lina'yı geri istemeyi dileyecektir. Ejderha bu dileği anlamsız bulsa da, çok daha kıymetli şeyler dileneceğini düşünse de, Din için Lina'nın arkadaşlığı en kıymetli şeydir. Ve Lina'nın doğum günü partisine girebilmek için prensler gibi görünmek isteyecektir ve 24 saat boyunca bu şekilde bir görünümle ve zenginlikle Lina'nın partisine katılacaktır. 

Büyük bir gösteriş haliyle partiye giren Din, Lina'nın partide babası gelmediği için çok üzgün olduğunu görecek ve O'nu teselli etmeye çalışacaktır. Ejder ise asistan kılığında partiye katılmıştır ve başına bir çok komik olay gelecektir. Ve aslında demliği arayan kişilerinde Lina'nın babası olduğu ortaya çıkacaktır. Ve Din ile Lina birlikte iken peşlerine takılan bu adamlardan aksiyon dolu bir mücadele sonrasında kurtulacaklar ve Lina, ismini ilk başta Den olarak söyleyen kişinin çocukluk arkadaşı Din olduğunu anlayacak ve birlikte yaşadıkları mahalleye giderek Din'in ailesi ile mutluluk dolu anlar yaşayacaklardır. Bu sırada ejderde kalan son bir dileği istemesi için uğraşmaktadır. Lina'nın babası ise iflas etmiştir ve ejderi kullanarak bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır. Ancak Din'i yakalayan gangsterler, Lina'nın babasına demliği vermek yerine kendileri alacaklardır ve ilk dileği dokunduğu her şeyin altın olması olacaktır. 





Demlik sahip değiştirmiştir ve şimdide Din, onlardan demliği almaya çalışacaktır. Oysaki çok uzun zamandır ejder hayatı anlamlı kılan böyle bir arkadaş edinmemiştir. 

Lina'nın babası ise gangsterler tarafından öldürülmüştür. Ve demliği almak için aksiyon dolu bir mücadele içine giren Din, bu sırada ejderin kendisini korumayı istemesi üzerine O'nun altına dönüştüğünü görecek ve ruhani dünyaya giden ejder, burada tanrılara yeniden dünyaya dönerek Din'e yardım etmek istediğini söyleyecektir. 

Ve yeniden dünyaya dönen ejder, Din'in son dileğini soracak ve Din'de Lina'nın babasının yeniden hayata dönmesini isteyecek ve bu dileği gerçek olacaktır. Ve yeniden ruhsal dünyaya giden ejder sonrasında Din'in yanına gelen Lina ve babası, yaptıkları için O'na teşekkür edecektir ve Din'in Lina ile olan dostluğu kaldığı yerden devam edecektir. Ancak Din'i bırakamayan ejder, yine bir bahane bularak dünyaya geri gelecektir ve Din'in ve ailesinin yeni açtığı restorandaki bir demliğin içinden çıkacaktır. Bu duruma çok sevinen ve O'na son kez sarılan Din, ejderi bir arabacının kasasına koyacak ancak O kişide filmin başında Din'e demliği veren tanrılardan biri olacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir demliğin içinden çıkan sihirli ejder ile hayatı değişen Din'in eğlenceli ve komik hikayesini izleyeceğiniz macera, komedi ve animasyon filmidir.